radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Σάββατο, Ιουνίου 30, 2007
A(lpha)-ΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα μπορεί να υποχωρεί σταδιακά από σήμερα, όμως ένας άλλος΄..., "καύσωνας" δεν λέει να φύγει από την Κάντζα. Παρότι έχουμε ήδη εισέλθει στη θερινή "νεκρή" περίοδο για τα Μ.Μ.Ε., η διοίκηση του Alpha 98,9 δεν... καταλαβαίνει από τέτοια και προχώρησε σήμερα σε μία ακόμη απόλυση δημοσιογράφου!

Μετά τη "σφαγή" που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα, οπότε και έχασαν τη δουλειά τους 5 εργαζόμενοι, την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος του ραδιοφώνου, Βασίλης Θωμόπουλος, ανακοίνωσε στην αθλητική συντάκτρια του Alpha 98,9, Έλενα Κεφαλά, ότι δεν αποτελεί πλέον μέλος του σταθμού.

Πριν λίγες ημέρες, επίσης, απελύθη με συνοπτικές διαδικασίες και ο "θρύλος" της μεταμεσονύκτιας μουσικής ζώνης του σταθμού, Χρύσα Παπαϊωάννου (κόρη του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου), που εργαζόταν αδιαλείπτως στο σταθμό από τη "γέννησή" του.

Είχαν προηγηθεί, στην αρχή του Ιουνίου, οι απομακρύνσεις (είτε με απολύσεις, είτε με μη ανανεώσεις συμβάσεων, είτε με εξαναγκασμό σε παραίτηση) πέντε ακόμη δημοσιογράφων, από τη σύνταξη ειδήσεων, το ελεύθερο ρεπορτάζ, την παραγωγή δημοσιογραφικών εκπομπών και το ρεπορτάζ υπουργείων.

Η κατάσταση στο ραδιόφωνο του Alpha έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο σταθμός υπολειτουργεί, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, των οποίων "η ψυχολογική κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ" και γι' αυτό ζητούν την άμεση παρέμβαση της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, επίκειται νέο κύμα απολύσεων μέχρι τις αρχές του Αυγούστου.

Ακόμη παρελθόν αποτελεί για τον Alpha 98,9 και η μουσική επιμελήτρια Ελεάνα Βραχάλη. Ναι, για τη γνωστή στιχουργό (του Μιχάλη Χατζηγιάννη και άλλων καλλιτεχνών) πρόκειται, που τα τελευταία χρόνια κοσμούσε με την παρουσία της το ραδιόφωνο του Alpha, "ντύνοντας" με μουσικές τις ειδησεογραφικές εκπομπές του Σαββατοκύριακου.

Την άγουσα τέλος πήρε ένας ακόμη εργαζόμενος. Η υπεύθυνη προγραμματισμού ραδιοφωνικών μηνυμάτων, Φόνη Μητράκη (σύζυγος του απολυθέντος διευθυντή του ραδιοφώνου, Παναγιώτη Δήμου, ο οποίος εξεδιώχθη από τον Βασίλη Θωμόπουλο πέρυσι τον Αύγουστο), απολύθηκε και αυτή από το σταθμό στον οποίον εργαζόταν επί σειράν ετών.

Πηγή: radio-stampa.gr


posted by Panos @ 20:43  
Planet 99.5 : Νόμιμος και στα χέρια της Γιάννας Αγγελοπούλου
Στα χέρια της Γιάννας Αγγελοπούλου, περνάει τελικά o Planet 99,5. Η επιχειρηματίας υλοποιεί έτσι τα σχέδια επέκτασής της στο χώρο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, δίνοντας εμμέσως ανάσα επιβίωσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος εδώ και χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε όριο νομιμότητας και οικονομικής διαφάνειας. Το πρώτο βήμα έγινε με την ανάκληση της απόφασης διακοπής λειτουργίας του, από το ΕΣΡ, την Τρίτη 26/6, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθούν προς έγκριση τα συμβόλαια.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η υπόθεση Planet, επί σειρά ετών, έχει εξελιχθεί σε ένα καλοστημένο ανέκδοτο. Μετά τη "χρεωκοπία" του σταθμού και την "εκδίωξη" του συνόλου του προσωπικού πριν από μερικά χρόνια, τα υπέρογκα χρέη προς τους εργαζομένους και τα ταμεία, τη μετατροπή του από ενημερωτικού σε λάιτ μουσικό σταθμό και τις οικονομικές "τρύπες" που κανείς δεν μπόρεσε να εξιχνιάσει, το ΕΣΡ ανακάλεσε, τελευταία στιγμή την απόφαση διακοπής λειτουργίας του ραδιοσταθμού, αποδεικνύοντας οτί ακόμα και για τις ανεξάρτητες αρχές, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Άλλωστε, πριν από αρκετό χρονικό διάστημα το ΕΣΡ είχε προβεί σε άτυπο "πάγωμα" της απόφασής του για ανάκληση της άδειας, καθυστερώντας προκλητικά να δημοσιεύσει την απόφαση και να ειδοποιήσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα, και συμπτωματικώς δίνοντας χρόνο στη νομική ομάδα του Planet να ξεσκονίσει τα αραχνιασμένα έγγραφα που έλειπαν από το φάκελο του ΕΣΡ. Βεβαίως, ακόμα και αυτά τα έγγραφα με δυσκολία λύνουν τα προβλήματα οικονομικής διαφάνιας, εγείροντας ζητήματα που δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει το ΕΣΡ, αν ζητηθεί εμπεριστατωμένη έρευνα.

Έτσι, όπως έχει δημοσιύσει η εφημερίδα "το Παρόν" λίγες μέρες πριν την Τρίτη, η ιδιοκτησία επιδόθηκε σε ένα «αγώνα δρόμου» προκειμένου να δημοσιοποιήσει στο ΦΕΚ πράξεις και αποφάσεις των περασμένων δύο ετών. Το νέο πρόσωπο στο τελευταίο ΔΣ της 23.3.2007 είναι ο Γιώργος Κιντής. Το τελευταίο ΔΣ εξελέγη στις 23.3.2007 και απαρτίζεται από τους Αθανάσιο Παύλοβιτς, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Διονύσιο Νικολόπουλο δημοσιογράφο, ο οποίος μετέχει ως σύμβουλος, και Γιώργο Κιντή, ιδιωτικό υπάλληλο, επίσης ως σύμβουλο. Το προηγούμενο ΔΣ απαρτιζόταν από τους Αθανάσιο Παύλοβιτς, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Παπαγεωργίου, δημοσιογράφο, σύμβουλο, και Γιώργο Ανδριτσόπουλο, δημοσιογράφο, σύμβουλο. Είναι χαρακτηριστικό πως η νομαρχία ενημερώθηκε στις 24 Μαΐου 2007 για την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Planet (12.1.2006) και του διοικητικού συμβουλίου (13.1.2006) Τέλος, το μετοχικό κεφάλαιο του Planet αυξήθηκε κατά 510.400 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στις 5 Μαΐου 2005.

Οι πληροφορίες αναμένουν ότι το νέο πρόσωπο της συχνότητας των 99.5 θα έρθει με άλλο όνομα και με διαφορετικό προφίλ, εξολοκλήρου ενημερωτικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τη διεύθυνση του ραδιοσταθμού θα αναλάβει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, στενός συνεργάτης εδώ και χρόνια της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος (e-tipos.com) , radiofono.gr

posted by Panos @ 20:39  
Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2007
ΕIΙΡΑ: Διαφωνία με αίτημα του ΕΣΡ
Το ενδεχόμενο «βάναυσης προσβολής του δημοσιογραφικού λειτουργήματος», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αττικής (ΕIΙΡΑ), με αφορμή αίτημα του ΕΣΡ σύμφωνα με το οποίο στο πλαίσιο των μετρήσεων του χρόνου που αποδίδεται στα κόμματα από τα κανάλια, τις οποίες θα πραγματοποιεί η ανεξάρτητη αρχή, με νέο σύστημα, εν όψει εκλογών, ζητά να καταχωρίζονται στο χρόνο των κομμάτων και τα δημοσιογραφικά σχόλια.
posted by Panos @ 16:25  
Πέμπτη, Ιουνίου 28, 2007
Σ.Π.Ε.Ρ.Α: Το συνδικαλιστικό όργανο των ραδιοφωνικών παραγωγών

Επιτέ-λους, είναι γεγονός! Συστά-θηκε το πρώτο εν Ελλάδι συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς!

Σωματείο για τους δημοσιογράφους υπήρχε, το ίδιο και για τους τεχνικούς, όπως και για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ραδιοφώνων. Έπρεπε, όμως, να περάσει σχεδόν... ένας αιώνας από τότε που ιδρύθηκε η ραδιοφωνία στη χωρα μας, για να εκπροσωπήθούν και οι μουσικοί παραγωγοί των ραδιοφώνων, μέσω θεσμικού οργάνου. Και το όνομα αυτού... Σ.Π.Ε.Ρ.Α., δηλαδή Σύλλογος Παραγωγών Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου: "Παρόλο που από το 1989 με το άνοιγμα της αγοράς αναγνωρίζεται σαν επάγγελμα, ακόμα δεν άνοιξε καμία συζήτηση για την κατοχύρωση του, αντίθετα με τους τεχνικούς που υπέγραψαν πανηγυρικά την πρώτη εθνική συλλογική τους σύμβαση.
Έτσι κάποιες χιλιάδες συναδέλφων μας ανά την Ελλάδα παραμένουν στο έλεος και την αυθαιρεσία των ιδιωτικών, αλλά δυστυχώς ακόμα χειρότερα και των δημοτικών και κρατικών ραδιοφώνων, και των εκάστοτε διοικήσεών τους.
΄
Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο διωγμός και οι αθρόες απολύσεις συναδέλφων μας στο Δημοτικό ρ/φ σταθμό "Επικοινωνία" του Δήμου Ν. Ηρακλείου Αττικής από τη νέα δημοτική αρχή. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους συναδέλφους σε κάθε ενέργειά τους [δικαστική και εξωδικαστική] για τη δικαίωση τους".

Το νέο σωματείο φαίνεται -ευτυχώς- ότι κατεβαίνει με... τσαμπουκά στο "στίβο" του ραδιο-συνδικαλι-σμού, κάνοντας "σημαία" του τις διεκδική-σεις του κλάδου. Ιδού πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιοι τον εν λόγω... τσαμπουκά:

"Η ευγένεια μας τελείωσε και η αυτοοργάνωση της ειδικότητας μοιάζει να είναι μονόδρομος. Το άρτι συσταθέν συνδικαλιστικό μας εργαλείο θα θέσει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους τα χρόνια προβλήματα του κλάδου και θα επιμείνει μέχρι να δοθούν οι εύλογες λύσεις.

Καταγγέλλουμε το καθεστώς αυθαιρεσίας απέναντι στην ειδικότητά μας σε όλα σχεδόν τα ηλεκτρονικά μέσα, που δικάζει σε ανυποληψία έναν ολόκληρο κλάδο που φέρει στους ώμους του ένα μεγάλο κομμάτι της ραδιοφωνικής ιστορίας του τόπου".

Πρόεδρος του Σ.Π.Ε.Ρ.Α. είναι ο γνωστός παραγωγός του "Kosmos 93,6" Ιωσήφ Βάγγερ και γενικός του γραμματέας ο Γιώργος Μητρόπουλος, παραγωγός στο "Δεύτερο Πρόγραμμα".

Πηγή: Ράδιο Στάμπα

posted by Panos @ 17:56  
Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2007
Εκδηλώσεις και στο Mετρό για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
ιμώντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, όπως έχει οριστεί η 21η Ιουνίου, για πρώτη φορά φέτος, η ΑΜΕΛ ΑΕ με τον πολιτιστικό δικτυακό τόπο goculture.eu και τη συνεργασία πέντε μεγάλων μουσικών ραδιοφωνικών σταθμών, διοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις με τίτλο Go Metro! Go Music!

Έτσι, από την Τετάρτη 20 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 22 Ιουνίου, οι μουσικοί παραγωγοί πέντε ραδιοφωνικών σταθμών θα εκπέμπουν ζωντανά από πέντε σταθμούς του Mετρό της Αθήνας.

Συγκεκριμένα:

· ο Κosmos 93.6 από το Σύνταγμα, με τους παραγωγούς Ματούλα Κουστένη, Γιώργο Μουχταρίδη, Γιώτα Κωτσέτα, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου, Πέτρο Αδάμ, Γιάννη Δημητριάδη και Σάκη Τσιτομενέα

· ο Nitro Radio 102,5 από το Μοναστηράκι, με την παραγωγό Χριστίνα Γιαννοπούλου

· το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, με τους παραγωγούς Μαρία Κοζάκου και Θανάση Βούτσινο. Στις 21/6 η Μαρίνα Λαχανά... θα κόψει εισιτήριο στο Σταμάτη Κραουνάκη.

· ο Μελωδία 99,2 από τον Άγιο Αντώνιο, με τους παραγωγούς Σοφία Φατούρου & Τασούλα Επτακοίλη, Χρήστο Παπαμιχαήλ & Νίκο Μωραΐτη, Άντρη Βασιλειάδου & Δημήτρη Βραχνό

· ο Red FM 96.3 από το νέο σταθμό του Αιγάλεω, με τους παραγωγούς Μάκη Παπασημακόπουλο και Στέλιο Καρακάση και Γιώργο Αποστόλου

Ταυτόχρονα, με τις ραδιοφωνικές εκπομπές, νότες, μελωδίες και χρώματα θα ξεχυθούν στις αποβάθρες και τους χώρους του μετρό, καθώς free style μουσικοί θα βρίσκονται ανάμεσά μας παίζοντας διάφορα μουσικά όργανα με φυσικό ήχο και χωρίς τεχνική υποστήριξη.

Επίσης, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στο χώρο του σταθμού του Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία από την Ορχήστρα Σύγχρονής Μουσικής της ΕΡΤ με αγαπημένα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Τέλος, στην εκδήλωση συμμετέχει το Athens Video Art Festival με πλούσιο υλικό της 3ης διοργάνωσης του, το οποίο θα προβάλλεται από τις οθόνες των σταθμών του μετρό.

πηγή: in.gr
posted by Panos @ 12:46  
Ποινές ΕΣΡ
Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αττικής Athens Radio DJ, για παράνομη δικτύωση με ομώνυμο ραδιοσταθμό της Χίου, ο οποίος λειτουργούσε επίσης παράνομα.
posted by Panos @ 10:15  
Αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του Διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3

Αλλάζει η διοίκηση στη Διεύθυνση Ραδιοφωνίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3, ενόψει της συνταξιοδότησης του Νίκου Δημαρά, που παρέμεινε στο τιμόνι των τριών ραδιοσταθμών από το 1996 έως το 2002 και από το 2005 έως σήμερα. Η παρουσία του στη διοίκηση ήταν σημαντική εν μεταξύ των άλλων επί ημερών του καθιερώθηκαν νέοι θεσμοί με σπουδαιότερο τις "Ημέρες Ραδιοφώνου". Ο δημοσιογράφος βρίσκονταν σε άδεια μέχρι και τις 15 Ιουνίου, οπότε και έληξε και επισήμως η συνεργασία του με την ΕΡΤ3.

Τη θέση αναμένεται να αναλάβει ο Ξάνθος Χύτας, στέλεχος του 102 FM από το 1993 και προϊστάμενος του Τμήματος Ειδήσεων του σταθμού από το Νοέμβριο του 2006, ο οποίος τον αναπλήρωνε προσωρινά τους τελευταίους μήνες. Σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παραλαβής-παράδοσης παρουσία της γενικής διευθύντριας της ΕΡΤ3 Θάλειας Ιωαννίδου.

"Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί ένα τέλος για τον απερχόμενο διευθυντή, μία αρχή για το νέο και μία συνέχεια για το ραδιόφωνο, γιατί για την επιτυχία απαραίτητη είναι η βοήθεια όλων", τόνισε η κ. Ιωαννίδου. Ο κ. Δημαράς, αφού ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, χαρακτήρισε το διάδοχό του ως "ένα από τα πολλά πνευματικά μου παιδιά σε αυτό το σταθμό, για τα οποία αισθάνομαι υπερηφάνεια". Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του κ. Χύτα, που επισήμανε πως ο προκάτοχός του είναι "μεγάλος δάσκαλος και φίλος" και ζήτησε τη συνδρομή όλων των δυνάμεων του σταθμού για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Πηγή: εφημερίδες Μακεδονία και Ναυτεμπορική

posted by Panos @ 10:13  
Χωρίς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς η Χίος
Κενές συχνότητες αντίκρισαν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες οι κάτοικοι της Χίου, την Δευτέρα το μεσημέρι, μετά από έφοδο της ΔΕΗ στον οικίσκο του Δήμου Χίου στο κέντρο εκπομπής "Μεροβίγλι". Μαζί με αυτούς τέθηκαν εκτός λειτουργίας και αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, πολλοί εκ των οποίων δεν διαθέτουν Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας. Καταβάλλονται προσπάθειες για την προσωρινή ηλεκτροδότηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα.

Ο παράνομος "οικίσκος"
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Χίου, στην τοποθεσία αυτή υφίσταται εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια πέτρινη αποθήκη, χωρίς οικοδομική άδεια, που τροφοδοτούσε με ηλεκτρικό ρεύμα τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς του νησιού, ενώ τα έξοδα της ηλεκτροδότησης καλύπτονταν εξολοκλήρου από το Δήμο. Πρόκειται για μια τακτική που ακολουθούν αρκετοί Δήμοι της περιφέρειας, προκειμένου να δώσουν κίνητρο στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς να τοποθετήσουν αναμεταδότες σε περιοχές με μικρό εμπορικό όφελος.
Μετά από καταγγελία του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ προς τη ΔΕΗ, αυτή εξήντλησε την αυστηρότητά της μέσα σε χρόνο ρεκόρ (15 μέρες) διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση του οικίσκου, θέτοντας κατά συνέπεια εκτός λειτουργίας όλους τους πομπούς που τροφοδοτούνταν από αυτόν.

Όπως αναφέρει το Αιγαιακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αγανακτισμένοι οι Χιώτες προσπαθούσαν να μάθουν το λόγο για τον οποίο τα κανάλια χάθηκαν από τις οθόνες τους. Eκατοντάδες ήταν τα τηλεφωνήματα στους εναπομείναντες ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ το βέβαιο είναι ότι η αγανάκτηση αυτή θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις όσο δε δίνεται η λύση όσο δηλαδή δεν επανέρχεται το ρεύμα στο σπιτάκι με τους αναμεταδότες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Χίου, Παντελής Βρουλής έχει προχωρήσει σε σειρά επαφών με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή ώστε να δοθεί προσωρινά ρεύμα στον οικίσκο του δήμου.


posted by Panos @ 10:12  
Δευτέρα, Ιουνίου 18, 2007
16 ραδιοσταθμοί με ανεξέλεκτους πομπούς και πρόστιμα από το ΕΣΡ

Σωρεία ραδιοσταθμών βρέθηκαν να υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα όρια εκπομπής, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσης του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Μετά από μαζικό έλεγχο στο Νομό Λαρίσης, δεκατρείς ραδιοσταθμοί βρέθηκαν να υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο εύρος διαμόρφωσης. Έτσι, πρόστιμο 3.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει το Ράδιο TRT, ο Ρυθμός 98.9 , ο Πόλις 99.4 , η Ραδιοφωνία Κισσάβου, ενώ συστάσεις έλαβαν ο ραδιοσταθμός της Μητρόπολης, και οι Ράδιο Στορκ, Palace FM, Ράδιο Θεσσαλία, Enjoy Radio, Ραδιοφωνία Αγιάς, Ράδιο Ελασσόνα, Avanti και DeeJay.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Ράδιο Έκφραση Νομού Θεσσαλονίκης, επειδή δεν τηρεί το λόγο προστασίας απέναντι στο γειτονικό ραδιοφωνικό σταθμό Music Radio (πρώην Ράδιο Άγιος) που εκπέμπει σε γειτονική συχνότητα από τα δυτικά της πόλης. Πρόστιμο 3.000 ευρώ καλείται να πληρώσει και ο Heart FM 93.1, για τα προβλήματα που προκαλεί στη λήψη του Μύθου στους 93.4 . Στις αρχές του μήνα αντίστοιχη σύσταση είχε επιβληθεί και στο Music Radio και φαίνεται ότι η κόντρα με το ράδιο Έκφραση για την λήψη στις δυτικές συνοικίες καλά κρατεί. Οι ραδιοσταθμοί έχουν δεχτεί σχετικές παρατηρήσεις, στο διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων, αλλά δεν φάνηκαν να συμμορφώνονται.

Πηγή: radiofono.gr

posted by Panos @ 10:09  
Τετάρτη, Ιουνίου 13, 2007
Επιχείρηση για τις παράνομες κεραίες στον Υμηττό
Επιχείρηση σκούπα της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, βρίσκεται σε εξέλιξη στον Υμηττό, με στόχο όπως λένε οι αρμόδιοι, να καθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Αστυνομία και το Δασαρχείο της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία εισαγγελέα. Σκοπός ο εντοπισμός και η κατεδάφιση 31 κοντέϊνερ, από τα οποία εκπέμπουν παράνομα τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί. Είναι η πρώτη φορά στα 18 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Εκπομπής του Υμηττού που πραγματοποιείται ανάλογη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης κατεδαφίστηκαν και απομακρύνθηκαν τρία κοντέινερς και ένας ιστός που είχε εγκατασταθεί για τοποθέτηση κεραιοσυστημάτων. Τα κοντέινερς, για τα οποία έχουν εκδοθεί εντολές κατεδάφισης ανέρχονται συνολικώς σε 31. Η όλη επιχείρηση υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Δείτε το video από τον ΣΚΑΙ
posted by Panos @ 20:57  
Τρίτη, Ιουνίου 12, 2007
Πολυφωνία στο ραδιόφωνο
Στον έλεγχο και των ραδιοφωνικών προγραμμάτων στο πλαίσιο των ενεργειών του εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης για την τήρηση των αρχών πολιτικής πολυφωνίας προχωρά το ΕΣΡ

Ηδη με σχετικό έγγραφο που εστάλη σε ραδιοφωνικούς σταθμούς από την ανεξάρτητη αρχή ζητείται να αποστέλλουν στοιχεία σχετικά με το συνολικό πρόγραμμα που εκπέμπουν.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που ζητούνται δεν αφορούν μόνο στα δελτία ειδήσεων -όπως συμβαίνει με την τηλεόραση- αλλά και στις ενημερωτικές εκπομπές, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι γίνεται ειδική αναφορά ακόμα και στο σχόλιο των παραγωγών.

Επισημαίνεται ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται εν όψει της λειτουργίας ειδικού προγράμματος, το οποίο θα καταγράφει τις ραδιοφωνικές εκπομπές και για το οποίο είναι απαραίτητη η συνεργασία με ανθρώπους που εργάζονται στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα εκπαιδευθούν -από το ίδιο το ΕΣΡ- στη χρήση ειδικού λογισμικού προκειμένου να καταχωρίζουν τα σχετικά στοιχεία απευθείας σε βάση δεδομένων που θα δημιουργήσει το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το γεγονός, πάντως, προκαλεί εύλογες απορίες, αφού ουσιαστικά η ανεξάρτητη αρχή με την κίνησή της αυτή καλεί ιδιωτικές επιχειρήσεις να επιβαρυνθούν με μέρος του κόστους των «μετρήσεων πολυφωνίας», διαθέτοντας χρόνο από την εργασία ενός εργαζομένου, ο οποίος θα αμείβετε από την επιχείρηση.

Επίσης και όσον αφορά ειδικότερα στις μετρήσεις αυτές καθ' αυτές και την ουσία τους, ερωτήματα τίθενται και για το κατά πόσο μπορεί -ποσοτικά αλλά και ποιοτικά- το Συμβούλιο να ακούσει και να αξιολογήσει τις εκπομπές των ραδιοφωνικών σταθμών, οι οποίοι πρώτα από όλα είναι πολλαπλάσιοι σε αριθμό από τους τηλεοπτικούς.

Παράλληλα και με δεδομένο ότι η ραδιοφωνία στην Ελλάδα -επί του παρόντος τουλάχιστον- είναι τοπικού χαρακτήρα δεν υπάρχει δηλαδή αντιστοιχία με την τηλεόραση, όπου έχουμε σταθμούς εθνικής εμβέλειας, αίσθηση προκαλεί το γιατί δεν γίνεται ανάλογη πρόβλεψη για μέτρηση πολυφωνίας και για τους ραδιοσταθμούς άλλων νομών, πράγμα το οποίο βεβαίως έρχεται σε αντίθεση με τις συνταγματικές διατάξεις και δημιουργεί επιχειρήσεις «δύο ταχυτήτων».

Αναδημοσιεύουμε από την "Ναυτεμπορική"
posted by Panos @ 11:29  
Δευτέρα, Ιουνίου 11, 2007
Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, από το Τρίτο Πρόγραμμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 13 ετών απουσίας του Μάνου Χατζιδάκι την Παρασκευή 15 Ιουνίου, το Τρίτο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα που σφράγισε με την παρουσία του, θυμάται και θυμίζει... Θα ακουστούν οι μουσικές και τα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, τραγούδια που συντρόφεψαν το γέλιο και το δάκρυ, τραγούδια που καθρεφτίζουν κομμάτια του εαυτού μας. Θα ακουστούν επίσης , οι μουσικές που ο ίδιος αγαπούσε, ενώ παλιοί συνεργάτες και φίλοι του θα ζωντανέψουν τον άνθρωπο, την εποχή και το έργο του.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

«OΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ», στις 10.30

Στην εκπομπή «Όλα τα πρωινά του Τρίτου», ο Διονύσης Μαλλούχος θα παρουσιάσει την ανέκδοτη ηχογράφηση της μουσικής μπαλέτου του Μάνου Χατζιδάκι «Το Καταραμένο Φίδι» στην εκδοχή για δύο πιάνα (χωρίς αφηγητή), από συναυλία στο Λουγκάνο της Ελβετίας (Φεστιβάλ «Μάρθα 'Αργκεριχ», Ιούνιος 2005). Στα δύο πιάνα, ερμηνεύουν η Μάρθα 'Αργκεριχ και η Ντόρα Μπακοπούλου.

«MUSICA RESERVATA», στις 12.00

Ο Στέλιος Μούστος προσφέρει ένα κιθαριστικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, σ� αυτή την πάντα διψασμένη προσωπικότητα που σημάδεψε ανεξίτηλα την ελληνική μουσική. Για 90 περίπου λεπτά οι έξι χορδές της κιθάρας θα πάλλονται από τις δικές του εμπνευσμένες μελωδίες, τους δικούς του γοητευτικούς ρυθμούς, αλλά και από τις φορτισμένες συναισθηματικά (και αφιερωμένες σε αυτόν) νότες άλλων συνθετών.

«ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ», στις 15.00 Με την Κάτια Καλλιτσουνάκη

Ο Μάνος Χατζιδάκις υπήρξε ο ιδρυτής και διευθυντής δύο σπουδαίων ελληνικών μουσικών συνόλων, της Πειραματικής Ορχήστρας Αθηνών (1964) και της Ορχήστρας των Χρωμάτων (1989).

Από το αρχείο της ΕΡΑ θα μεταδοθούν τέσσερις ζωντανές ηχογραφήσεις στο Ηρώδειο, στο Θέατρο Παλλάς και στο Μέγαρο Μουσικής. Ο Μάνος Χατζιδάκις διηύθυνε την Πειραματική Ορχήστρα Αθηνών, με σολίστ το Δημήτρη Βράσκο στο «Κοντσέρτο για Βιολί και Ορχήστρα» του Θόδωρου Αντωνίου (πρώτη παγκόσμια εκτέλεση), καθώς και την Ορχήστρα των Χρωμάτων στην 1η Συμφωνία του Charles Ives (πρώτη εκτέλεση την Ελλάδα), στη Σουίτα Felliniana του Nino Rota με σολίστ τον πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλο (πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα),και σε ένα τραγούδι από το έργο του ��Ο Ματωμένος Γάμος�� με σολίστ τη μεσόφωνο Μαρία Μαρκέτου.

«ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ», στις 17.00 Με την Αιμιλία Κτενά

Η εκπομπή θα μεταδόσει αποσπάσματα από την τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια», που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 1956 στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με την Κατίνα Παξινού και τον Θάνο Κωτσόπουλο, με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή και μετάφραση Παντελή Πρεβελάκη.

Στο χορικό συμμετείχαν ως κορυφαίες η Κάκια Παναγιώτου, η Δέσπω Διαμαντίδου, η Ελένη Νενεδάκη, η Πίτσα Καπιτσινέα και η Μαρία Βούλγαρη.

«Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ», στις 17.15

O Γιάννης Πετρίδης αναζητεί και παρουσιάζει διεθνείς συνεργασίες του μεγάλου μας συνθέτη όπως το ��Χαμόγελο Της Τζοκόντας�� το οποίο ηχογραφήθηκε με την συμμετοχή του Quinsy Jones στις Ηνωμένες Πολιτείες, το άλμπουμ Reflections του συγκροτήματος New York Rock and Roll Enseble, μέλος των οποίων ήταν ο αξέχαστος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Michael Kamen, μουσική και τραγούδια για κινηματογραφικές ταινίες όπως οι ταινίες Blue, Cat Ballou και Sweet Movie και τραγούδια του που έγιναν διεθνείς επιτυχίες ερμηνευμένα από γνωστούς καλλιτέχνες χαρίζοντάς του μια ξεχωριστή διεθνή καριέρα.

Συνεργάτης της εκπομπής, είναι ο Κώστας Ζουγρής

«ΤΑ ΠΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», στις 18.30 Με τον Γιώργο Ευσταθίου

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τον Μεγάλο Ερωτικό.

Αντί ενός λεπτού σιγής η εκπομπή "ΤΑ Π της αγάπης" επέλεξε 60 λεπτά παρουσίας του Μάνου Χατζιδάκι μέσα από αποσπάσματα του ανατρεπτικού λόγου του και των μουσικών στιγμών του.

«ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ», στις 19.30

Ο Βασίλης Αγγελικόπουλος, στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα με θέμα το πιανιστικό έργο του

«ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ», στις 20.30 Με την Ράνια Βισβάρδη

-Ποια μουσική αγαπούσε ο Μάνος Χατζιδάκις � ;

-Ποιους συνθέτες εκτιμούσε και θαύμαζε �; -Τι είδους μουσική συνήθιζε να ακούει; Από τον Χένρυ Πέρσελ και τον Β. Α. Μότσαρτ έως τον Κάρλος Γκαρντέλ και τον 'Αστορ Πιατσόλα, κι από τον Γκούσταβ Μάλερ έως τον Σεργκέι Προκόφιεφ και τον Τζιαν Κάρλο Μενόττι, οι συνθέτες αυτοί, σε συνδυασμό με τα γύρω του ακούσματα, στις «γειτονιές των Αγγέλων» της γενέτειράς του, και της μεταπολεμικής Αθήνας, έθρεψαν τα αισθήματα και ελευθέρωσαν την φαντασία του ευαίσθητου μουσικού που έμελλε να καθορίσει τον τρόπο και το ύφος της μουσικής στη σύγχρονη Ελλάδα.

«ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, ΑΠ� ΤΗΝ ΨΥΧΗ� ΩΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ», στις 22.30 Με τον Νίκο Αϊβαλή

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο μουσικό ,τον «φιλόσοφο περιπατητή» όπως τον αποκάλεσε κάποτε η φίλη του Μαρία Ρεζάν, όχι καθόλου ως «μνημόσυνο» - δεν θα το ήθελε ο ίδιος � αλλά ως δείγμα εκτίμησης, θαυμασμού και αγάπης.

Η ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου, θα μοιραστεί με τον παραγωγό και τους ακροατές της εκπομπής, στιγμές από την σχέση και την συνεργασία της με τον μεγάλο συνθέτη.

Θα απολαύσουμε καρπούς της συνεργασίας τους, θα ακούσουμε τραγούδια από το τελευταίο έργο του Μάνου Χατζιδάκι «ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ» σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, αλλά και από τον δίσκο με τίτλο «Η Αλίκη Καγιαλόγλου τραγουδά Μάνο Χατζιδάκι». Τραγούδια από την Ελληνικό Κινηματογράφο. Πιάνο παίζει ο Μίλτος Λογιάδης.

"O ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ" ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟS 1993 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ στις 24.00 Με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη

Η συναυλία που έδωσε τον Φεβρουάριο του 1993 η Ορχήστρα των Χρωμάτων ήταν αφιερωμένη ,όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Μάνος Χατζιδάκις, «με φανατισμό εναντίον του νεοναζισμού, που ξαναγεννιέται στη χώρα μας και σε άλλα μέρη της Ευρώπης»

- Kurt Weill: Συμφωνία αρ.2 -Franz Liszt: Kοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.1 -Bela Bartok:Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Σολίστ ο Γκιόργκι Σάντορ

«ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ", στη 01.15 Με την 'Αννα Σακαλή

"Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχε ένα ευτυχισμένο βασίλειο. Όμως τα χρόνια πέρασαν και ο βασιλιάς του, ο Συνετός ο Α�, πέθανε. Τότε ανέλαβε ο γιος του, Αστόχαστος, ο οποίος αδιαφορούσε για τον λαό και τη χώρα του. Η χώρα ερήμωσε�Θα κατορθώσουν η αδερφή του Ειρήνη, η φτωχή γριούλα κυρά-Φρόνηση και η κόρη της η Γνώση να δώσουν νέα πνοή στη νεκρή χώρα; Θα πείσουν τον πρίγκιπα Αστόχαστο να αγωνιστεί για το καλό του λαού του;"

Το "Παραμύθι χωρίς όνομα" της Πηνελόπης Δέλτα με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, για την επέτειο 13 ετών από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Πηγή: ΕΡΤ
posted by Panos @ 09:49  
Ρ/Σ της Ιορδανίας τιμήθηκε με το Digital Studio Industry Leadership για την τεχνολογία Netia
Η Netia ανακοίνωσε ότι ο Ρ/Σ της Ιορδανίας Sawt al Madena Radio (FM) τιμήθηκε με το βραβείο Digital Studio Industry Leadership για την καλύτερη Ραδιοφωνική εγκατάσταση.
Ο βραβευμένος Ραδιοφωνικός Σταθμός εκπέμπει από τον Φεβρουάριο του 2006 και χρησιμοποιεί τη σειρά Radio-AssistTM της NETIA. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Huda Qutisishat, chairman assistant. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Dubai.
Η σειρά λογισμικών-προγραμμάτων ψηφιακού ήχου Radio-AssistTM καλύπτει ολόκληρη τη λειτουργία του Ρ/Σ, επιτρέποντας στο προσωπικό να ηχογραφεί, να κάνει editing, ή να προετοιμάζει το playlist, ενώ παράλληλα δουλεύει μία εφαρμογή. Ο Ρ/Σ Sawt al Madena Radio έχει εξοπλίσει ένα από τα στούντιό του στο Αμμάν, με το λογισμικό Radio-AssistTM Air-DDO, με τέσσερα workstations (για scheduling , ingestions και δύο για news capturing από live satellite feeds). Αυτό το σύστημα της NETIA είναι ειδικά σχεδιασμένο με interface στην Αραβική γλώσσα και προσφέρει μεγάλο εύρος playout εφαρμογών. Η εγκατάσταση στο Sawt al Madena Radio στηρίζεται σε ένα κεντρικό SAN storage σύστημα, το HP StorageWorks 100 modular smart array και δύο database servers. Το όλο σύστημα προσφέρει 2.000 ώρες αποθήκευσης. Αυτό το configuration προσφέρει στο Σταθμό ευελιξία κατά την αποθήκευση του Broadcast περιεχομένου. Offline storage και doubling ενός αρχείου γίνεται μέσω ενός CD jukebox, με χωρητικότητα έως 10TB. Την αρχική διαχείριση, αλλά και την εκπαίδευση για το σύστημα Radio-AssistTM πρόσφεραν στον Σταθμό Τεχνικοί της NETIA.
Για την εγκατάσταση υπεύθυνη ήταν η εταιρεία HEAT, αντιπρόσωπος της NETIA στο Αμμάν. «Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με Broadcasters όπως ο Ρ/Σ Sawt al Madena, που εκτιμά τις τεχνολογικές καινοτομίες και τις χρησιμοποιεί προς όφελός του για να διευκολύνει acquisition, παραγωγή, και διανομή του ηχητικού περιεχομένου. Εκφράζουμε, επίσης, τα συγχαρητήριά μας για την βράβευσή του», δήλωσε ο Υπεύθυνος Πωλήσεων σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή της NETIA, κ. Pascal Cima.
posted by Panos @ 09:43  
Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2007
Επέστρεψε στον...αέρα!

Στον αέρα επέστρεψε το ελικόπτερο του ΣΚΑΙ 100,3. Θα επιστρέψει στους αιθέρες της Αθήνας για να μεταδώσει από σήμερα και κάθε μέρα, μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου, την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και να φτάνει πρώτος σε γεγονότα εκτός Αττικής. Επίσης, ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Γιώργο Κεραμιτζόγλου, κέρδισε το βραβείο Δημοσιογραφικού Έργου στην κατηγορία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007".

posted by Panos @ 15:15  
ΕΣΗΕΑ: Τα αποτελέσματα των εκλογών

Ο Συνδυασμός «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιοσιογραφία», επικράτησε στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ΕΣΗΕΑ , που διεξήχθησαν στις 6 και 7 Ιουνίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής, για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ψήφισαν 3.496 δημοσιογράφοι. Εγκυρα: 3.248 ψηφοδέλτια. Ακυρα: 146. Λευκά: 102. Εκλογικό Μέτρο: 295.

Ελαβαν:

1. Συνδυασμός ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ με επικεφαλής τον Πάνο Σόμπολο. Ψήφοι: 1.181 Εδρες: 4.

2. Συνδυασμός ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Τρίμη. Ψήφοι: 867 Εδρες: 3

3. Συνδυασμός ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ). Ψήφοι: 611 Εδρες: 2.

4. Συνδυασμός ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ. Ψήφοι: 448 Εδρες: 2.

5. Συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ - FINANCIAL CRIMES. Ψήφοι: 141 Εδρες: 0.
posted by Panos @ 10:36  
Τρίτη, Ιουνίου 05, 2007
20 Χρόνια ραδιόφωνο "Αθήνα 98,4"

Ο «Αθήνα 9.84» γιορτάζει την πιο όμορφη διαδρομή με ένα ξεχωριστό παρελθόν, ένα δυναμικό παρών και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Σας καλεί να πάρετε μέρος σε ένα δημιουργικό διήμερο για τα 20 χρόνια λειτουργίας του ραδιοσταθμού της πρωτεύουσας, στις 5 και 6 Ιουνίου του 2007, στο Γκάζι (Πειραιώς 100).
Εκέι θα συναντήσετε τους ανθρώπους που ξεκίνησαν το πιο τολμηρό εγχείρημα στα FM, αλλά και αυτούς που συνομιλούν καθημερινά μαζί σας στους 98,3 μεγάκυκλους.

Το νέο ανανεωμένο πρόσωπο του δημοτικού ραδιοσταθμού ΑΘΗΝΑ 9,84 παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του, ο πρόεδρος του δ.σ. Θανάσης Καφέζας, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Πάνου Σόμπολου κ.ά.
Όπως ανέφερε ο κ Καφέζας στόχος του δ.σ. είναι να μετατραπεί ο ΑΘΗΝΑ 9,84 σε ένα καινοτόμο επικοινωνιακό Οργανισμό, πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά, όπως και κατά την έναρξη της λειτουργίας του πριν από 20 χρόνια, στο σύγχρονο περιβάλλον των ΜΜΕ, δίνοντας προτεραιότητα στη διαβούλευση και την επικοινωνία με τους δημότες της Αθήνας, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ώστε να διασφαλίζεται βήμα διαλόγου και συμμετοχής σε κάθε πολίτη της Αθήνας.

Ειδικότερα στην πρόταση του δ.σ. προβλέπονται μεταξύ άλλων πληροφοριακά και ενημερωτικά ένθετα στις εφημερίδες ελεύθερης κυκλοφορίας (free press) της πόλης, δημιουργία διαδικτυακής πύλης με χρήσιμες πληροφορίες για τους δημότες και τους επισκέπτες της Αθήνας, με συνεχή ροή πληροφοριών και ειδήσεων και προβολή της πρωτεύουσας και στο εξωτερικό, αφού οι σελίδες του portal θα είναι προσβάσιμες σε πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσμο, ψηφιακή διαδικτυακή τηλεόραση, η οποία θα αναμεταδίδεται μέσα από το portal του "9.84" -το πρόγραμμα της Web TV του σταθμού θα είναι διαθέσιμο στα ξενοδοχεία της πόλης, σε σειρά ξένων γλωσσών αλλά παράλληλα θα διασφαλίζεται η προβολή των εκδηλώσεων του δήμου και των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου- εναλλακτικές μορφές επικοινωνίας και ενημέρωσης, με τη χρήση των υπηρεσιών SMS, RDS (το σύστημα εμφάνισης των πληροφοριών στις οθόνες των ραδιοφώνων) και πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε χρήσιμες και ενίοτε κρίσιμες πληροφορίες και τέλος οργάνωση και συμμετοχή μιας σειράς εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα σε κάθε γωνιά της πόλης.

«Αισιοδοξούμε ότι το σχέδιό μας θα αλλάξει για μια ακόμη φορά το τοπίο της δημοτικής ραδιοφωνίας, εκσυγχρονίζοντάς το και οδηγώντας το σε νέες κατευθύνσεις» υπογράμμισε ο κ. Καφέζας και κατέληξε: «Είμαστε σίγουροι ότι θα κλέψει, για μια ακόμη φορά, τις καρδιές των Αθηναίων».

Πηγή: Εφημερίδα Ναυτεμπορική και Δελτίο τύπου Αθήνα 98,4
posted by Panos @ 09:33  
Δευτέρα, Ιουνίου 04, 2007
Εκλογές ΕΣΗΕΑ
Στις 6 και 7 Ιουνίου, οι δημοσιογράφοι εκλέγουν τους εκπροσώπους στους στην ΕΣΗΕΑ. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στον ιστιοχώρο της Ένωσης Συντακτών.
Δείτε εδώ τους υποψήφιους συνδυασμούς και τους δημοσιογράφους που συμμετέχουν:

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

FINANCIAL CRIMES - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ
posted by Panos @ 15:31  
Athens Shock Radio Επεισόδιο ΙΙΙ: Δυσαρέσκεια για απόφαση ΕΣΡ
Την αναμενόμενη «δυσαρέσκεια» στους άμεσα ενδιαφερόμενους προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για την επανεξέταση της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου για τον Athens Shock Radio, βάσει «νέων στοιχείων», όπως χαρακτηριστικά είπε, «που ήρθαν σε γνώση του Συμβουλίου μετά από καταγγελίες».

Ο Athens Shock Radio, σε επιστολή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «όλα τα αναφερόμενα στις καταγγελίες είναι ψευδή και ανυπόστατα» και ότι «ο ραδιοσταθμός πληροί όλες τις προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας, βάσει του ν.3310/05».

Σε κάθε περίπτωση, το λόγο έχει εκ νέου το ΕΣΡ, το οποίο την τελευταία φορά είχε λάβει τη σχετική απόφαση «νομιμοποίησης», που είχε ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση του ραδιοφωνικού φάσματος της Αττικής, κατά πλειοψηφία.
Όπως μπορείτε να καταλάβετε το θέμα έχει ακόμη πολύ δρόμο και δύσκολα θα βγει άκρη σύντομα.
Αναμένουμε νέες εξελίξεις.
posted by Panos @ 15:23  
Κυριακή, Ιουνίου 03, 2007
Ψηφιακό ραδιόφωνο πλέον και από...i-pod

Η εταιρία Frontier Silicon θα συνεργαστεί με την Roberts Radio προκειμένου να κατασκευαστεί ένα αξεσουάρ που θα συνδέεται στο i-Pod και θα επιτρέπει στους χρήστες του να συντονίζονται στους DAB ψηφιακούς ραδιοσταθμούς της επιλογής τους. Το αξεσουάρ, που είναι το πρώτο του είδους του, έχει διαστάσεις 52 x 32 x 8 χιλιοστά και βασίζεται στην τεχνολογία του Kino 2 DAB IC της πρώτης εταιρίας.

Υποστηρίζει ταυτόχρονα και FM και DAB, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα εύχρηστο τηλεχειριστήριο για να ξεκινάει, να παύεται και να επιταχύνεται η αναπαραγωγή μουσικής που είναι αποθηκευμένης στο iPod. Η εταιρία Roberts θα διαθέσει το πρoιόν στη Βρετανία τον Οκτώβρη του 2007 με προτεινόμενη τιμή πώλησης τις 50 λίρες (75 ευρώ). Θα είναι διαθέσιμο από τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών ειδών, προκειμένου να προλάβει το αγοραστικό κοινό των Χριστουγέννων.

πηγή: frontier-silicon.com

posted by Panos @ 12:31  
Σάββατο, Ιουνίου 02, 2007
Ο Πάνος Χρυσοστόμου δημιούργησε το blog της εκπομπής του

Το πρώτο blog εκπομπής του Δευτέρου, από τον Πάνο Χρυσοστόμου.
Εντός πάσης φύσεως "υλικά": Πληροφορίες, Σκέψεις, Ιδέες...

Ευχόμαστε καλή αρχή!
posted by Panos @ 16:05  
Το Ινδικό ραδιόφωνο ξεκινάει ψηφιακές εκπομπές για ολόκληρο τον κόσμο

Η ακρόαση των παλιών μελωδιών του KL Sehgal ή των τελευταίων επιτυχιών του Himmesh Reshammiya θα είναι πλέον εφικτή στις μακρινές ΗΠΑ ή στην ενδοχώρα των Κινεζο-ινδικών συνόρων, σε ποιότητα καλύτερη από αυτή των FM. Κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό μετά την απόφαση του ραδιοφώνου των Ινδιών All India Radio (AIR) να ξεκινήσει ψηφιακές εκπομπές. "Έχουμε αρχίσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να παρέχουμε ψηφιακό σήμα στο ραδιοφωνικό κοινό της χώρας. Η ποιότητα θα είναι εξίσου καλή με τη μουσική που παίζει κάποιος στο σπίτι του" είπε ο Βrajeshwar Singh, γενικός διευθυντής του AIR.

Η ψηφιακή υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσω internet, αλλά και μέσω ραδιοφωνικού σήματος, φτάνοντας εμβέλεια έως 20.000 χιλιομέτρων με κρυστάλινο ήχο. Αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη μαζική ακρόαση ραδιοφωνικής μετάδοσης υψηλής ποιότητας είναι το υψηλό κόστος των ραδιοφωνικών δεκτών. Κάθε τέτοιο ραδιόφωνο κοστίζει 12.000 ρούπια (220 ευρώ). Αλλά ο Singh αναμένει η τιμή να μειωθεί όσο βελτιώνει η χρήση του ψηφιακού σήματος.

Μέχρι τη τεχνολογία να γίνει δημοφιλής, το AIR θα συνεχίσει να παρέχει το σήμα και σε αναλογική και σε ψηφιακή μορφή. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει σήμα για συμβατικούς ραδιοφωνικούς δέκτες, μαζί με αυτό για τους ψηφιακούς. Όταν έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή ραδιοφωνία, το αναλογικό σήμα θα πάψει να είναι διαθέσιμο. "Θα πάρει 7-8 χρόνια" δήλωσε ο Singh.

"Παρότι 38 χώρες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν ήδη ψηφιακή μετάδοση για εκπομπές εξωτερικού, η Ινδία θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για εντός συνόρων εκπομπές", δήλωσε ο AS Guin, Επικεφαλής Μηχανικός του AIR.

Το κόστος της μετατροπής ολόκληρου του δικτύου αναμεταδοτών του AIR σε ψηφιακό, είναι υψηλό, αλλά η κυβέρνηση ελπίζει να πάρει σύντομα την έγκριση της Επιτροπής Σχεδιασμού για αυτό το φουτουριστικό πρότζεκτ. Στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος, ο ραδιοσταθμός του Νέου Δελχιού είναι διαθέσιμος και σε ψηφιακή και σε αναλογική μορφή. "Έχουμε διαχωρίσει το εύρος ζώνης σε δυο κανάλια. Ένα κομμάτι είναι ψηφιακό και ένα άλλο αναλογική. Όσοι επιθυμούν να ακούσουν σε καλύτερη ποιότητα μπορούν να προτιμήσουν το ψηφιακό σήμα" είπε ο υπεύθυνος του σταθμού.

Πηγή: radiofono.gr


posted by Panos @ 16:01  
Πρόστιμο στην Ελλάδα από την ΕΕ, επειδή δεν διευθετείται η ραδιοτηλεοπτική αγορά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν συμμορφώθηκε πλήρως με την απόφαση του Δικαστηρίου της 14ης Απριλίου 2005.

Η απόφαση του Δικαστηρίου επιβεβαίωνε ότι η Ελλάδα δεν είχε θέσει σε εφαρμογή την οδηγία σχετικά με τον ανταγωνισμό στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (2002/77/EC).
Ενώ η Ελλάδα έχει εν τω μεταξύ εφαρμόσει την οδηγία σε όλες τις άλλες αγορές ηλεκτρονικών επικοινωνιών, δεν έχει ακόμα θεσπίσει τα κατάλληλα εθνικά μέτρα όσον αφορά τις υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης.

Συνεπώς, η Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο, αυτή τη φορά ζητώντας από το Δικαστήριο την επιβολή προστίμων, που περιλαμβάνουν τόσο ένα ημερήσιο κατ΄ αποκοπήν ποσό €6132 που επιβάλλεται στην Ελλάδα για τη συνέχιση της παράβασης για το διάστημα μεταξύ της απόφασης του Δικαστηρίου του Απριλίου 2005 και της δεύτερης απόφασης του Δικαστηρίου (ή μέχρις ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί, εφόσον το πράξει πριν την έκδοση της δεύτερης απόφασης του Δικαστηρίου), συν μια ημερήσια χρηματική ποινή €42310.80 που αρχίζει να υπολογίζεται από την ημερομηνία της δεύτερης απόφασης μέχρι την πλήρη συμμόρφωση της Ελλάδας (εφόσον η Ελλάδα δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με τη δεύτερη απόφαση του Δικαστηρίου).

Οι πληροφορίες για τον τρόπο υπολογισμού των κατ΄αποκοπήν ποσών και των χρηματικών ποινών περιέχονται στο MEMO/05/482 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παραπομπή στο Δικαστήριο είναι το τρίτο στάδιο της διαδικασίας παράβασης που προβλέπεται στη Συνθήκη ΕΚ για μη εκτέλεση απόφασης του Δικαστηρίου (άρθρο 228).

Η Επίτροπος ανταγωνισμού Neelie Kroes σχολίασε: "Εφόσον δεν έχει θεσπιστεί εθνικό κανονιστικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, οι εταιρείες δεν θα επενδύουν στην Ελλάδα, ιδίως όσον αφορά τις ψηφιακές ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις. Η ανοικτή και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε αυτές τις υπηρεσίες έχει καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη και την εδραίωση των ψηφιακών ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων. Οι Έλληνες καταναλωτές στερούνται ήδη από πολύ καιρό τα οφέλη που ανέμεναν να προσφέρει η ψηφιακή οικονομία".

Η οδηγία 2002/77/ΕΚ της Επιτροπής της 16ης Σεπτεμβρίου 2002, σχετικά με τον ανταγωνισμό στις αγορές δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών έχει σκοπό να διασφαλίσει την επικράτηση των συνθηκών ανταγωνισμού σε όλη την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη μέλη όφειλαν να ενημερώσουν την Επιτροπή σχετικά με τα μέτρα που έλαβαν για να συμμορφωθούν με αυτή, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, μέχρι την 24η Ιουλίου 2003.

Όλα τα κράτη μέλη εκτός από την Ελλάδα κοινοποίησαν τα μέτρα που έλαβαν για την εφαρμογή της οδηγίας. Στις 14 Φεβρουαρίου 2006, η Ελλάδα κοινοποίησε στην Επιτροπή τον νέο νόμο που είχε εκδώσει για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Ωστόσο, οι υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης εξαιρούνται ρητά από το πεδίο εφαρμογής του νόμου. Αυτό αποτελεί παραβίαση της οδηγίας η οποία επέκτεινε την αρχή της πλήρους ελευθέρωσης της αγοράς σε όλες τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης.

Η Επιτροπή είχε ήδη παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για το θέμα αυτό στις 14 Απριλίου 2005, και το Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την εφαρμογή της οδηγίας. Στις 10 Απριλίου 2006, η Επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα πληροφορίες όσον αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που υπείχε για την εφαρμογή της οδηγίας, με "επίσημη προειδοποιητική επιστολή" βάσει των διαδικασιών παράβασης της Συνθήκης για τη μη εκτέλεση απόφασης του Δικαστηρίου (άρθρο 228). Η Ελλάδα απάντησε στις 26 Ιουνίου 2006 ότι η οδηγία θα εφαρμοζόταν μέσω ενός νέου νόμου για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και όσον αφορά τις υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης.

Η Επιτροπή ζήτησε επίσημα από την Ελλάδα να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου πριν από τα τέλη του Δεκεμβρίου 2006 με "αιτιολογημένη γνώμη", το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας παράβασης βάσει του άρθρου 228. Ωστόσο, στην απάντησή της της 13ης Μαρτίου 2007, η Ελλάδα πληροφόρησε την Επιτροπή ότι δεν είχε ακόμη συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση. Δύο έτη μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει κοινοποιήσει στην Επιτροπή οποιαδήποτε μέτρα εφαρμογής για τις υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης.

Πηγή: Ένωση Περιφερειακών Καναλιών

posted by Panos @ 15:58  
Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2007
Στροφή κάνει το ΕΣΡ για τον Athens Shock Radio
Στην επανεξέταση της πρόσφατης απόφασης εκδόσεως νομίμου λειτουργίας στο ραδιοσταθμό Athens Shock Radio, προχωρά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μετά τις εντονότατες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά και τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η υπόθεση αυτή στη ραδιοφωνική αγορά του νομού Αττικής.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Ιωάννης Λασκαρίδης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίας του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το Συμβούλιο θα εξετάσει το θέμα βάσει νέων στοιχείων που ήρθαν σε γνώση του, μετά από καταγγελία. Χαρακτηριστικά μάλιστα απευθυνόμενος στους βουλευτές της Επιτροπής, τόνισε ότι «το ΕΣΡ παρά τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τις προσφυγές στην εισαγγελία, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός. Απλώς εφαρμόζει το νόμο, που θέσπισε η πολιτεία, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι, όποιος λειτουργούσε την 31η/12/2004, θεωρείται νομίμως λειτουργών ραδιοσταθμός».

Κατά του Συμβουλίου, έχουν κινηθεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η απόφαση της νομιμοποίησης του ραδιοσταθμού, κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ραδιοσταθμό.

Πάντως και όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση νομιμοποίησης που εξέδωσε το ΕΣΡ, υπενθυμίζεται ότι ανέβασε τον αριθμό των νομίμως λειτουργούντων ραδιοσταθμών στον νομό Αττικής σε 43 (αφού εκκρεμεί η ανάκληση της άλλης απόφασης της αρχής για ανάκληση της άδειας του ραδιοσταθμού Planet).

Επισημαίνεται τέλος όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, ότι ακόμα και εάν το Συμβούλιο επανεξετάσει την απόφασή του και τελικά ανακαλέσει τη βεβαίωση νομίμου λειτουργίας στον Athens Shock Radio, το βασικό επιχείρημα για τη νομιμοποίηση και άλλων σταθμών που εξέπεμπαν την 31η/12/2004 -ακόμα και χωρίς διακριτικό τίτλο- παραμένει, αφού η ανακλητική απόφαση θα προκύψει εφόσον αποδειχθεί ότι ο υπό εξέταση σταθμός δεν λειτουργούσε πραγματικά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στο πλαίσιο αυτό, απορία προκαλεί το γιατί το ΕΣΡ προχώρησε στη νομιμοποίηση ενός ραδιοσταθμού που κατά το προαναφερθέν χρονικό σημείο, βάσει σχετικού εγγράφου της ΕΕΤΤ εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο, όταν λίγους μόνο μήνες πριν, απέρριψε ανάλογο αίτημα νομιμοποίησης άλλων σταθμών, οι οποίοι εξέπεμπαν βάσει του ιδίου εγγράφου, με διακριτικό τίτλο.

πηγή: Ναυτεμπορική
posted by Panos @ 22:39  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .