radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2007
Στροφή κάνει το ΕΣΡ για τον Athens Shock Radio
Στην επανεξέταση της πρόσφατης απόφασης εκδόσεως νομίμου λειτουργίας στο ραδιοσταθμό Athens Shock Radio, προχωρά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μετά τις εντονότατες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά και τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η υπόθεση αυτή στη ραδιοφωνική αγορά του νομού Αττικής.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Ιωάννης Λασκαρίδης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίας του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το Συμβούλιο θα εξετάσει το θέμα βάσει νέων στοιχείων που ήρθαν σε γνώση του, μετά από καταγγελία. Χαρακτηριστικά μάλιστα απευθυνόμενος στους βουλευτές της Επιτροπής, τόνισε ότι «το ΕΣΡ παρά τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τις προσφυγές στην εισαγγελία, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός. Απλώς εφαρμόζει το νόμο, που θέσπισε η πολιτεία, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι, όποιος λειτουργούσε την 31η/12/2004, θεωρείται νομίμως λειτουργών ραδιοσταθμός».

Κατά του Συμβουλίου, έχουν κινηθεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η απόφαση της νομιμοποίησης του ραδιοσταθμού, κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ραδιοσταθμό.

Πάντως και όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση νομιμοποίησης που εξέδωσε το ΕΣΡ, υπενθυμίζεται ότι ανέβασε τον αριθμό των νομίμως λειτουργούντων ραδιοσταθμών στον νομό Αττικής σε 43 (αφού εκκρεμεί η ανάκληση της άλλης απόφασης της αρχής για ανάκληση της άδειας του ραδιοσταθμού Planet).

Επισημαίνεται τέλος όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, ότι ακόμα και εάν το Συμβούλιο επανεξετάσει την απόφασή του και τελικά ανακαλέσει τη βεβαίωση νομίμου λειτουργίας στον Athens Shock Radio, το βασικό επιχείρημα για τη νομιμοποίηση και άλλων σταθμών που εξέπεμπαν την 31η/12/2004 -ακόμα και χωρίς διακριτικό τίτλο- παραμένει, αφού η ανακλητική απόφαση θα προκύψει εφόσον αποδειχθεί ότι ο υπό εξέταση σταθμός δεν λειτουργούσε πραγματικά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στο πλαίσιο αυτό, απορία προκαλεί το γιατί το ΕΣΡ προχώρησε στη νομιμοποίηση ενός ραδιοσταθμού που κατά το προαναφερθέν χρονικό σημείο, βάσει σχετικού εγγράφου της ΕΕΤΤ εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο, όταν λίγους μόνο μήνες πριν, απέρριψε ανάλογο αίτημα νομιμοποίησης άλλων σταθμών, οι οποίοι εξέπεμπαν βάσει του ιδίου εγγράφου, με διακριτικό τίτλο.

πηγή: Ναυτεμπορική
posted by Panos @ 22:39  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .