radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2007
Χωρίς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς η Χίος
Κενές συχνότητες αντίκρισαν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες οι κάτοικοι της Χίου, την Δευτέρα το μεσημέρι, μετά από έφοδο της ΔΕΗ στον οικίσκο του Δήμου Χίου στο κέντρο εκπομπής "Μεροβίγλι". Μαζί με αυτούς τέθηκαν εκτός λειτουργίας και αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, πολλοί εκ των οποίων δεν διαθέτουν Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας. Καταβάλλονται προσπάθειες για την προσωρινή ηλεκτροδότηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα.

Ο παράνομος "οικίσκος"
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Χίου, στην τοποθεσία αυτή υφίσταται εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια πέτρινη αποθήκη, χωρίς οικοδομική άδεια, που τροφοδοτούσε με ηλεκτρικό ρεύμα τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς του νησιού, ενώ τα έξοδα της ηλεκτροδότησης καλύπτονταν εξολοκλήρου από το Δήμο. Πρόκειται για μια τακτική που ακολουθούν αρκετοί Δήμοι της περιφέρειας, προκειμένου να δώσουν κίνητρο στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς να τοποθετήσουν αναμεταδότες σε περιοχές με μικρό εμπορικό όφελος.
Μετά από καταγγελία του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ προς τη ΔΕΗ, αυτή εξήντλησε την αυστηρότητά της μέσα σε χρόνο ρεκόρ (15 μέρες) διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση του οικίσκου, θέτοντας κατά συνέπεια εκτός λειτουργίας όλους τους πομπούς που τροφοδοτούνταν από αυτόν.

Όπως αναφέρει το Αιγαιακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αγανακτισμένοι οι Χιώτες προσπαθούσαν να μάθουν το λόγο για τον οποίο τα κανάλια χάθηκαν από τις οθόνες τους. Eκατοντάδες ήταν τα τηλεφωνήματα στους εναπομείναντες ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ το βέβαιο είναι ότι η αγανάκτηση αυτή θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις όσο δε δίνεται η λύση όσο δηλαδή δεν επανέρχεται το ρεύμα στο σπιτάκι με τους αναμεταδότες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Χίου, Παντελής Βρουλής έχει προχωρήσει σε σειρά επαφών με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή ώστε να δοθεί προσωρινά ρεύμα στον οικίσκο του δήμου.


posted by Panos @ 10:12  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .