radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2006
Κύπρος: Why Angels Cry! Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής.

Ολοκληρώθηκε ο τελικός για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 51ο διαγωνισμό της Eurovision στην Αθήνα. Το ΡΙΚ διοργάνωσε δυο ημιτελικούς για την επιλογή των τραγουδιών του τελικού, δέκα τραγούδια διαγωνίστηκαν και το εισιτήριο για την Αθήνα κέρδισε το τραγούδι «Why angels cry», που ερμηνεύει η Αννέτ και όπως είχαμε γράψει σε πρόσφατο άρθρο ήταν το μεγάλο φαβορί και ένα απο τα καλυτερα τραγούδια που συμμετείχαν.
Την βραδιά του τελικού εμφανίστηκαν η Linda Martin (Ιρλανδία 1983, 1992), Fabrizio Faniello (Μάλτα 2001, 2006), Γιάννης Σαββιδάκης & Φανή Πολυμέρη (Κύπρος 1989), Φίλιπος Κωνσταντίνου (Κύπρος 2002), Αλεξ Παναγή (Κύπρος 1995, 2000).
Ακόμη εμφανίστηκε και ο Σταύρος Κωνσταντίνου (νικητής Pop Idol).

Τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν είναι:

01. Play that melody for me: Ελευθερία (Συμμετέχει η Μαρία Ζορλή) (32)
02. I'm a fighter: Mαρίνα Σόλωνος (23)
03. Why angels cry: Αννέτ Αρτάνι (51)
04. Land of yesterday: Ευαγόρας & Χρύση Ανδρέου (44)
05. Love on the weekend: Αντρέας Κωνσταντινίδης (35)
06. Congratulations: Μάριος Τοφή (46)
07. Every time I close my eyes: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου (25)
08. Just your smile: Ελένη Ανδρέου (17)
09. Funky: Nick & Vicky (34)
10. After you: Βαλάντω Τρύφωνος (41)

Σε παρένθεση έχουμε σημειώσει την τελική βαθμολογία του κάθε τραγουδιού.

Καλή επιτυχία Αννέτ!
posted by Panos @ 00:57  
Τα εισιτήρια της Eurovision!

Σε ειδική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα από την ΕΡΤ, ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για τη διάθεση των εισιτηρίων για τη Eurovision 2006 της Αθήνας. Η πώληση των εισιτηρίων, λοιπόν, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας κι οι φίλοι του Διαγωνισμού θα έχουν την επιλογή να αγοράσουν τα εισιτήριά τους είτε μέσω Internet από το www.ert.gr ή το www.eurovision.tv, είτε μέσω επιλεγμένων καταστημάτων ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ & ACS Courier στην Αθήνα και την Περιφέρεια. Tα εισιτήρια αφορούν οχτώ διαφορετικές εκδηλώσεις, δηλαδή εκτός από τον ημιτελικό και τον τελικό στις 18 και 20 Μαΐου αντίστοιχα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα τρεις γενικές δοκιμές για τον ημιτελικό και άλλες τρεις για τον τελικό. Σε κάθε βραδιά αντιστοιχούν περίπου 14.000 εισιτήρια. Οι τιμές κυμαίνονται από 10 έως 250 ευρώ, ανάλογα με την εκδήλωση και τη θέση.

Τιμές και λεπτομέρειες

Το 1/3 των εισιτηρίων έχει προκρατηθεί για πολίτες εκτός Ελλάδας, που επιθυμούν να επισκεφθούν την χώρα μας για τον μεγάλο μουσικό διαγωνισμό. Συνολικά, υπάρχουν τέσσερις γκάμες τιμών, ανάλογα με το event.
Συγκεκριμένα, τα μαγικά χαρτάκια κοστίζουν:

Ημιτελικός: 50, 100, 150 και 200 ευρώ
Τελικός: 75, 100, 150 και 250 ευρώ
Γενικές Πρόβες 1η Ημιτελικού: 10 και 20 ευρώ
2η και 3 Ημιτελικού: 10, 20, 30 και 40 ευρώ
1η Τελικού: 20 έως 50 ευρώ
2η και 3η Τελικού: 30 έως 90 ευρώ

Η αγορά εισιτηρίου θα γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν μέχρι δέκα εισιτήρια. Το σύστημα προαγοράς εισιτηρίων θα κλείσει στις 31 Μαρτίου 2006, ενώ 15 μέρες μετά, οπότε και θα έχουν οριστικοποιηθεί οι χωροταξικές λεπτομέρειες του Κλειστού Γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ, όσοι δεν πρόλαβαν ή το ξανασκέφτηκαν θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να αγοράσουν εισιτήριο. Όσοι προαγοράσουν εισιτήριο μέχρι τις 31 Μαρτίου θα το παραλάβουν στις αρχές Μαΐου ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραχάραξης, ενώ τα εν λόγω μαγικά χαρτάκια θα είναι αναμνηστικά, τύπου souvenir. Τα υπόλοιπα εισιτήρια θα είναι θερμικά. Να σημειωθεί πως δεν θα υπάρξουν προσκλήσεις και η διαπίστευση δεν υποκαθιστά το εισιτήριο.

Έτοιμη η πρώτη εκπομπή για την Eurovision!

Το βράδυ της Τρίτης, σε γνωστό club της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε το γύρισμα της ειδικής εκπομπής - αφιέρωμα στην Άννα Βίσση, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 51η διοργάνωση της μεγαλύτερης μουσικής γιορτής της Ευρώπης. Περισσότερες λεπτομέρειες δε γνωρίζουμε, αλλά μπορείτε να τα δείτε όλα στην εκπομπή που θα προβληθεί στις 28 Φεβρουαρίου στις 22:00 στην ΝΕΤ, με παρουσιαστές τον Γιώργο Καπουτζίδη και τη Ζέτα Μακρυπούλια. Ωστόσο, μπορούμε να σας πούμε, ότι το γύρισμα έγινε σε κλίμα εκρηκτικού κεφιού και ζωντάνιας, που δημιούργησε τόσο η Άννα Βίσση, όσο και η παρουσία των πάρα πολλών θαυμαστών της που την αποθέωσαν. Περισσότερα σε μια εβδομάδα στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση.
posted by Panos @ 00:51  
Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2006
EUROVISION 2006: Τελευταία νέα!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τα υποψήφια τραγούδια για τον ελληνικό τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου, θα είναι πιθανότατα τέσσερα.
Όσον αφορά στους συνθέτες των τεσσάρων τραγουδιών, οι πληροφορίες μας λένε πως Νίκος Καρβέλας, Δημήτρης Κοντόπουλος αλλά και οι Πήγασος είναι τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο για τα υποψήφια τραγούδια του τελικού. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, οι τίτλοι των κομματιών που έχουν προτείνει οι έως τώρα συνθέτες είναι:

Νίκος Καρβέλας:"Let's Go And Have Some Fun now",
Δημήτρης Κοντόπουλος: "Welcome To The Paty"
Πήγασος - Δ. και Α. Παπαβομβολάκης: "Beautiful Night".

Εντωμεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθούν στο Club 22 τα γυρίσματα της πρώτης Eurovision εκπομπής, με τίτλο "Feel The Fun" και παρουσιαστές τον Γιώργο Καπουτζίδη και την Ζέτα Μακρυπούλια. Στο show παρούσα θα είναι η 'Αννα Βίσση αλλά και το fan club της.

Παράλληλα, και η Κύπρος ζει σε Eurovision ρυθμούς, αφου σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο τελικός για να επιλεγεί το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στην 51η Eurovision, στην Αθήνα.
posted by Panos @ 00:44  
Mέχρι 280 ευρώ το εισιτήριο για τους Rolling Stones

Στις 25 Ιουνίου θα δοθεί η συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Τα νούμερα είναι αστρονομικά. Τη σκηνή 1.000 τόνων θα μεταφέρουν συνολικά 117 νταλίκες και τη συναρμολόγησή της θα αναλάβουν 250 ξένοι τεχνικοί και 1.200 Έλληνες.
Η προετοιμασία της σκηνής χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία , γι' αυτό και θα ξεκινήσει έξι ημέρες νωρίτερα, αλλά θα διαλυθεί σε δύο κομμάτια , προκειμένου να βρίσκεται εγκαίρως στον επόμενο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του συγκροτήματος.
Η σκηνή θα καταλάβει έκταση ενός στρέμματος και θα προεκτείνεται με έναν διάδρομο 55 μέτρων , όπου και θα βρίσκεται πολύ συχνά εκεί ο Μικ Τζάγκερ, ώστε να έχει καλύτερη επαφή με το κοινό. Επίσης τη γιγαντιαία κατασκευή με τα εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας φωτιστικά και ακουστικά συστήματα θα συνοδεύει άλλη μία αριστερά και δεξιά της σκηνής, όπου σε ειδικά διαμορφωμένα μπαλκόνια θα παρακολουθήσουν τη συναυλία λίγοι, εκλεκτοί, οι οποίοι και θα διαθέσουν ένα πολύ υψηλό αντίτιμο.
Για την αρένα η οποία θα χωριστεί σε προνομιούχους και μη -σε σχέση με τη σκηνή- θα κληθούν να πληρώσουν 90 ευρώ οι πρώτοι και 78 οι δεύτεροι. Αλλες τιμές που αφορούν τις κερκίδες είναι τα 84, τα 95 και τα 106 ευρώ, ενώ το αστρονομικό ποσό των 280 ευρώ θα καταβάλουν όσοι ενδιαφέρονται για τις θέσεις VIP.
Ο πανικός πάντως από τη συναυλία του συγκροτήματος στην παραλία της Κόπακαμπάνα δεν έχει κοπάσει ακόμη. Το σόου, που σηματοδότησε την αρχή της περιοδείας των Rolling Stones στη νότια Αμερική δεν σεβάστηκε το νόμο που απαγορεύει ένταση μεγαλύτερη των 85 ντεσιμπέλ από τις 10 το βράδυ ως τις 7 το πρωί της Κυριακής.
Η συναυλία,κόστισε περίπου 4,6 εκατομμύρια δολλάρια, δεν μπορεί να συγκριθεί παρά μόνο με αυτή το 1969 στο Χάιντ Παρκ, λίγο μετά το θάνατο του κιθαρίστα Μπράιαν Τζόουνς, μπροστά σε ένα κοινό που ξεπερνούσε τις 450.000 . Σημειώνεται ότι η συναυλία στο Ρίο ντε Ζανέιρο ήταν δωρεάν.
Η τελευταία φορά που οι «γερόλυκοι» Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Ρον Γουντ και Τσάρλι Γουότς, βρέθηκαν στην Αθήνα ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου του 1998, για μία συναυλία και τότε στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ ανεξίτηλη στη μνήμη έμεινε η επεισοδιακή, πρώτη εμφάνισή τους στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, τον Απρίλιο του 1967, λίγες μόνο ημέρες πριν από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών.
posted by Panos @ 00:25  
Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2006
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ''LIVE''


Το "Live" album του Μιχάλη Χατζηγιάννη, που, όπως έχουμε ξαναγράψει, θα βρίσκεται στα δισκοπωλεία από τα τέλη του μήνα, θα είναι διπλό και θα περιλαμβάνει πολλά αγαπημένα κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία και όχι μόνο, όπως τα ερμήνευσε ο Μιχάλης κατά την περιοδεία του το περασμένο καλοκαίρι.
Στο album θα περιέχονται και τρία ολοκαίνουρια κομμάτια, με πρώτο single το ήδη επιτυχημένο "Δε Φεύγω", που οπτικοποιήθηκε (στον Ταύρο και την Γλυφάδα), σε σκηνοθεσία του Μανώλη Τζιράκη.
Ανάμεσα στα νέα κομμάτια, θα βρείτε και το "Δεν Είμαι Εδώ Για Κανέναν", που ήδη παίζει αποκλειστικά στο Love Radio 97.5. Την πολυτελή έκδοση θα ολοκληρώνει ένα dvd, που θα περιλαμβάνει οπτικό on, off και backstage υλικό από την καλοκαιρινή περιοδεία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, συνολικής διάρκειας δυόμιση ωρών.

Επάνω σας παρουσιάζουμε το εξώφυλλο του νέου cd του Μιχάλη Χατζηγιάννη!

Και πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το video clip του τραγουδιού: Δε φέυγω (για πάντα) απο το MAD.
posted by Panos @ 14:16  
Ελληνοκύπριος στην Eurovision για την Αγγλία ?!
Τον ελληνοκυπριακής καταγωγής και πρώην μέλος των Blue Antony Costa ενδέχεται να αντιμετωπίσει η 'Αννα Βίσση στον τελικό της Eurovision.
Ο Antony Costa, μέλος του εξαιρετικά δημοφιλούς βρετανικού group των Blue, που διαλύθηκε πρόσφατα, διεκδικεί, με το κομμάτι "Beautiful Thing", το "εισιτήριό" του για τον τελικό της 51ης Eurovision.O Costa είναι, μαζί με την Kym Marsh (πρώην μέλος των -επίσης εξαιρετικά επιτυχημένων στην Αγγλία- Hear'Say), τα φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Μεγάλης Βρετανίας στην Eurovision.
Μαζί με τον Antony Costa και την Kym Marsh, την θέση του "εκπροσώπου" θα διεκδικήσουν και οι Daz Sampson, City Chix, Four Story και Goran Kay, ενώ στον τελικό για την επιλογή του τραγουδιού, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, καλεσμένη θα είναι η περυσινή νικήτρια της Eurovision, Έλενα Παπαρίζου.
posted by Panos @ 14:10  
Η μεγαλύτερη συναυλία των Stones!

Τη μεγαλύτερη συναυλία τους που έγινε θα παρουσιάσουν οι Rolling Stones σήμερα, στην παραλία της Copacabana, στην Βραζιλία, σε μια γιγαντιαία σκηνή που στήθηκε ειδικά για τις ανάγκες του show τους.
Η Βραζιλία, και συγκεκριμένα η περίφημη παραλία του Rio De Janeiro, Copacabana, αποτελεί άλλον έναν σταθμό της "A Bigger Bang" περιοδείας των Rolling Stones, που θα εμφανιστούν για τρίτη φορά στην χώρα - και, μάλιστα, όχι οποιονδήποτε σταθμό, αφού η σημερινή συναυλία που θα δώσουν οι Stones αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη που έχουν δώσει ποτέ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, την δωρεάν συναυλία θα παρακολουθήσουν, όπως υπολογίζεται, πάνω από δύο εκατομμύρια fans, δηλαδή πρόκειται για το μεγαλύτερο συναυλιακό γεγονός που έγινε ποτέ στην Βραζιλία.
Μια επταόροφη σκηνή έχει στηθεί στην παραλία της Copacabana, ενώ ο Mick Jagger και οι θρυλική παρέα του θα διαμείνουν στο "Copacabana Palace Hotel", στο ξενοδοχείο που βρίσκεται απέναντι από τον συναυλιακό χώρο. Μάλιστα, για να αποφευχθούν σκηνές πανικού, αλλά και για την ασφάλεια του group, με δεδομένη την εγκληματικότητα που επικρατεί στη χώρα, οι Rolling Stones θα μεταβούν από την σουίτα του έκτου ορόφου του ξενοδοχείου στη σκηνή μέσα από έναν ειδικά φτιαγμένο διάδρομο πάνω από το δρόμο!
posted by Panos @ 14:06  
Έρχεται Live album & dvd από τον James Blunt!
Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε ο James Βlunt με το "Back to Bedlam", κυκλοφορεί τώρα ένα cd/dvd με live υλικό.

Και το όνομα αυτού: "Chasing Time: The Bedlam Sessions"

Το CD περιλαμβάνει τα κομμάτια του ντεμπούτου album του James Blunt, όπως τα παρουσίασε ζωντανά για πολύ λίγους τυχερούς fans τους, στο studio του BBC, καθώς και την επιτυχία των The Pixies, "Where Is My Mind", όπως την διασκεύασε live σε συναυλία του στην Ιρλανδία, και άλλες ζωντανές εκτελέσεις από την εμφάνισή του αυτή.
Το DVD περιλαμβάνει documentary από τις live εμφανίσεις του τραγουδιστή, bonus video-clips για τα "High", "Wisemen" και "You're Beautiful", τα making-of των videos, καθώς και συνεντεύξεις του James Blunt. Το ντεμπούτο "Back To Bedlam" album του James Blunt, σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων στην Μεγάλη Βρετανία, έγινε πρόσφατα το πέμπτο εμπορικότερο βρετανικό album των 00's (so far), αφού οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα 2,6 εκατομμύρια αντίτυπα.Στην 26η απονομή των Brit Awards, που θα προβληθεί στην Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου από την τηελόραση του Mad, ο James Blunt παρέλαβε δύο βραβεία και τραγούδησε live το "You 're Beautiful".
posted by Panos @ 14:01  
Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2006
Ετοιμασίες για την επιλογή του τραγουδιού και όλα τα τελευταία Eurovision νέα!
Η αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή του ελληνικού τραγουδιού έχει ήδη αρχίσει. Η ημερομηνία ορίστηκε στις 14 Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη βραδιά για την ανάδειξη του κομματιού, που η Άννα Βίσση θα τραγουδήσει για την Ελλάδα στην 51η Eurovision της Αθήνας. Ήδη η διαδικασία για την επιλογή των τραγουδιών, που θα φτάσουν στον τελικό βρίσκεται σε εξέλιξη. Όσο για το χώρο, όπου θα γίνει το μεγάλο γεγονός ακόμη δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση.
Δεν είναι ακόμη σίγουρο αν ο τελικός για την επιλογή του τραγουδιού θα φιλοξενηθεί στον «Βοτανικό» ή σε άλλο χώρο. Η 'Αννα Βίσση θα ερμηνεύσει τέσσερα ή πέντε τραγούδια, κοινό και κριτική επιτροπή θα επιλέξουν το καλύτερο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Κανάλι Eurovision από την NOVA
Τώρα η Eurovision γίνεται κανάλι. Από τα τέλη Μαρτίου, το μπουκέτο της ψηφιακής πλατφόρμας της NOVA θα προσφέρει ένα νέο κανάλι στους συνδρομητές της, το ΕΡΤ Eurovision Channel.
Κρίνοντας ότι φέτος το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό θα είναι αυξημένο, οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης αποφάσισαν να σιγοντάρουν την κεντρική κάλυψη της διοργάνωσης από τη ΝΕΤ με ένα επικουρικό κανάλι αποκλειστικά αφιερωμένο στο διαγωνισμό. Επί δύο μήνες μέχρι τα τέλη Μαΐου, το κανάλι θα μεταδίδει 24 ώρες το 24ωρο μόνο Eurovision.
Λόγω της αμιγώς μουσικής κατεύθυνσης, το κανάλι θα είναι συμπαραγωγή με το MAD T.V. ενώ η ΕΡΤ θα διατηρεί τη γενική ευθύνη για την παροχή υλικού και πληροφοριών. Το πρόγραμμα θα «γεμίζει» με τη μετάδοση παλαιών διαγωνισμών, αρχειακού υλικού, συνεντεύξεων, αφιερωμάτων στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και φυσικά όλο το promo tour της Αννας Βίσση σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.Στον παλμό της Eurovision μπαίνει όλο και πιο έντονα η ΝΕΤ, που ξεκινά την προσεχή εβδομάδα τον εντατικό «βομβαρδισμό» με βίντεο. Ρεπορτάζ, μίνι συνεντεύξεις διάρκειας ενός έως 8 λεπτών θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους από το πρωί έως το βράδυ σε κάθε διαφημιστικό διάλειμμα.

Εισιτήρια
Τέλος θα πάρει σε λίγες ημέρες η αγωνία των χιλιάδων fans της Eurovision, που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήρια για το μεγάλο μουσικό γεγονός. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το site μας, η πώληση των εισιτηρίων θα αρχίσει στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ η διάθεσή τους θα είναι δυνατή και μέσω Internet. Έτσι, θα μπορούν όλοι, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, να προμηθευτούν εύκολα τα μαγικά χαρτάκια, που θα τους εξασφαλίσουν την είσοδο στο χώρο, όπου θα φιλοξενηθεί η 51η Eurovision. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι οι λάτρεις του διαγωνισμού δε χρειάζεται να ανησυχούν σχετικά με το πότε ή το πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια καθώς η ΕΡΤ θα παραχωρήσει ειδική συνέντευξη Τύπου για το θέμα, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι έγκαιρα. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 20 έως 250 ευρώ, ανάλογα με την ημέρα και τις θέσεις.
posted by Panos @ 02:54  
posted by Panos @ 02:54  
" Ένα τραγούδι για την Ευρώπη " από την Κύπρο!

Ο δεύτερος ημιτελικός για την επιλογή των τραγουδιών που θα διαγωνιστούν στον κυπριακό τελικό διοργανώθηκε απόψε από το ΡΙΚ. Δέκα τραγούδια διαγωνίστηκαν και το τηλεοπτικό κοινό επέλεξε τα πέντε καλύτερα που θα διαγωνιστούν στον τελικό της χώρας στις 22 Φεβρουαρίου.Τα πέντε τραγούδια που πέρασαν στον τελικό είναι:

01. Play that melody for me: Ελευθερία (Συμμετέχει η Μαρία Ζορλή)
02. Congratulations: Μάριος Τοφή
03. Land of yesterday: Ευαγόρας & Χρύση Ανδρέου
04. Every time I close my eyes: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου
05. After you: Βαλάντω Τρύφωνος

Τα υπόλοιπα τραγούδια που συμμετείχαν:
01. Lost in love: Λευκή Στυλιανού
02. Night Shadows: Θεοδότη Αλεξάνδρου
03. We all are heroes: Patrick Babak
04. Το σ' αγαπώ: Αντώνης Ποουρκού & Έλενα Γεωργίου
05. Don't crack now: Ελένη Πάρις (Σκαρπάρη)

Οι 5 πρώτοι ανακοινώθηκαν με τυχαία σειρά. Προσκεκλημένοι του ΡΙΚ ήταν η ελληνίδα τραγουδίστρια Μάρω Λύτρα και η Nikki French που είχε εκπροσωπήσει το Ην. Βασίλειο στον διαγωνισμό το 2000.

Ήδη γνωρίζουμε απο τον πρώτο ημιτελικό τα υπόλοιπα πέντε τραγούδια που θα διαγωνιστούν για την Κύπρο στις 22 Φεβρουαρίου και είναι τα εξής:
• Why angels cry: Αννέτ Αρτάνι
• Love on the weekend: Αντρέας Κωνσταντινίδης
• I'm a fighter: Mαρίνα Σόλωνος
• Just your smile: Ελένη Ανδρέου
• Funky: Nick & Vicky

Μεγάλο φαβορί για την εκπροσώπηση της Κύπρου φαντάζει η Αννέτ Αρτάνι που κατα την διάρκεια του πρώτου ημιτελικού έκλεψε την παράσταση. Το συγκεκριμένο τραγούδι ακούγεται αρκετά στο νησί και διαφαίνεται ως αδύνατη η μη επικράτηση του.

Καλή επιτυχία σε όλους.
posted by Panos @ 02:43  
Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2006
EUROVISION 2006 "Πάμε για πρωτιά και πάλι"

Χαίρεται και καλό μας μήνα,

Με την πολυαναμενόμενη από όλους μας (εμείς σας είχαμε ενημερώσει καιρό πριν) επίσημη παρουσίαση της αγαπημένης ερμηνεύτριας, Άννας Βίσση, από την ΕΡΤ χθές το μεσημέρι, άνοιξε ο δρόμος της προετοιμασίας της ελληνικής συμμετοχής για την 51η Eurovision της Αθήνας. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος, Γιώργος Χουλιάρας, και, φυσικά, η Άννα Βίσση, δόθηκαν στη δημοσιότητα κι όλες οι μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες για το διαγωνισμό. Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ εξέφρασε την ικανοποίηση και χαρά του, που η κορυφαία Ελληνίδα σταρ αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΡΤ να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Από την πλευρά της, η Άννα είπε, ότι αισθάνεται μεγάλη χαρά για την πρόταση της ΕΡΤ και χαρακτήρισε τη συμμετοχή της ως μία "χαρούμενη ευθύνη", καθώς είναι απαλλαγμένη από το άγχος.

Τόνισε, ωστόσο, ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κάνει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η Eurovision της Αθήνας, θα είναι η καλύτερη, που διοργανώθηκε ποτέ. Παράλληλα, είπε, ότι ελπίζει να γίνουν στο μέλλον και άλλοι διαγωνισμοί Eurovision στη χώρα μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πολυσυζητημένο τραγούδι, που θα επιλεγεί για να ερμηνεύσει. Η Άννα είπε, ότι θα ήθελε να πάνω από όλα να πει ένα τραγούδι, που θα έχει έμπνευση! Να είναι χαρούμενο, αισιόδοξο και με παλμό για να μπορέσει ο κόσμος να παρακολουθήσει. Είπε, επίσης, ότι ελπίζει να βρεθούν πολλά καλά τραγούδια, τα οποία θα έχει τη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό, που τη στηρίζει πάντοτε, και τόνισε, ότι είναι πολύ σημαντικό το τραγούδι να πλαισιώνεται από ένα εντυπωσιακό σκηνικό και ένα υψηλού επιπέδου χορευτικό. Αναφερόμενη στο Νίκο Καρβέλα, είπε ότι είναι ένας εξαιρετικός συνθέτης, όμως, δεν την απασχολεί, εάν θα είναι αυτός ο συνθέτης του τραγουδιού, που θα ερμηνεύσει στη σκηνή του ΟΑΚΑ.
Κι έκανε και μια ακόμα μικρή αποκάλυψη: ότι ο Νίκος Καρβέλας ήταν εκείνος, που είπε το πρώτο "ΟΚ", για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό.

Από την πλευρά του, ο κ. Χουλιάρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι τα τραγούδια δεν έχουν επιλεγεί ακόμη και ότι η ΕΡΤ είναι στη διαδικασία επιλογής, ενώ μιλώντας για το ρόλο, που θα παίξει η Νάνα Μούσχουρη, είπε ότι εκτός από τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή, θα έχει ρόλο και στον τελικό, ο οποίος θα ανακοινωθεί στο μέλλον. Όσον αφορά το καλλιτεχνικό και χορογραφικό μέρος, ο κ. Χουλιάρας είπε ότι θα το αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, όμως, συνεχίζονται οι συνεννοήσεις και επαφές, σχετικά με τους ανθρώπους, που θα συνεργαστούν με την Άννα Βίσση για τη σκηνική της παρουσία στον τελικό. Αναφορικά με τους σχολιαστές Γιώργο Καπουτζίδη και Ζέτα Μακρυπούλια, έγινε γνωστό ότι θα παρουσιάσουν εκπομπές για τη Eurovision, θα παρουσιάσουν τον εθνικό τελικό καθώς και το Welcome Party των ξένων αποστολών, ενώ όσον αφορά το συμπαρουσιαστή του Σάκη Ρουβά ανακοινώθηκε ότι "είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα". Για τα υπόλοιπα θέματα, σχετικά με το διαγωνισμό, στη συνέντευξη Τύπου έγινε γνωστό, ότι το συνολικά κόστος της διοργάνωσης θα ανέλθει στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ τα 13 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν τα έσοδα.
Τα εισιτήρια, θα αρχίσουν να διατίθενται τα τέλη Φεβρουαρίου και οι τιμές τους θα κυμαίνονται από 20 έως 250 ευρώ, ενώ το ένα τρίτο από τον τελικό αριθμό τους έχει δεσμευθεί από την EBU και τις ξένες αποστολές. Όσο για μεγάλο ταξίδι της Άννας στην Ευρώπη, δηλαδή το promo tour που θα γίνει σε πάνω από 12 χώρες, θα ξεκινήσει αμέσως μετά τον εθνικό τελικό, που υπολογίζεται ότι θα διεξαχθεί τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Το κείμενο προήλθε από το δελτίο τύπου και το κείμενο του επίσημου ελληνικού site της ΕΡΤ για την eurovision.
posted by Panos @ 18:02  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .