radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2005

panos Posted by Picasa
posted by Panos @ 15:08  

hellas Posted by Picasa
posted by Panos @ 15:00  
Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2005

HELLAS - GOOD LUCK! Posted by Picasa
posted by Panos @ 13:52  
Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2005
Editorial..!

Χαίρετε, χαίρετε!

Ελπίζω να σας βρίσκουμε όπως σας αφήσαμε και την τελευταία φορά που τα είπαμε επί προσωπικού από αυτό το κομμάτι της σελίδας μας.
Έχουμε και σήμερα πολλά και διάφορα να πούμε με κυριότερο θέμα να αποτελεί το γεγονός αν πρέπει οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να καταβάλλουν πνευματικά δικαιώματα για τα τραγούδια που μεταδίδουν.
Όπως αναφέρεται στη στήλη Music & Media που δημοσιεύται κάθε Κυριακή στην εφημερίδα "Παρόν" "Η ελεύθερη ραδιοφωνία κλείνει σχεδόν 15 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, και παρόλο που η πλειοψηφία των σταθμών γεμίζει το πρόγραμμα της με μουσική, αρνούνται να συμφωνήσουν και να αποδώσουν δικαιώματα στις δισκογραφικές εταιρείες."
"Τα επιχειρήματα που έχουν ξεκινούν από το ό,τι 'θα έπρεπε να μας πληρώνετε που σας διαφημίζουμε' και φτάνουν μέχρι το 'δεν βγάζουμε χρήματα οπότε πως να σας πληρώσουμε' ".
Με λίγα λόγια, αν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στη μεγάλη τους πλειοψηφία λειτουργούν με μουσική, δεν καταβάλλουν πνευματικά δικαιώματα ούτε στους δημιουργούς των τραγουδιών ούτε στις δισκογραφικές εταιρείες.
Ως απάντηση στις πιέσεις της IFPI προς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, σχετικά με την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων στις δισκογραφικές εταιρείες, την Δευτέρα ακούστηκε στον αέρα ένα ραδιοφωνικό spot με το motto "Οι πολυεθνικές σκοτώνουν το ραδιόφωνο."
Με αφορμή το συγκεκριμένο spot, έφτασε πριν λίγο στα χέρια μας δελτίο Τύπου-απάντηση από την Grammo (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Υλικών Φορέων Ήχου ή Ήχου και Εικόνας), την Ερατώ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Τραγουδιστών-Ερμηνευτών) και τον Απόλλωνα (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Μουσικών), τους τρεις, δηλαδή, οργανισμούς που ασχολούνται με τη διαχείριση των συγγενικών δικαιωμάτων.

Ακολουθεί αυτούσιο το δελτίο Τύπου των Grammo, Ερατώ και Απόλλων:
Ποιος είναι ο υπεύθυνος για τον απειλούμενο (;) ραδιο-φόνο?

Υπάρχουν, δόξα τω Θεω, αρκετές ελληνικές παροιμίες που θα μπορούσαν, δυνητικά, να απαντήσουν στην ραδιοφωνική καμπάνια των σταθμών που ανήκουν στην Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής, ενάντια στα συγγενικά δικαιώματα.

Ξεπερνώντας την πρώτη, «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», καθώς επίσης και την επόμενη που μας ήρθε στο μυαλό,το «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» , διαλέγουμε την πιο εύστοχη «από κει που μας χρωστάγανε, θα μας πάρουν και το βόδι», αδυνατώντας πρώτον να κατανοήσουμε και δεύτερον να περιγράψουμε την παρούσα κατάσταση.

«...οι πολυεθνικές εταιρίες σκοτώνουν το ραδιόφωνο» αναφέρεται στην πιο συντονισμένη καμπάνια που έχουν κάνει ποτέ τα Αθηναικά ραδιόφωνα, αφήνοντας δεκάδες άλλα θέματα που χρειάζονται κοινωνική υποστήριξη, όπως τα ναρκωτικά ή τα τροχαία ατυχήματα να περιμένουν στην ουρά. Για την πειρατεία της μουσικής δεν θα μιλήσουμε, γιατί ακόμη κι αυτό, χλευάζεται στο εν λόγω διαφημιστικό, λες και δεν θα έπρεπε τα Αθηναικά ραδιόφωνα να προστατέψουν αν μη τι άλλο την πρώτη ύλη τους! Ποιά είναι αυτή; Mα τα τραγούδια, οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί και οι εταιρίες παραγωγής! Λες κι αν σταματήσει η παραγωγή Ελληνικού ρεπερτορίου θα μπορούσαν να λειτουργούν με ίδια θέλγητρα προς εμάς τους ακροατές?

«Οι πολυεθνικές εταιρίες» λοιπόν, που δεν είναι άλλες από... εκατοντάδες τραγουδιστές και μουσικούς και δεκάδες Ελληνικές και διεθνείς εταιρίες παραγωγής τοπικού ρεπερτορίου, «θα καταστρέψουν το ραδιόφωνο με τις υπέρογκες αμοιβές που ζητάνε»!

Ας σημειώσουμε εδώ, και καλούμε οποιονδήποτε να μας διαψεύσει, πως εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, το σύνολο των ραδιοφώνων δεν έχουν πληρώσει μια δραχμή - αναφέρουμε το προηγούμενο νόμισμά μας γιατί αυτό ίσχυε τότε - από το 1999 ως σήμερα! Μια δραχμή δεν έχουν εισπράξει οι «πολυεθνικοί» τραγουδιστές, μουσικοί και εταιρίες παραγωγής μουσικού ρεπερτορίου της χώρας από τα ραδιόφωνα για την χρήση της πρώτης τους ύλης, της μουσικής! Αντʼ αυτού οι τελευταίοι κατηγορούμαστε δημοσία για τον απειλούμενο (;) φόνο του αγαπημένου μας μέσου, επειδή οι αμοιβές που χρόνια τώρα καταβάλλονται σε ευνομούμενα ευρωπαικά κράτη, θεωρούνται εξωπραγματικές από τους δραστηριοποιούμενους στον Ελληνικό χώρο επιχειρηματίες.

Προσπάθεια ενημέρωσης των ακροατών είναι αυτή η καμπάνια;Προσπάθεια επιρροής των αρμόδιων αρχών, που καλούνται σύντομα να λύσουν την οικονομική διαφορά μεταξύ των ραδιοφώνων και των δικαιούχων του συγγενικού δικαιώματος; Εμείς δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Ας απαντήσουν αυτοί που την κατασκεύασαν, γυρνώντας μας πίσω, να παλέψουμε με σλόγκαν καραμέλες και φαντάσματα του παρελθόντος.

Την απάντηση αναζητούμε κι εμείς μαζί με εσάς ? και μεις κοινό είμαστε - και γι αυτό καταλήξαμε στον ανεξάντλητο, λαικό πλούτο των Ελληνικών παροιμιών, που καμιά φορά, αν όχι πάντα, είναι απόλυτα εύστοχες στην περιγραφή τραγελαφικών καταστάσεων.

Ακολουθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν», που αναφέρεται στα έσοδα και τα κέρδη κάποιων ραδιοφώνων (δείτε το κάνοντας click εδώ). Δεν χρειάζεται να είναι κανείς άσσος στα μαθηματικά για να δεί με τι ποσοστό μικτού κέρδους δουλεύουν κάποιοι σταθμοί. Είναι τόσο, ώστε να μην καταβάλεται ούτε το ένα υποδεκαπλάσιο στους δικαιούχους των συγγενικών δικαιωμάτων!

Το υπουργείο Επικρατείας, μπορεί να πάρει θέση; Το ΕΣΡ; Είναι σύμφωνο με τη νομοθεσία κάτι τέτοιο; Υπάρχει νόμος που αναφέρει ρητά πως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να λειτουργήσουν, πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων; Τηρείται; Αν ναι πώς επιτρέπεται να δραστηριοποιούνται τόσα χρόνια επιχειρήσεις που δεν είναι σύννομες με το γράμμα του νόμου. Αν όχι, γιατί δεν τηρείται;

Εδώ δεν θα απαντήσουμε με παροιμία, παρόλο που υπάρχουν πολλές. Εδώ ζητάμε άμεση απάντηση από τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές.

GRAMMO Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Υλικών Φορέων Ήχου ή Ήχου και Εικόνας

EΡΑΤΩ Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Τραγουδιστών-Ερμηνευτών.

ΑΠΟΛΛΩΝ Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Μουσικών.


Στη συνέχεια παραθέτουμε το δημοσίευμα αυτούσιο από την εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής".
Η στήλη Music & Media ασχολείται με το παρασκήνιο της δισκογραφικής βιομηχανίας.

Η ελεύθερη ραδιοφωνία κλείνει σχεδόν 15 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, και παρόλο που η πλειοψηφία των σταθμών γεμίζει το πρόγραμμα της με μουσική, αρνούνται να συμφωνήσουν και να αποδώσουν δικαιώματα στις δισκογραφικές εταιρείες.
• Τα επιχειρήματα που έχουν ξεκινούν από το ό,τι «θα έπρεπε να μας πληρώνετε που σας διαφημίζουμε» και φτάνουν μέχρι το «δεν βγάζουμε χρήματα οπότε πως να σας πληρώσουμε».
• Επειδή επικρατεί ένα μεγάλο σύννεφο γύρω από αυτή την υπόθεση, παραθέτουμε ενδεικτικά μερικά στοιχεία. Αθροιστικά ο τζίρος που εμφανίζουν μερικοί από τους μεγαλύτερους μουσικούς
• Η ελεύθερη ραδιοφωνία κλείνει σχεδόν 15 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, και παρόλο που η πλειοψηφία των σταθμών γεμίζει το πρόγραμμα της με μουσική, αρνούνται να συμφωνήσουν και να αποδώσουν δικαιώματα στις δισκογραφικές εταιρείες.
• Τα επιχειρήματα που έχουν ξεκινούν από το ό,τι «θα έπρεπε να μας πληρώνετε που σας διαφημίζουμε» και φτάνουν μέχρι το «δεν βγάζουμε χρήματα οπότε πως να σας πληρώσουμε».
• Επειδή επικρατεί ένα μεγάλο σύννεφο γύρω από αυτή την υπόθεση, παραθέτουμε ενδεικτικά μερικά στοιχεία. Αθροιστικά ο τζίρος που εμφανίζουν μερικοί από τους μεγαλύτερους μουσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς φτάνει τα 25 εκ. Ευρώ για το 2004!

Ρ/Σ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2004 ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2003 ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ 2004 ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ 2003
SFERA 5.902.659 5.107.401 1.658.224 1.477.627
Λάμψη 5.575.839 4.615.261 1.957.936 1.186.291
Village FM 3.406.895 3.520.11 554.939 654.819
Μελωδία 3.290.867 3.860.172 87.856 902.728
Galaxy 2.141.904 1.914.355 666.064 460.189
Best 1.913.602 1.814.121 230.513 247.266
Ρυθμός 1.367.347 1.023.945 199.299 -263.713
Radio DJ 1.361.975 773.298 -145.653 -400.063
Super Star 374.934 799.699 -216.627 -233.177
RED 343.217 386.243 11.327 -51.001
John Greek 214.543 243.013 -561.884 -389.048

• Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περισσότερα από ένα 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως χάνονται από τις δισκογραφικές και τους καλλιτέχνες - κάντε τον υπολογισμό πόσα την τελευταία δεκαετία.
• Το επιχείρημα εκ μέρους των ιδιοκτητών ότι το 5% είναι υπερβολικό, δεν έχει βάση. Ας κοιτάξουμε έναν άλλο χώρο - αυτό των εντύπων.
• Κάθε εκδότης ξεκινώντας ένα έντυπο γνωρίζει ότι ανεξάρτητα του πόσο θα πουλήσει, 33% των εισπράξεων θα πάει στο πρακτορείο διανομής. Όλοι το έχουν αποδεκτεί.
• Επίσης δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένας εκδότης στον οργανισμό που πουλά χαρτί, να πει ότι θα τους πληρώσει εαν και εφόσον βγάλει κέρδος - το χαρτί το πληρώνουν προκαταβολικά.
• Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή είναι να το αποφασίσουν πραγματικά οι δισκογραφικές, και να προχωρήσουν όχι μόνο σε νομικές κινήσεις, αλλα σε ουσιαστικό εμπάργκο απέναντι σε όσους εκμεταλλεύονται την περιουσία τους χωρίς να αποδίδουν τίποτα.
• Ενώ τα Virgin Megastore ετοιμάζουν μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για να προωθήσουν τη νέα υπηρεσία downloading, μαθαίνουμε ότι το mpGreek.com έκλεισε μια μεγάλη συμφωνία με την Tellas και σύντομα οι συνδρομητές της θα έχουν προνομιακή πρόσβαση στο μουσικό της κατάλογο.
posted by Panos @ 10:56  
Οι Nirvana "επιστρέφουν" τον Νοέμβριο...
Τον προσεχή Νοέμβριο θα έχουμε στα χέρια μας το "Sliver" των Nirvana, μια συλλογή από σπάνιο υλικό, demos αλλά και τρία ακυκλοφόρητα κομμάτια.
Οι Nirvana "επιστρέφουν" με μια συλλογή από σπάνια demos και ακυκλοφόρητα tracks. Και το όνομα αυτής "Sliver" ένα άλμπουμ με 22 συνολικά κομμάτια που θα περιλαμβάνει και υλικό από το box set το "With the lights out", που κυκλοφόρησε πέρυσι, και που σημειωτέον, είχε αποτελέσει αντικείμενο νομικής διαμάχης μεταξύ της Courtney Love-Cobain και των εναπομείνοντων μελών των Nirvana, Krist Novoselic και Dave Grohl.
Η νέα αυτή συλλογή πρόκειται να κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου από την Geffen/Universal με ακόμη πιο έντονη την αύρα του Kurt Cobain, αφού o τίτλος του άλμπουμ δόθηκε από την κόρη του θρύλου της grunge/rock, Frances Bean Cobain.
Σημαντική επίσης, ήταν η συνεισφορά της 13χρονης Frances και ως προς την επιλογή του εξωφύλλου αφού - και κατά τα λεγόμενα του διαχειριστή της περιουσίας της οικογένειας Cobain και manager της Courtney Love, Peter Asher- θεωρείται ένα ιδιαίτερα χαρισματικό με πρωτοποριακές ιδέες άτομο. Με αυτόν τον τρόπο, όπως, άλλωστε, δήλωσε η μητέρα της και alternative pop/rock diva στο περιοδικό "Rolling Stone", η έφηβη Frances μπαίνει για τα καλά στη "family business".
posted by Panos @ 10:54  
Μετά την Ευρώπη, και στην Αμερική οι Bon Jovi
Μετά την παρουσίαση του album τους στο Αμστερνταμ, που προβλήθηκε ζωντανά σε όλη την Ευρώπη, οι Bon Jovi παρουσίασαν το "Have A Nice Day" και για την Αμερική, σε ένα ολοκαίνουργιο θέατρο χωρητικότητας 2.100 ατόμων, στην Νέα Υόρκη, σε ένα οπτικοακουστικό event που μεταδόθηκε live σε όλη την Αμερική.
"Αυτό είναι, πιθανότατα, ό,τι πιο απλό έχουμε κάνει μετά το βραδινό που φάγαμε χθες το βράδυ στο σπίτι μου," είπε στην αρχή της βραδιάς ο Jon Bon Jovi, αστειευόμενος με τη μικρή χωρητικότητα (σε σχέση με αυτά που έχουν συνηθίσει οι Bon Jovi) του Nokia Theater Times Square της Νέας Υόρκης, το οποίο εγκαινίασε η μπάντα με το live της.
Εννοείται, βέβαια, ότι η συναυλία ήταν προ πολλού sold-out, ενώ όλη η Αμερική είδε live την πρώτη παρουσίαση του "Have A Nice Day" στις ΗΠΑ (την περασμένη Δευτέρα, οπότε και κυκλοφόρησε το album), μέσω των απευθείας μεταδόσεων από το AOL, το XM Satellite Radio και σε πάνω από 100 κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας (όσοι πρόλαβαν να εξασφαλίσουν τα "μαγικά χαρτάκια").
Η μπάντα ξεκίνησε το live της με το ολοκαίνουργιο "Last Man Standing" και συνέχισε με αρκετά κομμάτια από το just-released 9o studio album της καριέρας της, "Have A Nice Day," όπως το ομώνυμο πρώτο single και το "Who Says You Can't Go Home".
O μεγαλύτερος χαμός, όμως, όπως είναι λογικό, έγινε με τα classic Bon Jovi hits "You Give Love A Bad Name", "Livin' On A Prayer", "Born To Be My Baby", "Wanted Dead Or Alive" και πολλά άλλα, ενώ στο (απαραίτητο) encore ο Jon Bon Jovi ρώτησε το κοινό αν "Υπάρχει κανένας γιατρός εδώ μέσα?" προλογίζοντας το "Bad Medicine", με το οποίο έκλεισε τη συναυλία της η μπάντα.
Το παραπάνω κείμενο βασίστηκε σε report του rollingstone.com από τη συναυλία.
posted by Panos @ 10:52  
Το νέο album της Madonna!
Μετά το εξώφυλλο του νέου album της Madonna, και το tracklisting του "Confessions On A Dancefloor" δημοσιεύτηκε μέσω του επίσημου site της, Madonna.com.
Η Queen Madge γνωρίζει πολύ καλά τους κανόνες του marketing, γι' αυτό και τόσο το εντυπωσιακό εξώφυλλο του "Confessions On A Dancefloor" (δια χειρός Steven Klein) όσο και το tracklisting του album έχουν ήδη, σχεδόν δύο μήνες πριν την κυκλοφορία του, ανακοινωθεί επισήμως, προσδίδοντας ακόμα περισσότερο μυστήριο στο επερχόμενο comeback της...
Όπως βλέπετε και παρακάτω, το album θα περιλαμβάνει 12 νέα κομμάτια, με πρώτο single το "Hung Up" (με sample από το "Gimme Gimme Gimme" των Abba). Αυτό που ξέρουμε, επίσης, είναι πως το "Confessions On A Dancefloor" θα κινείται εξ' ολοκλήρου σε dance ήχους, ή, καλύτερα, είναι ένας "all-Madonna, all-dance δίσκος," όπως έχει ανακοινωθεί και επισήμως.
Κάποια από αυτά που δεν ξέρουμε αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε website ο DJ Matt Kalkhoff, στο home studio του οποίου (στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο) ηχογραφήθηκε ολόκληρο το album. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Kalkhoff, τα κομμάτια του album είναι non-stop μιξαρισμένα από τον παραγωγό Stuart Price (aka Jacques Lu Cont), σαν DJ set, ενώ το κομμάτι που κλείνει το album, "Like It Or Not", "είναι το καλύτερο κλείσιμο για το album-βασικά λέει 'Αυτό είμαι, αυτό κάνω. Είτε σου αρέσει, είτε όχι'."
Όπως δήλωσε ο Kalkhoff, ο ήχος του album είναι "όταν η pop συναντά την dance", με πολλά, όμως, soulful στοιχεία-η Madonna ήξερε εξαρχής τον ήχο που ήθελε να έχει το album της.
Ο χρόνος για τους Madonna-holics σε όλον τον πλανήτη μετρά αντίστροφα, μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, οπότε και κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία το "Confessions On A Dancefloor"...Προς το παρόν μπορείτε να δείτε το tracklisting και να περιμένετε για περισσότερα νέα...

1. Hung Up
2. Get Together
3. Sorry
4. Future Lovers
5. I Love New York
6. Let It Will Be
7. Forbidden Love
8. Jump
9. How High
10. Isaac
11. Push
12. Like It Or Not
posted by Panos @ 10:46  
Συλλεκτικό DVD από τους Pink Floyd
Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ένα συλλεκτικό DVD με υλικό από τα πρώτα χρόνια των Pink Floyd και συναυλίες τους με την original σύνθεσή τους.
To DVD κυκλοφορεί σε Deluxe Packaging και έχει τίτλο "Pink Floyd DVD - London 66-67".
Πρόκειται για ένα ιστορικό rocumentary της διάσημης παρέας (Syd Barett, Nick Mason, Roger Waters και Rick Wright) από το Cambridge, με συναυλίες και συνεντεύξεις των πρώτων χρόνων της θρυλικής τους καριέρας.
Η σκηνοθεσία έγινε από τον κορυφαίο Peter Whitehead και περιλαμβάνει σπάνια live του μυθικού συγκροτήματος στις αρχές του '60, καθώς επίσης και την ιστορική συναυλία τους στο Alexandra Palace, τον Απρίλιο του 1967, με συμμετοχές των Yoko Ono και John Lennon, οι οποίοι μάλιστα ήταν άγνωστοι μεταξύ τους τότε.
'Ενα ακόμη σημαντικό στοιχείο της συλλογής είναι και οι συνεντεύξεις με άλλα ηχηρά ονόματα όπως τους Mick Jagger, Michael Caine, David Hockney και Julie Christie.
posted by Panos @ 10:43  
Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2005
To τρίτο Country Music Festival
Στο Θέατρο Βράχων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή το τρίτο κατά σειρά Country Music Festival.
Διοργανωτής του μοναδικού στην χώρα μας event είναι και φέτος ο Νίκος Γκαραβέλλας, που το 2004 τιμήθηκε με το βραβείο για τον "Καλύτερο Ραδιοφωνικό Παραγωγό στον Κόσμο" και φέτος φέτος παρουσιάζει την πρώτη εμφάνιση μεγάλου country καλλιτέχνη στην Ελλάδα.
H -βραβευμένη με το βραβείο για την "καλύτερη γυναίκα country καλλιτέχνιδα- Danni Leigh, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην country μουσική, με πολλές σημαντικές συνεργασίες, βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό της.Αμέσως πριν τη Danni Leigh, στη σκηνή του Θεάτρου Βράχου, για να ανοίξει το 3rd Country Festival, θα ανέβει ένα country συγκρότημα με πανευρωπαϊκό αέρα: οι Lost Highway απουτελούνται από Έλληνες, Νορβηγούς και Ουκρανούς καλλιτέχνες και υπόσχονται την καλύτερη έναρξη για το φεστιβάλ.
Η βραδιά, που εντάσσεται στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα, θα κλείσει με ένα special country party από τον Νίκο Γκαραβέλλα.
posted by Panos @ 12:00  
Η ΙFPI για τα World Music Awards
H IFPI τοποθετείται σχετικά με τα φετινά World Music Awards: διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της μέσα από το myradiourgies.tk!

Φαίνεται, τελικά, ότι υπάρχει πολύ παρασκήνιο πίσω από τη φετινή απονομή των World Music Awards. Σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγο καιρό την είδηση σχετικά με τον -σύμφωνα με το επίσημο site των βραβείων- νικητή του βραβείου "Best Selling Greek Artist" και σήμερα σας μεταφέρει αυτούσιο το δελτίο Τύπου της IFPI, που έφτασε πριν λίγο στα χέρια μας:

"Εκ μέρους της IFPI, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι από εμάς δεν δόθηκαν επίσημα στοιχεία που να αφορούν στο ποιός Έλληνας καλλιτέχνης πέτυχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο διάστημα 31 Ιουλίου 2004 με 31 Ιουλίου 2005.Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης των World Music Awards ζήτησαν αυτήν την πληροφορία από την IFPI, μόλις 4 εργάσιμες μέρες πριν την τελετή της 31ης Αυγούστου 2005 στο Λος Άντζελες, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως αποκλείεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξει απάντηση.Τις ακριβείς πωλήσεις των υποψηφίων για το βραβείο καλλιτεχνών διερευνά η ελεγκτική εταιρία Deloitte, η οποία και θα μας ανακοινώσει το αποτέλεσμα, μόλις προσμετρηθούν και οι πωλήσεις που έχουν γίνει και σε χώρες εκτός Ελλάδος.Ας σημειωθεί ότι, περιμένουμε μια απάντηση από την διοργανώτρια αρχή των World Music Awards, που να διευκρινίζει ποιά επίσημα στοιχεία ή έγγραφα έλαβε υπ' όψιν της, προκειμένου να προβεί στην απονομή του βραβείου για την Ελλάδα. Η IFPI θα ανακοινώσει σύντομα οποιαδήποτε σχετική πληροφορία."
posted by Panos @ 11:57  
Μ. Κανά και Δ. Μητροπάνος στο θέατρο Βράχων!
Στις 12 Σεπτεμβρίου μια ξεχωριστή μουσική σύμπραξη θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Μια σύμπραξη που θα βρει το Δημήτρη Μητροπάνο και τη Μελίνα Κανά να ενώνουν τις φωνές τους και τη δύναμη της ερμηνείας τους με στόχο την ψυχαγωγία του κοινού σε μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Δήμου Βυρωνα «Στη σκιά των βράχων».
Ο Δημήτρης Μητροπάνος στην πολύχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ένας από τους σημαντικότερους αυθεντικούς λαϊκούς ερμηνευτές. Ένας τραγουδιστής που έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες ερμηνεύοντας τραγούδια που έγραψαν ιστορία.
Η Μελίνα Κανά στην δεκαπεντάχρονη πορεία της στο τραγούδι αποτελεί μια άξια εκπρόσωπο της νεώτερης γενιάς έχοντας αναδειχθεί μια από τις πιο ιδιαίτερες γυναικείες φωνές και ιδανική ερμηνεύτρια αγαπημένων σύγχρονων δημιουργών.
Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν οι δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες περιλαμβάνει τραγούδια γνωστά και αγαπημένα τόσο από τη προσωπική τους δισκογραφία(Θα ακουστούν μεταξύ άλλων και τραγούδια από την πρόσφατη ζωντανή ηχογράφηση από την «Ακτή Πειραιώς»της σύμπραξης του Δημήτρη Μητροπάνου με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Δημήτρη Μπάση με τίτλο «Υπάρχει και το Ζεϊμπέκικο» που κυκλοφορεί από τη MINOS-EMI αλλά και από την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά της Μελίνας Κανά με τίτλο «Juke Box» που κυκλοφορεί από τη MINOS) όσο και τραγούδια άλλων ερμηνευτών.

Ώρα έναρξης: 9:00μ.μΤιμή εισιτηρίου:20, και 15 νεανικό (για παιδιά έως 15 ετών)Προπώληση εισιτηρίων: www.i-ticket.gr, 801 11 60000, 210-6786000, Περίπτερο Φεστιβάλ Βύρωνα-Πλατεία Συντάγματος, Δημαρχείο Βύρωνα(Καραολή & Δημητρίου 32-36), Πνευματικό κέντρο Δήμου Βύρωνα, Ταμεία Θεάτρου Βράχων, Δισκοπωλείο Salina (Υμηττού 125 Παγκράτι), Δισκοπωλεία Metropolis.
posted by Panos @ 11:55  
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΑΥΛΟΝ"
Ακούσαμε το "Nylon" μέσα από την υπηρεσία του MAD Mobile Music site του i-mode 3G της Cosmote και σας μεταφέρουμε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο τραγούδι της Αννας Βίσση!

Όπως μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε μέσα από το MAD Mobile Music site του i-mode 3G της COSMOTE, καταβάσαμε κι εμείς το ολοκαίνουργιο τραγούδι της Αννας Βίσση, "Nylon, και μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Πρόκειται για ένα καθαρά dance τραγούδι, άξιος διάδοχος του "Αγάπη Υπερβολική", του "Είσαι" και του "Έχω Πεθάνει Για Σένα", ενώ το τραγούδι βασίζεται στο "Καρβελικό" concept "σ' έναν κόσμο που όλα είναι πλαστικά, πες μου πως η αγάπη μας δεν είναι ακόμα μια αγάπη από νάυλον".
Παρόλο που αυτό δεν αναφέρεται στους στίχους του τραγουδιού, η ιδέα για τον τίτλο "Nylon" προέκυψε από τα αρχικά NY (New York) και Lon (London), κάτι που προέκυψε από τη "διαδρομή" του τραγουδιού "Βενετία" από το Λονδίνο, όπου βρισκόταν ο Νίκος Καρβέλας και έπαιζε μέσω τηλεφώνου το τραγούδι, μέχρι την Νέα Υόρκη, από όπου η Αννα Βίσση το άκουγε για πρώτη φορά.Όπως έχουμε ξαναγράψει, το "Nylon" κυκλοφορεί στις 26 Σεπτμεβρίου, με 16 νέα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα, πλην του "Lie", τη μουσική του οποίου υπογράφει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, και του ντουέτου της Αννας με τους Goin' Through, όπου, στο rap part, τους στίχους έχει γράψει ο Νίκος Βουρλιώτης...
Το myradiourgies.tk κατέγραψε πρώτο τους στίχους του "Nylon" και σας προετοιμάζει απλώς για τις AV exclusivities που έρχονται σύντομα...

"Nylon" (μουσική-στίχοι: Νίκος Καρβέλας)

Πες μου πως αυτό που αισθανθήκαμεδεν θα 'ναι για μια νύχτα μόνο,
για μια νύχτα μόνο
Αυτό που νιώσαμε όταν κοιταχτήκαμε συμβαίνει μια στις χίλιες μόνο,
μια στις χίλιες μόνο
..αληθινά...
Πες μου πως αυτό που ζούμε δεν ήταν άλλη μια...αγάπη από νάυλον,
αγάπη από νάυλον....
Δωσ' μου αγάπη να είναι αγάπη να αντέχει στον χρόνονα αντέχει στα λάθη
Όμως όλοι ζούμε σ' έναν κόσμο που όλα είναι πλαστικά
Πες μου πως αυτό που ζούμε δεν ήταν άλλη μια...αγάπη από νάυλον...
Σ' ένα όνειρο συναντηθήκαμεμα πες πες μου πως δεν είναι λάθος,
ένα ακόμη λάθος
Πες μου πως και οι δυο δεν τρελαθήκαμε,
πως δεν μας τύφλωσε το πάθος,
του έρωτα το πάθος ξαφνικά...
posted by Panos @ 11:50  
Επικίνδυνο...Καραόκε!
Υπερβολική αγάπη για την μουσική φαίνεται πως είχε ένας 40χρονος από την Βρετανία, που, κατά την διάρκεια των διακοπών του, επιτέθηκε σε δύο Βούλγαρους, επειδή… δεν τραγουδούσαν καλά σε καραόκε! Η βραδιά κυλούσε όμορφα για τις παρέες των Βούλγαρων και του Βρετανού στο καραόκε εστιατόριο "Techhouse", σε τουριστικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας. Οι δύο Βούλγαροι, 28 και 31 ετών, θέλησαν να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στο τραγούδι και άρχισαν να ερμηνεύουν το γνωστό "We are the Champions" των Queen. Όμως, ο Κέβιν Τέστερ μάλλον είχε μουσικό αυτί και δεν άντεξε… Σηκώθηκε από το τραπέζι του και επιτέθηκε εναντίον των δύο φιλόδοξων τραγουδιστών, χτυπώντας τους με γροθιές και κλωτσιές.
Στο εστιατόριο έσπευσε η αστυνομία, στην οποία ο Τέστερ εξήγησε ότι τον προκάλεσε η κάκιστη απόδοση του τραγουδιού και τα κακά αγγλικά των δύο "ταλέντων". Από την πλευρά τους, οι δύο Βούλγαροι κατέθεσαν μήνυση και αγωγή για αποζημίωση, με αποτέλεσμα ο 40χρονος να περάσει μια νύχτα στη φυλακή και να πληρώσει πρόστιμο 88,85 ευρώ, καθώς και τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών στο εστιατόριο.
posted by Panos @ 11:48  
Kλείνουν το Kazaa;
Απόφαση δικαστηρίου, κρίνει το KAZAA παράνομο.
Η IFPI, ζητάει από όλες τις υπηρεσίες «ανταλλαγής αρχείων» να γίνουν νόμιμες. Aκολουθεί παρακάτω η ανακοίνωση της IFPI.
Λονδίνο, 5 Σεπτεμβρίου, 2005-Η ΙFPI καλωσόρισε σήμερα μια θεμελιώδη απόφαση δικαιοσύνης, που ορίζει πως ο διαδικτυακός, peer to peer, διακομιστ
posted by Panos @ 11:46  
Κυριακή, Σεπτεμβρίου 04, 2005
Editorial..!

Posted by Picasa
Καλησπέρα σε όλους!!!
Κυριακή σήμερα και σας ενημερώνουμε για πολλά και ενδιαφέροντα, μουσικά, δισκογραφικά και αποκλειστικά!
Νιώθω την ανάγκη σήμερα που η ιστοσελίδα αυτή συμπληρώνει 4 μήνες λειτουργίας να σας ευχαριστήσω όλους για την καθημερινή σας επαφή με την δική μας και δική σας αγάπη, την μουσική. Εμείς το μόνο που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να σας ενημερώνουμε για ότι αποτελεί σημαντική είδηση στην μουσική σας ενημέρωση. Δεν χωρίζουμε την ελληνική και διεθνή μουσική σε κατηγορίες, δεν μας αρέσει να βάζουμε ταμπέλες και είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις και συνεργασίες. Οι ειδήσεις που υπάρχουν στη σελίδα μας δεν είναι πάντα δικά μας κείμενα, κάποιες φορές είναι μεταφρασμένα κείμενα από σελίδες του εξωτερικού ή τις μεταφέρουμε από εγχώριες ιστοσελίδες. Πάντα όμως με ένα και μοναδικό σκοπό: την δική σας καθημερινή και καθολική ενημέρωση!
Προσωπικά έχω κρατήσει όλα τα e-mail που έχετε στείλει, με τα σχόλια, τις προτάσεις και τα παράπονα σας , έχοντας τα σαν οδηγό για ότι ετοιμάζουμε για την συνέχεια. Γι’ αυτό σας παροτρύνω για οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε και να επισημάνετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ακόμα και αν έχετε το «ψώνιο» της δημοσιογραφίας και αρθρογραφίας, περιμένουμε με μεγάλη χαρά τα κείμενα σας και που ξέρετε…ίσως να γίνεται ενεργά μέλη αυτής της μουσικής κοινότητας.
Το αμέσως επόμενο σχέδιο μας είναι η δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού εκπομπής μόνο μέσω internet, ένα όνειρο που θέλουμε να πάρει σάρκα και οστά σύντομα αλλά μας καθυστερούν κάποια μικρά τεχνικά προβλήματα.
Αν πιστεύετε ότι κάτι λείπει από την σελίδα μας και θα ήταν καλό να το προσθέσουμε, υπάρχει ένας λογαριασμός e-mail ακριβώς γι’ αυτό:
radiourgies@hotmail.com

Φιλικά,

Πάνος Αλεφραγκής
posted by Panos @ 17:16  
Αντώνης Ρέμος-Γιώργος Θεοφάνους: Στο studio ξανά!

Ξανά μαζί στο studio βρίσκονται αυτήν την περίοδο ο Αντώνης Ρέμος και ο Γιώργος Θεοφάνους, για τις ηχογραφήσεις του τρίτου κοινού τους album.
Μετά τα πολυπλατινένια "Καρδιά Μου Μην Ανησυχείς" (2002) και "Μια Αναπνοή" (2003) και έναν χρόνο μετά το single "Χαμογέλασε", ο Αντώνης Ρέμος και ο Γιώργος Θεοφάνους βρίσκονται ξανά στο studio, για το τρίτο κοινό τους album, που είναι και το έκτο studio album του Αντώνη Ρέμου. Το νέο album του επιτυχημένου διδύμου θα κυκλοφορήσει μέσα στον Νοέμβριο, ενώ λίγο αργότερα θα κυκλοφορήσουν και πέντε DVDs με τις live εμφανίσεις του Αντώνη Ρέμου στο "Studio Πειραιώς" που ηχογραφήθηκαν για τις ανάγκες του τελευταίου "Live" album του-ένα DVD για κάθε ένα από τα sessions του Αντώνη Ρέμου με τους Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Κώστα Χατζή, Γιώργο Θεοφάνους και Αντώνη Βαρδή. Εντωμεταξύ, ο Αντώνης Ρέμος προετοιμάζει και τις χειμερινές του εμφανίσεις στο "Αθηνών Αρένα", μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, ενώ ο Γιώργος Θεοφάνους, μετά την Πέγκυ Ζήνα, για την οποία έγραψε τα 11 νέα τραγούδια του "Νόημα," θα συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με την Μαρινέλλα αλλά και την Νάνα Μούσχουρη , υπογράφοντας κάποια τραγούδια στα επερχόμενα νέα albums τους.
posted by Panos @ 16:16  
"Στην Αυλή Του Παραδείσου" repackaged
Κι ενώ οι fans της μετρούν αντίστροφα τις ώρες για να δουν το νέο διαφημιστικό spot-υπερπαραγωγή που γύρισε για την TIM ("επίσημη πρώτη" στις τηλεοπτικές οθόνες αμέσως μετά τα σημερινά δελτία ειδήσεων), η Δέσποινα Βανδή σχεδιάζει τις κινήσεις της για τους επόμενους μήνες...Όπως μάθαμε αποκλειστικά, το πλατινένιο album "Στην Αυλή Του Παραδείσου," που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο, θα επανακυκλοφορήσει σε repackaged εκδοχή, στα μέσα του ερχόμενου Δεκεμβρίου και ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου.
Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι πως η νέα version του album θα περιλαμβάνει τέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια του Φοίβου-επιφυλασσόμαστε για περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στις επόμενες μέρες! Παράλληλα η Δέσποινα βρίσκεται ανάμεσα στις υποψηφιότητες των φετινών House Music Awards, η απονομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στο "ιστορικό" Hammersmith Palais. Συγκεκριμένα, το remix του Armand Van Helden για το hit single "Opa Opa" είναι υποψήφιο στην κατηγορία "Outstanding Remix", όπως και David Guetta, με το remix του για το "Avalon" της Juliet, αλλά και άλλοι έξι διεθνώς αναγνωρισμένοι DJs. Η ψηφοφορία διεξάγεται μέσα από το επίσημο site των βραβείων, housemusicawards.com, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου και όλοι επισκέπτες του μπορούν να συμμετάσχουν...
posted by Panos @ 16:13  
Νέο ντουέτο από Eros Ramazzotti και Anastacia
Ένα ντουέτο με την Anastacia θα περιλαμβάνεται στο ολοκαίνουργιο album του Eros Ramazzotti που αναμένεται στα τέλη του Οκτωβρίου.
Δύο χρόνια μετά το "Eros 9" και έχοντας στο ενεργητικό του 36 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλον τον κόσμο και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Joe Cocker, η Tina Turner και η Cher, ο Eros Ramazzotti, ένας από τους πιο επιτυχημένους μη αγγλόφωνους ερμηνευτές ever, επιστρέφει με το νέο studio album του.Το album θα έχει τίτλο "Calma Apparente" και θα κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου, σε cd, Dual Disc και special packaged εκδοχές, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και μια κυκλοφορία στην ισπανική γλώσσα. Πρώτο single θα είναι το κομμάτι "La Nostra Vita (Nuestra Vida)", που θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου. Tα 13 τραγούδια του "Calma Apparente" υπογράφει ο ίδιος ο Eros, ενώ τα περισσότερα από αυτά ηχογραφήθηκαν στο Los Angeles, με κορυφαίους μουσικούς, όπως ο Michael Landau, ο Neil Stubenhaus και πολλοί άλλοι. Στο tracklisting του album περιλαμβάνονται τραγούδια όπως το uptempo "Solarita", η μπαλάντα "L' Equilibrista", το "Bambino Nel Tempo", στο οποίο παίζει αρμόνικα ο Stevie Wonder και το "I Belong To You - Il Ritmo Della Passione", ένα ντουέτο του Eros Ramazzotti με την Anastacia, που ηχογραφήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Μιλάνο και θα περιλαμβάνεται και στο επερχόμενο (τον Νοέμβριο) best-of album της Anastacia.Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει και ως single.
posted by Panos @ 16:11  
Μεγάλοι stars για τα θύματα του τυφώνα Katrina
Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις τρεις φιλανθρωπικού τύπου συναυλίες, με τους Harry Connick Jr., Tim McGraw και τον Leonardo DiCaprio σε μια guest εμφάνιση, ενώ στις 10 Σεπτεμβρίου, οι Green Day, η Alicia Keys και πολλοί ακόμα superstars της μουσικής θα τραγουδήσουν για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα θύματα και τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Katrina κατά το πέρασμά του από την Louisiana των Ηνωμένων Πολιτειών. Εντωμεταξύ, ο Diddy (βλέπε P. Diddy, Puff Daddy κλπ) αλλά και ο Jay-Z πρόσφατα έκαναν δωρεά της τάξεως του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στον Αμερικάνικο Ερυθρό Σταυρό, για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες του από τον τυφώνα.Τέλος, μετά την Britney Spears, που έστειλε μέσω website της ένα μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, ο Kanye West δημοσίευσε το παρακάτω μήνυμα στο επίσημο site του, kanyewest.com: "Έχω πει πολλές προσευχές σήμερα, για τις οικογένειες των θυμάτων και τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. Ο Θεός έχει κάποιο σχέδιο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί συμβαίνουν τόσο άσχημα πράγματα σε καλούς ανθρώπους, οπότε η καρδιά μου βρίσκεται κοντά σε όλους αυτούς εκεί έξω..."
posted by Panos @ 16:10  
Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου στον "Γύρο Του Κόσμου"
Αφού μας είπε "Η Αγάπη Σου Πάει" το 2003 και μας παρουσίασε μια "Ιδιωτική Παράσταση" το 2004, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου αποφάσισε να κάνει τον "Γύρο Του Κόσμου"...

"Ο Γύρος Του Κόσμου" είναι ο τίτλος του τρίτου solo album του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, που έρχεται τέσσερις, περίπου, μήνες μετά τη συμμετοχή του στον 50ο Διαγωνισμό της Eurovision. To album αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει τη μουσική των οποίων υπογράφει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος, αλλά και οι Κωνσταντίνος Παντζής, Κώστας Μηλιωτάκης και Γρηγόρης Φλώριος. Τους στίχους των τραγουδιών έχουν γράψει η Ναταλία Γερμανού, η Μαργαρίτα, ο Νικόλας Νικολάου, η Γιούλα Γεωργίου και ο Ζήνων Ζηντήλης.Στο album περιλαμβάνεται και το ντουέτο-έκπληξη "Μίλα" με την Κατερίνα Στανίση, τη μουσική και τους στίχους του οποίου υπογράφει ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Αυτήν την περίοδο γίνονται και οι συζητήσεις σχετικά με το ποιο θα είναι το πρώτο single του album, που θα ακούσουμε μέσα από τα ραδιόφωνά μας σε λίγες μέρες...
posted by Panos @ 16:09  
Οι t.A.T.u επιστρέφουν
Μετά από δύο χρόνια παρατεταμένης ξεκούρασης τα κορίτσια αποφάσισαν να επιστρέψουν.
Μιλάμε για τις t.A.T.u που στις 26 Σεπτεμβρίου κυκλοφορούν νέο single με τίτλο «All About Us». Στη συνέχεια και πιο συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν το «Dangerous and Moving», το δεύτερο studio album τους, το οποίο ηχογραφήθηκε σε Ρωσία, Λονδίνο και Λος Άντζελες. Στο «Dangerous and Moving» οι t.A.T.u συνεργάζονται με αρκετούς καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένου των Richard Carpenter, Dave Stewart, Sting και Trevor Horn.
Η φήμη των Julia Volkova και Lena Katina ξεπέρασε γρήγορα τα ρωσικά σύνορα όταν το πρώτο τους album «200 KM In The Wrong Lane» (2003) γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.
posted by Panos @ 16:07  
Robbie Williams σε reggae;
Κι ενώ η καινούργια δισκογραφική δουλειά του Robbie Williams αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, η βρετανική εφημερίδα Sun εκτιμά ότι θα προκαλέσει αίσθηση και θα εκπλήξει τους θαυμαστές του δημοφιλούς τραγουδιστή καθώς ο ήχος του δεν θα κινείται στους γνώριμους ρυθμούς.
Ο Robbie, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα είχε ακούσει αρκετή dub και reggae μουσική κι έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει και ο ίδιος να πειραματιστεί με αυτό το είδος.
Μια πρώτη εντύπωση από τη νέα του δουλειά, που θα φέρει τον τίτλο "Intensive Care", θα την πάρουν οι θαυμαστές του από το single που αναμένεται επίσης τον Οκτώβριο.
Οι ίδιες πηγές πάντως ισχυρίζονται πως όταν πρωτοτραγούδησε τα νέα του τραγούδια ο Robbie θύμισε τον Bob Marley σε νέα ηλικία. Ο Williams, λέγεται, πως έχει δώσει στον reggae ήχο μια μοντέρνα εκδοχή και η φωνή του «δένει» πολύ καλά με τη μουσική.

Υπομονή έως τον Οκτώβριο!
posted by Panos @ 16:05  
Η Kate Bush επανέρχεται!
Δώδεκα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του τελευταίου album της Kate Bush. Πιο συγκεκριμένα ήταν το 1993 όταν η σπουδαία τραγουδίστρια μας χάρισε το «The Red Shoes», μένοντας στη συνέχεια, για αδιευκρίνιστους λόγους, στη σιωπή.
Πρόσφατα η Kate Bush ανακοίνωσε πως επιστρέφει στη δισκογραφία με ένα διπλό album το οποίο θα βρεθεί στα δισκοπωλεία στις 7 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για το «Aerial», με πρώτο single το «King Of The Mountain» που θα κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου.
posted by Panos @ 16:01  
Μιχάλης Χατζηγιάννης - Δευτέρα 5, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου Λυκαβηττός

michalis xatxhgiannis Posted by Picasa

Κεντρικά σημεία της φετινής περιοδείας του Μιχάλη Χατζηγιάννη είναι οι συναυλίες που θα δώσει αύριο Δευτέρα 5 και μεθαύριο Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στο Λυκαβηττό. Ο καλλιτέχνης, που με τις ζωντανές εμφανίσεις του αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις θα βρεθεί στην πρωτεύουσα για ένα δυνατό διήμερο.
Λίγο μετά τις διακοπές και πριν η ζωή βρει και πάλι τους κανονικούς της ρυθμούς οι συναυλίες του Μιχάλη Χατζηγιάννη δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο στην πόλη, με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί πολύ. Στο πλαίσιο τους θα ακουστεί και νέο υλικό από την ειδική συλλεκτική έκδοση του άλμπουμ «Ακατάλληλη Σκηνή» το οποίο έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τις 110.000 αντίτυπα και περιέχει μεταξύ άλλων δυο ολοκαίνουρια τραγούδια το «Όνειρο ζω» και το «Να μείνεις εδώ».
Οι συναυλίες που έως σήμερα έχει δώσει ο καλλιτέχνης στο πλαίσιο της φετινής του περιοδείας έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Το κοινό γεμίζει τους χώρους όπου εμφανίζεται και απολαμβάνει τον ερμηνευτή και συνθέτη, που με τη φωνή του και τη σκηνική του παρουσία προκαλεί τη συμμετοχή του κόσμου με έναν μοναδικό τρόπο. Έναν καλλιτέχνη, που έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια στον πιο σημαντικό εκπρόσωπο της γενιάς του στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.
Στο πρόγραμμα των νέων του συναυλιών βρίσκουν θέση κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του, με στόχο ένα αποτέλεσμα που να αντανακλά ζωντάνια, φρεσκάδα, ευαισθησία και αμεσότητα. Μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη εμφανίζεται η ερμηνεύτρια Αθηνά Ρούτση που βάζει το δικό της ηχόχρωμα στο πρόγραμμα των συναυλιών, με κομμάτια του ελληνικού και του ξένου ρεπερτορίου.

Τον Μιχάλη Χατζηγιάννη πλαισιώνουν οι μουσικοί:
Aποστολάκης Σόλων ενορχήστρωση, πιάνο, keyboards
Δρακόπουλος Τάκης σαξόφωνο
Καλαμαράς Βαγγέλης τύμπανα
Κελλάρης Χάρης ηλεκτρικό και ακουστικό μπάσο
Λουκά Ίρις βιολί
Μπέλλος Δημήτρης keyboards-programming
Ρετίκας Γιώργος ακουστική και κλασική κιθάρα
Τουρκογιώργης Ακης ηλεκτρική κιθάρα

Προπώληση εισιτηρίων: Δισκοπωλεία Metropolis
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ
posted by Panos @ 15:55  
Σάββατο, Σεπτεμβρίου 03, 2005
RADIOURGIES - THE WEB RADIO: ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

Posted by Picasa
posted by Panos @ 14:07  
Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 02, 2005
Η ακροματικότητα των ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας!
Ανακοινώθηκαν σήμερα απο την Focus τα αποτελέσματα της μέτρησης Bari για την ακροαματικότητα των ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας στο διάστημα 20/6-28/8/2005 (εξαιρουμένης της περιόδου 8-21/8 λόγω καλοκαιρινών διακοπών).

Η κατάταξη έχει ως εξής:
Λάμψη 13,6%
Sfera 12,9%
Σκάι 12,5%
ΑΝΤ1 9,8%
Σπορ Fm 8,9%
Ρυθμός 8,8%
Village 7,4%
Μελωδία 7,2%
Red 7,1%
ΕΡΑ Σπορ 7%
Love Radio 6,7%
Orange 5,8%
Flash 5,2%
Galaxy 4,7%
Δίεση 4,7%
Nitro 4,7%
Dee Jay 4,6%
Best 4,6%
Kiss 4,6%
John Greek 4,3%
ΕΡΑ 2 4,1%
Jeronimo Groovy 4,1%
Rock Fm 4,1%
Alpha 3,2%
Soho 3,2%
Diva 2,7%
Kosmos 2,4%
NET 2,2%
Super Star 2,2%
Αθήνα 9,84 2%
Εν λευκώ 2%
ΕΡΑ 3 1,5%
Sportime 1,4%
902 0,9%
Παρέα 0,4%
Planet 0,4%
Profit 0,3%
XFM 0,3%
Επικοινωνία 0,2%
Κανάλι 1 0,2%
Ράδιο Φιλία 0,1%

πηγή: FOCUS

Σύντομα περιμένουμε και την έρευνα για την κατάταξη των ραδιοφωνικών σταθμών της Θεσσαλονίκης, έτσι όπως σας την παρουσιάζει πάντα το myradiourgies.tk.
posted by Panos @ 15:56  
Τελευταία δισκογραφικά νέα!
Ο Σεπτέμβριος μπήκε πολύ φορτσάτος για τις δισκογραφικές αφού έχουμε πολλές αλλαγές, μετεγγραφές και ανακατατάξεις. Καταρχάς, η Αντζελα Δαραμάρα, μετά από οκτώ χρόνια στις δημόσιες σχέσεις της Minos, αποφάσισε να αποδεχτεί την πολύ καλή πρόταση του Θάνου Καραγρηγόρη και να «μετακομίσει» στη Universal, προκαλώντας ακόμα έναν «πονοκέφαλο» στη Μαργαρίτα Μάτσα, η οποία πλέον και μετά την έκτη συνεχόμενη παραίτηση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έχει χάσει κάπως την ψυχραιμία της.

• Μπορεί λοιπόν η Αντζελα Δαραμάρα να βρίσκεται ήδη στο κτίριο της Universal, ο παραγωγός Πάνος Μπάρλος όμως, έχει ήδη αποχωρήσει αφού του κοινοποιήθηκε ότι δεν συνεχίζεται η συνεργασία της εταιρίας μαζί του. Ήταν ακόμα ένα δείγμα της εκκαθάρισης της εταιρίας από τους ανθρώπους του Μπουρμά και μια επίδειξη δύναμης του Θάνου Καραγρηγόρη, ο οποίος θέλει να δείξει ότι είναι πλέον το καινούργιο αφεντικό και επιβάλει τους δικούς του κανόνες του παιχνιδιού.

• Ο Δημήτρης Επόγλου άφησε ένα τεράστιο κενό στο πόστο του ραδιοφώνου στην EMI, το οποίο τελικά θα καλυφθεί από έναν junior, τον Παναγιώτη Καμπότη, ο οποίος προσελήφθη μόλις τον Ιούνιο στην εταιρία για να κάνει κυρίως γραμματειακή υποστήριξη. Οι ταχύτατες εξελίξεις όμως μέσα στην εταιρία, τον έφεραν ήδη στο νευραλγικό πόστο του υπεύθυνου ραδιοφώνου ενώ καλά καλά δεν ξέρει ποιοι είναι οι διευθυντές των σταθμών...

• Αναβαθμίστηκε όμως και η Τίνα Μυλωνάκη, η οποία πριν λίγους μήνες εγκαταστάθηκε στη Minos , προερχόμενη από τη Sony για να καλύψει το κενό της Ελένης Τσάγκη που πήγε στη Universal. Σαν σαπουνόπερα δεν ακούγεται;

• Εν τω μεταξύ, μαθαίνουμε ότι ο Νίκος Βέρτης , ο Γιώργος Γιαννιάς και η Μαριάντα Πιερίδη είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις στη Universal και νιώθουν μια ανασφάλεια σε σχέση με τα συμβόλαιά τους. Ο Βέρτης αντέδρασε έντονα στην απομάκρυνση του Λουκά Φωτόπουλου ενώ είναι σίγουρο ότι και η απομάκρυνση του Πάνου Μπάρλου τον έχει εξοργίσει.

• Πάντως, ουδέν νεότερον υπάρχει από το «θέμα Μπουρμά», αφού φαίνεται ότι η ιστορία με την "Mega Music" πάλι δεν προχωράει.

πηγή: medianews

posted by Panos @ 15:55  
Party με..."Nόημα"! Eρχεται καινούργιο album!

radiourgies -exclusive Posted by Picasa

Η Πέγκυ Ζήνα και το "Νόημα" έρχονται σύντομα στα δισκοπωλεία και εμείς μάθαμε λεπτομέρειες για την παρουσίαση του album!
Το νέο album της Πέγκυς Ζήνα, με τίτλο "Νόημα" και 11 νέα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Γιώργου Θεοφάνους, θα κυκλοφορήσει στις 12 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα, όπως λένε τα τελευταία , θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του album. Και ενώ, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, η παρουσίαση ήταν να γίνει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ελ. Βενιζέλος, η Πέγκυ Ζήνα και η Minos EMI από κοινού αποφάσισαν να μην παρουσιάσουν το album σε έναν χώρο που παραπέμπει στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στο Γραμματικό.
Έτσι, η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, στο Balux, σε ένα party που θα έχει τον έξυπνο τίτλο "Party με Νόημα"! Εντωμεταξύ, ήδη βλέπετε μέσα από το τηελοπτικό σταθμό ΜΑD το video-clip για το τραγούδι "Νόημα", ένα video-clip που σκηνοθέτησε ο καταξιωμένος σε Ελλάδα και εξωτερικό Κωνσταντίνος Ρήγος.
O Κωνσταντίνος Ρήγος έχει επιμεληθεί και τις εμφανίσεις της Πέγκυς στην "Πολιτεία" της Θεσσαλονίκης αλλά και τις επερχόμενες εμφανίσεις της στο "Διογένης Studio", όπου η Πέγκυ θα τραγουδάει μαζί με τον Νίνο, τον Κώστα Καραφώτη και την Αννέτ. Τα ανανεωμένα σκηνικά του "Διογένης Studio" θα επιμεληθεί ο star σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης.
posted by Panos @ 15:51  
Ακόμα ένα σημαντικό ρεκόρ για την Mariah Carey!
Συλλογή από...ρεκόρ φαίνεται ότι κάνει η Mariah Carey, αφού το "The Emancipation Of Mimi" και όλα τα singles που έχουν βγει μέσα απ' αυτό έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία...

Αφού κατάφερε να χαρακτηριστεί ως η πιο επιτυχημένα γυναίκα καλλιτέχνιδα όλων των εποχών, με το "We Belong Together" να γίνεται το 16ο number-one single της καριέρας της, η Mariah Carey σημειώνει ένα ακόμα ρεκόρ: ενώ το "We Belong Together" βρίσκεται για 14η συνεχόμενη εβδομάδα στο Hot 100 chart του Billboard, το τρίτο single από το "The Emancipation Of Mimi", "Shake It Off" βρίσκεται ταυτόχρονα στη δεύτερη θέση, κάτι που από το 1958 έχουν επιτύχει τέσσερις καλλιτέχνες (OutKast το 2004, Nelly το 2002, Bee Gees το 1978 και Beatles το 1964)!Όσο για το "Emancipation" album της Mariah, αυτό συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε albums με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική, έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του. Στην πρώτη θέση του αμερικάνικου albums chart βρίσκεται για δεύτερη εβδομάδα η Hilary Duff και το "Most Wanted" album της, που περιλαμβάνει remixes των μεγαλύτερων επιτυχιών της και τρία νέα τραγούδια, ενώ το 19ο compilation της σειράς "Now That's What I Call Music" αυτήν την εβδομάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση.Ψηλά παραμένουν και αυτήν την εβδομάδα οι Black Eyed Peas και το "Monkey Business" album τους (#4), ενώ έκπληξη προκαλεί η επανείσοδος στο top 10 του million-selling "American Idiot" album των Green Day, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Όσο για την επόμενη εβδομάδα? Το σχόλιο του RollingStone.com τα λέει όλα: "Την επόμενη εβδομάδα ξεχάστε όλους τους άλλους: το sophomore album του Kanye West, "Late Registration", θα φάει το chart για πρωινό."

Τα δέκα πρώτα σε πωλήσεις albums, στην Αμερική, γι'αυτήν την εβδομάδα είναι:
1. Hilary Duff: "Most Wanted"
2. Various Artists: "Now That's What I Call Music! 19"
3. Mariah Carey: "The Emancipation of Mimi"
4. Black Eyed Peas: "Monkey Business"
5. Jim Jones: "Harlem: Diary of a Summer"
6. Brad Paisley: "Time Well Wasted"
7. Young Jeezy: "Let's Get It: Thug Motivation 101"
8. Gorillaz: "Demon Days"
9. Kelly Clarkson: "Breakaway"
10. Green Day: "American Idiot"
posted by Panos @ 15:45  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .