radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Σάββατο, Ιουνίου 30, 2007
Planet 99.5 : Νόμιμος και στα χέρια της Γιάννας Αγγελοπούλου
Στα χέρια της Γιάννας Αγγελοπούλου, περνάει τελικά o Planet 99,5. Η επιχειρηματίας υλοποιεί έτσι τα σχέδια επέκτασής της στο χώρο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, δίνοντας εμμέσως ανάσα επιβίωσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος εδώ και χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε όριο νομιμότητας και οικονομικής διαφάνειας. Το πρώτο βήμα έγινε με την ανάκληση της απόφασης διακοπής λειτουργίας του, από το ΕΣΡ, την Τρίτη 26/6, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθούν προς έγκριση τα συμβόλαια.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η υπόθεση Planet, επί σειρά ετών, έχει εξελιχθεί σε ένα καλοστημένο ανέκδοτο. Μετά τη "χρεωκοπία" του σταθμού και την "εκδίωξη" του συνόλου του προσωπικού πριν από μερικά χρόνια, τα υπέρογκα χρέη προς τους εργαζομένους και τα ταμεία, τη μετατροπή του από ενημερωτικού σε λάιτ μουσικό σταθμό και τις οικονομικές "τρύπες" που κανείς δεν μπόρεσε να εξιχνιάσει, το ΕΣΡ ανακάλεσε, τελευταία στιγμή την απόφαση διακοπής λειτουργίας του ραδιοσταθμού, αποδεικνύοντας οτί ακόμα και για τις ανεξάρτητες αρχές, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Άλλωστε, πριν από αρκετό χρονικό διάστημα το ΕΣΡ είχε προβεί σε άτυπο "πάγωμα" της απόφασής του για ανάκληση της άδειας, καθυστερώντας προκλητικά να δημοσιεύσει την απόφαση και να ειδοποιήσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα, και συμπτωματικώς δίνοντας χρόνο στη νομική ομάδα του Planet να ξεσκονίσει τα αραχνιασμένα έγγραφα που έλειπαν από το φάκελο του ΕΣΡ. Βεβαίως, ακόμα και αυτά τα έγγραφα με δυσκολία λύνουν τα προβλήματα οικονομικής διαφάνιας, εγείροντας ζητήματα που δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει το ΕΣΡ, αν ζητηθεί εμπεριστατωμένη έρευνα.

Έτσι, όπως έχει δημοσιύσει η εφημερίδα "το Παρόν" λίγες μέρες πριν την Τρίτη, η ιδιοκτησία επιδόθηκε σε ένα «αγώνα δρόμου» προκειμένου να δημοσιοποιήσει στο ΦΕΚ πράξεις και αποφάσεις των περασμένων δύο ετών. Το νέο πρόσωπο στο τελευταίο ΔΣ της 23.3.2007 είναι ο Γιώργος Κιντής. Το τελευταίο ΔΣ εξελέγη στις 23.3.2007 και απαρτίζεται από τους Αθανάσιο Παύλοβιτς, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Διονύσιο Νικολόπουλο δημοσιογράφο, ο οποίος μετέχει ως σύμβουλος, και Γιώργο Κιντή, ιδιωτικό υπάλληλο, επίσης ως σύμβουλο. Το προηγούμενο ΔΣ απαρτιζόταν από τους Αθανάσιο Παύλοβιτς, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Παπαγεωργίου, δημοσιογράφο, σύμβουλο, και Γιώργο Ανδριτσόπουλο, δημοσιογράφο, σύμβουλο. Είναι χαρακτηριστικό πως η νομαρχία ενημερώθηκε στις 24 Μαΐου 2007 για την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Planet (12.1.2006) και του διοικητικού συμβουλίου (13.1.2006) Τέλος, το μετοχικό κεφάλαιο του Planet αυξήθηκε κατά 510.400 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στις 5 Μαΐου 2005.

Οι πληροφορίες αναμένουν ότι το νέο πρόσωπο της συχνότητας των 99.5 θα έρθει με άλλο όνομα και με διαφορετικό προφίλ, εξολοκλήρου ενημερωτικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τη διεύθυνση του ραδιοσταθμού θα αναλάβει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, στενός συνεργάτης εδώ και χρόνια της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος (e-tipos.com) , radiofono.gr

posted by Panos @ 20:39  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .