radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τρίτη, Ιουνίου 12, 2007
Πολυφωνία στο ραδιόφωνο
Στον έλεγχο και των ραδιοφωνικών προγραμμάτων στο πλαίσιο των ενεργειών του εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης για την τήρηση των αρχών πολιτικής πολυφωνίας προχωρά το ΕΣΡ

Ηδη με σχετικό έγγραφο που εστάλη σε ραδιοφωνικούς σταθμούς από την ανεξάρτητη αρχή ζητείται να αποστέλλουν στοιχεία σχετικά με το συνολικό πρόγραμμα που εκπέμπουν.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που ζητούνται δεν αφορούν μόνο στα δελτία ειδήσεων -όπως συμβαίνει με την τηλεόραση- αλλά και στις ενημερωτικές εκπομπές, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι γίνεται ειδική αναφορά ακόμα και στο σχόλιο των παραγωγών.

Επισημαίνεται ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται εν όψει της λειτουργίας ειδικού προγράμματος, το οποίο θα καταγράφει τις ραδιοφωνικές εκπομπές και για το οποίο είναι απαραίτητη η συνεργασία με ανθρώπους που εργάζονται στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα εκπαιδευθούν -από το ίδιο το ΕΣΡ- στη χρήση ειδικού λογισμικού προκειμένου να καταχωρίζουν τα σχετικά στοιχεία απευθείας σε βάση δεδομένων που θα δημιουργήσει το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το γεγονός, πάντως, προκαλεί εύλογες απορίες, αφού ουσιαστικά η ανεξάρτητη αρχή με την κίνησή της αυτή καλεί ιδιωτικές επιχειρήσεις να επιβαρυνθούν με μέρος του κόστους των «μετρήσεων πολυφωνίας», διαθέτοντας χρόνο από την εργασία ενός εργαζομένου, ο οποίος θα αμείβετε από την επιχείρηση.

Επίσης και όσον αφορά ειδικότερα στις μετρήσεις αυτές καθ' αυτές και την ουσία τους, ερωτήματα τίθενται και για το κατά πόσο μπορεί -ποσοτικά αλλά και ποιοτικά- το Συμβούλιο να ακούσει και να αξιολογήσει τις εκπομπές των ραδιοφωνικών σταθμών, οι οποίοι πρώτα από όλα είναι πολλαπλάσιοι σε αριθμό από τους τηλεοπτικούς.

Παράλληλα και με δεδομένο ότι η ραδιοφωνία στην Ελλάδα -επί του παρόντος τουλάχιστον- είναι τοπικού χαρακτήρα δεν υπάρχει δηλαδή αντιστοιχία με την τηλεόραση, όπου έχουμε σταθμούς εθνικής εμβέλειας, αίσθηση προκαλεί το γιατί δεν γίνεται ανάλογη πρόβλεψη για μέτρηση πολυφωνίας και για τους ραδιοσταθμούς άλλων νομών, πράγμα το οποίο βεβαίως έρχεται σε αντίθεση με τις συνταγματικές διατάξεις και δημιουργεί επιχειρήσεις «δύο ταχυτήτων».

Αναδημοσιεύουμε από την "Ναυτεμπορική"
posted by Panos @ 11:29  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .