radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2006
EUROVISION 2006 "Πάμε για πρωτιά και πάλι"

Χαίρεται και καλό μας μήνα,

Με την πολυαναμενόμενη από όλους μας (εμείς σας είχαμε ενημερώσει καιρό πριν) επίσημη παρουσίαση της αγαπημένης ερμηνεύτριας, Άννας Βίσση, από την ΕΡΤ χθές το μεσημέρι, άνοιξε ο δρόμος της προετοιμασίας της ελληνικής συμμετοχής για την 51η Eurovision της Αθήνας. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος, Γιώργος Χουλιάρας, και, φυσικά, η Άννα Βίσση, δόθηκαν στη δημοσιότητα κι όλες οι μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες για το διαγωνισμό. Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ εξέφρασε την ικανοποίηση και χαρά του, που η κορυφαία Ελληνίδα σταρ αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΡΤ να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Από την πλευρά της, η Άννα είπε, ότι αισθάνεται μεγάλη χαρά για την πρόταση της ΕΡΤ και χαρακτήρισε τη συμμετοχή της ως μία "χαρούμενη ευθύνη", καθώς είναι απαλλαγμένη από το άγχος.

Τόνισε, ωστόσο, ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κάνει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η Eurovision της Αθήνας, θα είναι η καλύτερη, που διοργανώθηκε ποτέ. Παράλληλα, είπε, ότι ελπίζει να γίνουν στο μέλλον και άλλοι διαγωνισμοί Eurovision στη χώρα μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πολυσυζητημένο τραγούδι, που θα επιλεγεί για να ερμηνεύσει. Η Άννα είπε, ότι θα ήθελε να πάνω από όλα να πει ένα τραγούδι, που θα έχει έμπνευση! Να είναι χαρούμενο, αισιόδοξο και με παλμό για να μπορέσει ο κόσμος να παρακολουθήσει. Είπε, επίσης, ότι ελπίζει να βρεθούν πολλά καλά τραγούδια, τα οποία θα έχει τη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό, που τη στηρίζει πάντοτε, και τόνισε, ότι είναι πολύ σημαντικό το τραγούδι να πλαισιώνεται από ένα εντυπωσιακό σκηνικό και ένα υψηλού επιπέδου χορευτικό. Αναφερόμενη στο Νίκο Καρβέλα, είπε ότι είναι ένας εξαιρετικός συνθέτης, όμως, δεν την απασχολεί, εάν θα είναι αυτός ο συνθέτης του τραγουδιού, που θα ερμηνεύσει στη σκηνή του ΟΑΚΑ.
Κι έκανε και μια ακόμα μικρή αποκάλυψη: ότι ο Νίκος Καρβέλας ήταν εκείνος, που είπε το πρώτο "ΟΚ", για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό.

Από την πλευρά του, ο κ. Χουλιάρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι τα τραγούδια δεν έχουν επιλεγεί ακόμη και ότι η ΕΡΤ είναι στη διαδικασία επιλογής, ενώ μιλώντας για το ρόλο, που θα παίξει η Νάνα Μούσχουρη, είπε ότι εκτός από τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή, θα έχει ρόλο και στον τελικό, ο οποίος θα ανακοινωθεί στο μέλλον. Όσον αφορά το καλλιτεχνικό και χορογραφικό μέρος, ο κ. Χουλιάρας είπε ότι θα το αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, όμως, συνεχίζονται οι συνεννοήσεις και επαφές, σχετικά με τους ανθρώπους, που θα συνεργαστούν με την Άννα Βίσση για τη σκηνική της παρουσία στον τελικό. Αναφορικά με τους σχολιαστές Γιώργο Καπουτζίδη και Ζέτα Μακρυπούλια, έγινε γνωστό ότι θα παρουσιάσουν εκπομπές για τη Eurovision, θα παρουσιάσουν τον εθνικό τελικό καθώς και το Welcome Party των ξένων αποστολών, ενώ όσον αφορά το συμπαρουσιαστή του Σάκη Ρουβά ανακοινώθηκε ότι "είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα". Για τα υπόλοιπα θέματα, σχετικά με το διαγωνισμό, στη συνέντευξη Τύπου έγινε γνωστό, ότι το συνολικά κόστος της διοργάνωσης θα ανέλθει στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ τα 13 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν τα έσοδα.
Τα εισιτήρια, θα αρχίσουν να διατίθενται τα τέλη Φεβρουαρίου και οι τιμές τους θα κυμαίνονται από 20 έως 250 ευρώ, ενώ το ένα τρίτο από τον τελικό αριθμό τους έχει δεσμευθεί από την EBU και τις ξένες αποστολές. Όσο για μεγάλο ταξίδι της Άννας στην Ευρώπη, δηλαδή το promo tour που θα γίνει σε πάνω από 12 χώρες, θα ξεκινήσει αμέσως μετά τον εθνικό τελικό, που υπολογίζεται ότι θα διεξαχθεί τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Το κείμενο προήλθε από το δελτίο τύπου και το κείμενο του επίσημου ελληνικού site της ΕΡΤ για την eurovision.
posted by Panos @ 18:02  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .