radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2005
posted by Panos @ 14:13  
Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2005
MAΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!

Οργή, απογοήτευση, πολιτικές αναλύσεις, συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και κάλεσμα για μποϊκοτάζ. Kάπως έτσι αντέδρασαν οι οι εκατοντάδες χρήστες που συμμετείχαν σε διάφορα Forum, όπως εκείνο του in.gr για τις αυξήσεις στο Internet. Ενδιαφέρουσα η σχετική ψηφοφορία.
Οι περισσότεροι χρήστες χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την απόφαση του ΟΤΕ, ασκούν κριτική στον μονοπωλιακό χαρακτήρα σκέψης του ΟΤΕ, ενώ δεν λείπουν τα σχόλια για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για φθηνό Internet.
Παράλληλα, εκφράζεται η άποψη ότι όλο αυτό έγινε για να χρηματοδοτηθεί το κόστος της εθελουσίας εξόδου από τον Οργανισμό.
Πολλοί αναφέρονται στο γεγονός ότι δεν καλύπτεται όλη η χώρα με ADSL: « Εύχομαι απλά να τολμήσουν οι ιδιωτικοί φορείς να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους σε κάλυψη ADSL πανελλαδικά, έτσι ώστε μέσω των οικονομιών κλίμακας να καταφέρει ο μέσος Έλληνας της επαρχίας να έχει πρόσβαση ADSL σε πολύ λογικές τιμές» γράφει ένας χρήστης.
Ένας άλλος μεταφέρει την προσωπική του περιπέτεια: «Μένω στο Καματερο. Προσπαθώ έτη επί ετών να κατοχυρώσω μια κανονική τηλεφωνική σύνδεση, πριν καν βάλω Internet. Τελικά, 5 μήνες πριν, ήλθε συνεργείο του ΟΤΕ, πέρασε τις παροχές σε όλο το δρόμο όμως... έχει ακόμη τα καλώδια να κρέμονται. Υποθέτω πως θα περιμένω άλλα τόσα χρόνια για να έχω μια κανονική σύνδεση που θα μπορεί να μου παρέχει, είτε isdn ή dsl ταχύτητες για να μπορέσω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ανοίξω ένα mail σε χρόνο λιγότερο από 15 ΛΕΠΤΑ.

» ΕΛΕΟΣ!!!!! Και φυσικά τώρα πρέπει να πληρώσω και πολλαπλάσια για τις 'υπηρεσίες' που μου προσφερει ο (ΤΙΠ)ΟΤΕ...»

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει ένας χρήστης από το Ηράκλειο: «Δυστυχώς στο Ηράκλειο που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, δεν υπάρχει δεύτερος φορέας Internet παντού. Επίσης, άτομο που μένει 1χλμ από το ΙΤΕ -εκεί φτιάχτηκε ο πρώτος κόμβος Ιnternet από τη forthnet και ακόμα υπάρχει- δεν μπορεί να έχει ευρυζωνική γραμμή γιατί δεν του την παρέχει είτε ο ΟΤΕ είτε κάποια άλλη εταιρεία.
Αλλα σχόλια: «Είναι αίσχος και ντροπή το μονοπώλιο του OΤΕ να ανάγεται σε καθαρό εκβιασμό. Και λέω μονοπώλιο γιατί κρατάει το μαχαίρι και το πεπόνι στο δίκτυο της Ελλάδας.

» Το Internet ήταν ένας τρόπος με τον οποίο οι άνεργοι έβρισκαν δουλειά. Μετά την αύξηση αυτή, οι άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να επιβαρύνονται καθημερινά με 1,5 ευρώ που κοστίζει μια εφημερίδα αγγελιών.»

Πολλοί καλούν για μποϊκοτάζ: αποστολή e-mails στον ίδιο τον πρωθυπουργό στο διακτυακό τόπο primeminister.gr, μη χρήση του Internet στις 6 Δεκεμβρίου, μποϊκοτάζ των προϊόντων του ΟΤΕ και μεταφορά της σταθερής τηλεφωνίας σε άλλες εταιρείες.

Τέλος, χαρακτηριστικά είναι και τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας στο in.gr. Τουλάχιστον 5.500 επισκέπτες ψήφισαν σε διάστημα 48 ωρών στο ερώτημα: Τι πιστεύετε για τις προαναγγελθείσες αυξήσεις στα τέλη του ΕΠΑΚ;

Το 62,1% δηλώνει ότι θα υπονομεύσουν τη διάδοση του Internet στην Ελλάδα, το 15% εκτιμά ότι θα πληρώσουμε την επιβάρυνση και δεν θα αλλάξει τίποτα άλλο, ενώ το 13,5% λέει οτι θα οδηγήσουν του χρήστες στις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Μόλις το 1% των επισκεπτών θεωρεί λογικές τις αυξήσεις...

Η κατακραυγή που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η απόφαση του ΟΤΕ να αυξήσει το κόστος πρόσβασης στο Διαδίκτυο έφερε την αναδίπλωση με κυβερνητική πρωτοβουλία. Ο Οργανισμός, πάντως, μιλά για αυξήσεις σε βάθος χρόνου. Δέσμευση Γ.Παπανδρέου για φθηνό Internet.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Βήματος της Παρασκευής, καθοριστικό ρόλο στην υπαναχώρηση έπαιξαν τόσο οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης όσο και του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, αλλά και οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Κώστα Καραμανλή περί «φθηνού Ιnternet».
Υπέρ της αναστολής των αυξήσεων τάχθηκε και ο γραμματέας της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος δέχθηκε παράπονα από στελέχη της OΝΝΕΔ. Oι νεολαίοι του κόμματος εξήγησαν στον γραμματέα της ΚΕ ότι η κίνηση του OΤΕ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς ακυρώνει ένα από τα βασικά συνθήματα της OΝΝΕΔ στις φοιτητικές εκλογές.
Τελικά, ο κ. Μεϊμαράκης μετέφερε τις ενστάσεις στον Κ.Καραμανλή, αλλά και στον διοικητή του ΟΤΕ κ. Βουρλούμη.
Έτσι, και αφού ενημερώθηκε από τους υπουργούς Oικονομίας Γ.Αλογοσκούφη και Μεταφορών Μ.Λιάπη, ο πρωθυπουργός ζήτησε να δοθεί εντολή στον OΤΕ να «παγώσουν» τα τιμολόγια του Internet.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του προέδρου του OΤΕ, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει για την πρωτοβουλία του αυτή την κυβέρνηση, χωρίς να υπάρξουν αντιρρήσεις ή ενστάσεις.
Πάντως, ο Οργανισμός δηλώνει ότι οι αυξήσεις στο κόστος πρόσβασης δεν ματαιώνονται, απλώς αναστέλλονται και θα εφαρμοστούν σε βάθος χρόνου...

Δείτε και κάτι έξυπνο: http://www.contra.gr/Columns/Paparazzi/106801.html
posted by Panos @ 15:09  
Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2005
U2 live...στην παραλία!
Ο Bono και ο The Edge αιφνιδίασαν όσους βρίσκονταν την περασμένη Τρίτη στο Miami Beach όταν έπαιξαν live ένα παλαιότερο κομμάτι τους.
Ο Bono και ο The Edge έπαιξαν το "In A Little While" από το προηγούμενο "All That You Can't Leave Behind" album τους, δίπλα από έναν ναυαγοσωστικό πύργο στην παραλία του Miami.

Το mini gig φιλμογραφήθηκε στα πλαίσια ενός project που γυρίζεται με τίτλο "A Day In The Life Of Edge", και προφανώς θα έχει ως θέμα του στιγμιότυπα από την ζωή μιας ημέρας της ζωής του The Edge.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο επίσημο site του group, τα γυρίσματα συνεχίστηκαν έξω από την arena των American Airlines, ενώ στο βραδινό show που έδωσαν οι U2, o Τhe Edge καθοδηγούσε το πλήθος παίζοντας μια ξεσηκωτική version του "Streets" χρησιμοποιώντας επίσης ένα μεγάφωνο από το οποίο επαναλαμβανόταν η ιαχή "Bono, Bono, Bono".

Η θρυλική μπάντα ολοκληρώνει τη φετινή της sold-out περιοδεία στις 19 Δεκεμβρίου με ένα closing show στο Portland του Oregon.
posted by Panos @ 18:54  
Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2005
Paul McCartney live...στο διάστημα!

Το κλασικό Beatles κομμάτι, «Good Day Sunshine», θα μεταδοθεί live στο διάστημα, στέλνοντας τη μουσική του Sir Paul Mc Cartney εκτός των συνόρων της Γης!

Το «Good Day Sunshine» χρησιμοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την αποστολή ελέγχου της NASA σαν wake up call για τα μέλη του πληρώματος τoυ διαστημοπλοίου Discovery, ειδοποιώντας τους ότι ο καιρός ήταν αρκετά καλός για προσγείωση.

Μόλις ο Paul McCartney έμαθε για το περιστατικό αυτό σκέφτηκε το κομμάτι να μεταδοθεί live στο Discovey, μέσα από ένα live link, κατά τη διάρκεια της συναυλίας που θα δώσει στις 13 Νοεμβρίου (6:00 ώρα Αγγλίας), ώστε να χρησιμοποιηθεί ως wake-up call για τους δύο αστροναύτες Bill McArthur (αστροναύτης της NASA) και Valery Tokarev (Ρώσος κοσμοναύτη), που την ημέρα εκείνη θα διανύουν την 44η μέρα του εξάμηνου κοσμοταξιδιού τους.

Στη συναυλία ο McCartney θα παίξει επίσης το «English Tea» από το τελευταίο του album, «Chaos and Creation In The Backyard», ενώ το show θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση της NASA.
posted by Panos @ 18:23  
Η Vanessa Mae στην Αθήνα - Παρασκευή 27/01 στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α.

Η Βασίλισσα του βιολιού ξανά στην Ελλάδα αλλά για πρώτη φορά σε ένα μοναδικό show με μεγάλη ορχήστρα, ροκ μπάντα και εντυπωσιακά λέιζερ!

Η πανέμορφη Vanessa Mae έχει έρθει αρκετές φορές στην χώρα μας και οι συναυλίες της είναι πάντα sold Out. Μετά από την παράσταση που έδωσε στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, μπροστά σε 7.000 θεατές, ήρθε η ώρα και της Αθήνας. Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 21.00 το βράδυ, το Κλειστό ΟΑΚΑ φιλοξενεί και πάλι την βασίλισσα του βιολιού. Αυτή την φορά όμως θα έχει μαζί της μία ροκ μπάντα με έξι μουσικούς, μία ορχήστρα καθώς και μια μεγάλη ομάδα τεχνικών, απαραίτητη για την παρουσίαση ενός μοναδικού show με λέιζερ που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μια μεγάλη βραδιά κατά την οποία η Vanessa Mae θα μας ταξιδέψει με Μπαχ, Μπετόβεν, Μπράμς, Βιβάλντι αλλά και tango, Ινδική μουσική, pop τραγούδια, μελωδίες του δικού μας Vangelis άλλα και σπουδαίες μπαλάντες. Όλα τα απογειώνει με το μοναδικό ηλεκτρικό βιολί της και με τις δυνατές ιδέες ενορχήστρωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει κερδίσει 40 International Platinum Awards και οι παρτιτούρες της αριθμούν πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα, καταφέρνει να ισορροπεί, μία δεκαπενταετία τώρα, μεταξύ του κλασικού και του ποπ ρεπερτορίου. Έχοντας γεννηθεί την ίδια ημερομηνία με τον καλύτερο βιολιστή όλων των εποχών, τον Nicolo Paganini, η Vanessa Mae έχει δικαιώσει την θεά τύχη κατορθώνοντας να κάνει αγαπητό τον ήχο του βιολιού σε εκατομμύρια κόσμου. Σε ηλικία 11 με 13 ετών ηχογράφησε κονσέρτα του Tchaikovsky και του Beethoven. Η πρώτη που συνδύασε με τέτοια άνεση και πρωτοτυπία την κλασσική με την pop μουσική, η Vanessa Mae θεωρείτε δημιουργός ενός εντελώς νέου είδους fusion μουσικής που σηματοδοτήθηκε με την κυκλοφορία του άλμπουμ της THE VIOLIN PLAYER το 1995 που γρήγορα αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό. Η «βασίλισσα του βιολιού» έχει συνεργαστεί με δημοφιλείς ποπ καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων η Janet Jackson και ο Prince, ενώ η μουσική της ακούγεται και στο σάουντρακ της μεγάλης παραγωγής της εταιρείας Disney «Μulan» ενώ με τα πρόσφατα άλμπουμ της δοκιμάζει για πρώτη φορά εκτός από το βιολί και την φωνή της. Παρουσιάζει ποπ τραγούδια, ικανά να φτάσουν στις υψηλότερες θέσεις των καταλόγων επιτυχιών ολόκληρου του κόσμου..

Οι δραστηριότητες όμως της πολυτάλαντης μουσικού δεν σταματούν εδώ. Γνωστή για την φιλανθρωπική της δράση, έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε διάφορες εκστρατείες του Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί και με τον κινηματογράφο, είτε ως σκηνοθέτης της δικής της βουβής ταινίας, η οποία βασίστηκε στο άλμπουμ της «The original four seasons», είτε ως ηθοποιός στη σειρά Arabian Nights που γυρίστηκε για το βρετανικό κανάλι ABC το 1999. Έχει ψηφιστεί από το περιοδικό People ως μία από τους «50 ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο», ενώ το πρόσωπό της έχει κοσμήσει μερικά από τα πιο γνωστά περιοδικά μόδας και το αντρικό περιοδικό FHM την έχει εντάξει στον κατάλογο με τις 100 πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο..
posted by Panos @ 18:20  
Έρχονται Δύο εμφανίσεις των HIM στην Ελλάδα!

Οι HIM, με frontman που συνδυάζει το ποιητικό ύφος του Nick Cave και την χαρισματική φιγούρα του Iggy Pop, έρχονται για δύο shows σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και σίγουρα θα μας μαγέψουν.

H προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Δύο εμφανίσεις των HIM έχει προγραμματίσει η Didi Music / Big Star Promotion για τον προσεχή Μάρτιο.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου η δημοφιλής στο ελληνικό κοινό μπάντα θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Αθήνα, Aθηνών Αρένα (Πειραιώς 166).

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 38€ Προπώληση, 45€ Ταμείο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Έναρξη 21.30

ΑΘΗΝΑ Έναρξη 21.00

Ειδικά για την Αθήνα κυκλοφορούν περιορισμένα διακεκριμένα εισιτήρια για τα θεωρεία του ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ αξίας 80 euro

TICKET HOUSE

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 42 - Τηλ: 210 3608366

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 20 & ΤΣΙΜΙΣΚΗ - Τηλ: 2310 253630
posted by Panos @ 18:13  
Oι Film ξεκινούν περιοδεία
Στις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν την "Angel B" περιοδεία τους οι Fim, με αφορμή την κυκλοφορία του ομώνυμου νέου album τους.
Οι Film κυκλοφορούν το follow-up του πολύ καλού "No Luggage" ντεμπούτου album του αγγλόφωνου σχήματος και γυρνούν την Ελλάδα για να το παρουσιάσουν...Το "Αngel B" χαρακτηρίζεται από "δυνατές συνθέσεις, δυναμικές ερμηνείες και έναν πιο σκληρό αλλά πάντα μελωδικό ήχο" και θα είναι το πρώτο album των Film που θα κυκλοφορήσει από την EMI, με την οποία υπέγραψαν πριν λίγους μήνες...
Με την Ελένη Τζαβάρα στα φωνητικά, η παρέα των Film θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, με σταθμούς στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Λάρισα, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη.
Η περιοδεία θα ξεκινήσει την επόμενη Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, από το House Of Art, όπου τη συναυλία θα ανοίξει ο DJ George Fakinos, καλεσμένος του συγκροτήματος, ενώ στις επερχόμενες συναυλίες του group θα συμμετέχουν διαφορετικοί κάθε φορά special guests, όπως τα συγκροτήματα των ΙΝΤΙΟΤΕΚ και Coin, στον "Μύλο" της Θεσσαλονίκης (19 Νοεμβρίου).
posted by Panos @ 18:06  
O Γούντι Αλεν live στο Μέγαρο Μουσικής!
O πλέον διάσημος «Ευρωπαίος» Αμερικανός καλλιτέχνης, ο ζωντανός θρύλος του Μανχάταν και της Νέας Υόρκης, ο Μυθικός Γούντι Άλεν έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς, στις 30 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο μεγάλος σκηνοθέτης, ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και στοχαστής θα δώσει μια και μοναδική συναυλία στη χώρα μας! Μαζί του μια Jazz ορχήστρα από την πολύπαθη τελευταία Νέα Ορλεάνη, η «New Orleans Jazz Band» με προεξάρχοντα τον Μαέστρο Eddy Davis.

Ο ίδιος ο Έντι Ντέιβις (Eddy Davis) θα είναι και στο μπάντζο, στο μπάσο και στο πιάνο ο Κόναλ Φόουλκς (Conal Fowkes), στη ντραμς ο Ρομπ Γκαρσία (Robert Garcia), στο πιάνο η Σίνθια Σέγιερ (Cynthia Sayer), στην τρομπέτα ο Σάιμον Γουέτενχολ (Simon Wettenhall), στο τρομπόνι ο Τζέρι Ζίγκμοντ (Jerry Zigmont) και βέβαια στο κλαρινέτο ο ίδιος ο Woody Allen αυτοπροσώπως.

Μια κλασσική και φημισμένη Jazz μπάντα λοιπόν που η αξία της είναι αναμφισβήτητη και μαζί της το ζωντανό σύμβολο της σύγχρονης ανατρεπτικής και ρηξικέλευθης Νεοϋρκέζικης δημιουργίας. Σύμβολο, επίσης, του Μανχάταν, κάτι σαν το περίφημο Σέντραλ Παρκ και το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ, για όσους επισκέπτονται την Νέα Υόρκη και σχηματίζουν ουρές κάθε Δευτέρα βράδυ έξω από το Carlyle Club στη Μάντισον Άβενιου για να τον δουν και να τον ακούσουν από κοντά.

Παρ’ ότι ο ίδιος παραπονιέται συχνά πως τον αγαπούμε πολύ περισσότερο εμείς οι Ευρωπαίοι παρά οι ίδιοι οι Αμερικανοί: «Για κάποιο λόγο με εκτιμούν πιο πολύ στην Ευρώπη, ας πούμε για παράδειγμα στη Γαλλία, απ’ ότι στην πατρίδα μου. Φαίνεται πως οι μεταφράσεις και οι υπότιτλοι εκεί πρέπει να είναι εξαιρετικοί!» μας λέει σε μια από τις πασίγνωστες ρήσεις του με το αστείρευτο χιούμορ του.

Ο άνθρωπος λοιπόν που θα «απεχθανόταν ο ίδιος τις ταινίες του γι’ αυτό και δεν τις βλέπει καθόλου», ο σκωπτικός στοχαστής που «για το μόνο που έχει μετανιώσει είναι πως δεν γεννήθηκε στη ζωή κάποιος άλλος», ο «Νευρικός εραστής» των εφηβικών μας χρόνων, μας συστήνεται από κοντά με την άλλη του ιδιότητα, αυτή του μουσικού σολίστα.
posted by Panos @ 18:03  
Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2005
MADONNA: Her Madge-sty is back
Time goes by so slowly for those who wait...7 μέρες πριν κυκλοφορήσει το "Confessions On A Dance Floor", διαβάστε την πρώτη επίσημη κριτική που γράφτηκε γι' αυτό!

3 Νοεμβρίου 2005, Λισαβόνα. Χιλιάδες ενθουσιώδη χέρια αντικατοπτρίζονται στην τεράστια ντισκομπάλα-καθρέφτη που βρίσκεται στo τέλος του τεράστιου catwalk...Tick tack, tick tack...Time goes by so slowly...Η ντισκομπάλα σηκώνεται σιγά-σιγά και αποκαλύπτει την Madonna, με all-purple outfit, ήτοι κορμάκι (που αναδεικνύει τον "amazing 50 year-old a$$ της", όπως έγραψαν τα έντυπα παγκοσμίως), leather jacket, μπότες, γυαλιά ηλίου...Στα επόμενα πέντε λεπτά η Madonna θα δώσει ένα ακόμα συναρπαστικό μάθημα του τί εστί show, τί εστί performer, τί εστί Queen Madge...

Αν η προσμονή για το "Confessions On A Dance Floor" ήταν μεγάλη, η εμφάνιση της Madonna στην έναρξη των Europe Music Awardsτου MTV την έφτασε στο peak...Φήμες, μυστήριο, αποκαλύψεις, previews, δημοσιεύματα και, πάνω απ' όλα, promotion πανέξυπνο και προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια...Ladies and gentlemen, μόλις επτά μέρες μένουν για να κρατήσετε στα χέρια σας το πιο πολυαναμενόμενο album της χρονιάς.

Σιγά-σιγά δημοσιεύονται και τα πρώτα reviews για το album, με πρώτη επίσημη και πιο πλήρη κριτική αυτήν του Rolling Stone: "(...) H Madonna ποτέ δεν έχασε την πίστη της στο beat. Καθοδηγούμενο από μια καλειδοσκοπική, δυνατή παραγωγή --κατά κύριο λόγο από τον Stuart Price, ή Les Rhythmes Digitales, όπως είναι περισσότερο γνωστός στον χώρο-- το 'Confessions' έρχεται σαν μια disco κόλαση και μεταφέρει την Esther, από τις βρετανικές επαύλεις και τα yoga studios, στον αξημέρωτο club κόσμο όπου έφτιαξε το όνομά της."

"Αυτό είναι ένα album που φτιάχτηκε για να ακούγεται με το volume στο maximum. Είναι γεμάτο κίνηση, δράση, ταχύτητα. Αντίθετα με την κρυστάλλινη ακρίβεια των πιο πρόσφατων Madonna discs, όπως το 'Ray Of Light' και το 'Music', η ηχητική υπογραφή εδώ είναι μια powerhouse πυκνότητα --σε tunes όπως το 'Future Lovers' και το 'Push', φτάνει μέχρι την psychedelic. Τα 12 κομμάτια του album όχι μόνο ανακατεύονται, σαν ένα έτοιμο DJ set, αλλά ακούγονται σαν να έχουν μιξαριστεί από πριν."

"Το 'Confessions' προσφέρει επίσης μια χρονική διαδρομή στην ιστορία της dance μουσικής. Εκτός από το sample από το 'Gimme Gimme Gimme' των Abba στο πρώτο single, 'Hung Up', υπάρχουν στιγμιαίες αναφορές στους S.O.S. Band, the Tom Tom Club, το proto-electro καινοτομικό hit 'Popcorn'. Η Mrs. Ritchie γνέφει ακόμα και στο ίδιο της το παρελθόν, με μελωδικά ψήγματα από το 'Like A Prayer' και το 'Holiday' (...)

mtv
posted by Panos @ 23:22  
To Live 8 στα δισκοπωλεία!
Το σημαντικότερο μουσικό γεγονός των τελευταίων 20 χρόνων φτάνει στα σπίτια σας, μέσα από 4 dvds που κυκλοφορούν από σήμερα!

2 Ιουλίου 2005. Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Βερολίνο, Τορόντο, Τόκιο, Γιοχάνεσμπουργκ, Μόσχα και Philadelplhia: εννέα μεγάλες συναυλίες με το πιο εντυπωσιακό line-up που είδατε ποτέ σε συναυλιακό event. Πάνω από 1000 από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Γης συγκεντρώθηκαν, μαζί με χορευτές και superstars του κινηματογράφου, του αθλητισμού και της πολιτικής κλπ, για να φωνάξουν "Make Poverty History" στους ηγέτες των πιο ισχυρών κρατών του κόσμου, που λίγες μέρες μετά θα συνεδρίαζαν για να συζητήσουν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο παρακολούθησαν τη "συγγραφή" ενός ιστορικού κεφαλαίου στην ιστορία της μουσικής, ενώ λίγες μέρες μετά το Live 8, ο Sir Bob Geldof χαρακτηρίζει το συνέδριο των G8 στην Σκωτία "θρίαμβο"..."Ο κόσμος μίλησε και οι πολιτικοί τον άκουσαν" : οι ηγέτες των οκτώ πλουσιότερων χωρών του κόσμου αποφάσισαν να διπλασιάσουν, μέχρι το 2010, το ποσό για την ενίσχυση των φτωχών λαών της Αφρικής, που θα φτάσει τα 50 δισεκατομμύρια.

Σήμερα, λίγες μέρες πριν ο Sir Bob Geldof -εμπνευστής των Live Aid (1985), Live 8 και υπεύθυνος για πολλές πρωτοβουλίες για την παγκόσμια ειρήνη και δικαιοσύνη- παραλάβει από τα χέρια του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το Νόμπελ Ειρήνης, το Live 8 φτάνει στα σπίτια μας, μέσα από ένα box-set, που συγκεντρώνει, σε τέσσερα dvds, τις σπουδαιότερες στιγμές του σημαντικότερου μουσικού γεγονότος των τελευταίων 20 χρόνων.

Οι U2 και ο Paul McCartney ανεβαίνουν στη σκηνή του Hyde Park του Λονδίνου, για την πρώτη ever live παρουσίαση του "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" από αυθεντικό μέλος των The Beatles...Οι Pink Floyd επανενώνονται μετά από 20 χρόνια και ερμηνεύουν, με το αυθεντικό line-up τους, κλασικά κομμάτια τους...

Paul McCartney & Bono, Stevie Wonder & Adam Levine (Maroon 5), Coldplay & Richard Ashcroft ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή για μοναδικές συμπράξεις...Οι Black Eyed Peas διασκευάζουν το "Get Up, Stand Up" του Bob Marley με την σύζυγο και τον γιο του θρύλου της reggae on stage...Η Madonna χάνει τα λόγια της όταν στη σκηνή ανεβαίνει μια γυναίκα από την Αιθιοπία, που είχε εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ του Live Aid, και επέζησε λόγω των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από το θρυλικό event του 1985...

Τα τρία πρώτα dvds περιλαμβάνουν τα shows στο Hyde Park του Λονδίνου και το Museum of Art της Νέας Υόρκης αλλά και highlights από τις υπόλοιπες Live 8 συναυλιές, ενώ στο τέταρτο dvd θα βρείτε ένα behind-the-scenes documentary, τις πρόβες των Pink Floyd για το live τους και πολλά άλλα extras. Τα έσοδα του box-set, που αναμένεται να γίνει το dvd package με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία, θα διατεθούν στο Bnad Aid Trust, για την ενίσχυση των Αφρικανών.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο...Αφήνουμε το tracklisting να μιλήσει από μόνο του:
Disc One
1. "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band," Paul McCartney - U2
2. "Beautiful Day," U2
3. "Vertigo," U2
4. "One," U2
5. "In My Place," Coldplay
6. "Bittersweet Symphony," Coldplay - Richard Ashcroft
7. "Fix You," Coldplay
8. "The Bitch Is Back," Elton John
9. "Saturday Night's Alright for Fighting," Elton John
10. "Children of the Revolution," Elton John - Pete Doherty
11. "7 Seconds," Dido - Youssou N'Dour
12. "Bartender and the Thief," Stereophonics
13. "Everybody Hurts," R.E.M.
14. "Man on the Moon," R.E.M.
15. "Dy-Na-Mi-Tee," Ms Dynamite
16. "Somewhere Only We Know," Keane
17. "Where Is the Love," Black Eyed Peas
18. "Let's Get It Started," Black Eyed Peas
19. "Get Up Stand Up," Black Eyed Peas - Stephen Marley
20. "Wild Boys," Duran Duran (Ρώμη)
21. "I Don't Like Mondays," Bob Geldof
22. "Time Is Running Out," Muse (Παρίσι)
23. "Sing," Travis
24. "I Predict a Riot," Kaiser Chiefs
25. "Everyday I Love You Less and Less," Kaiser Chiefs
26. "Reasons," UB40 - Hunterz - Dohl Blasters
27. "Red Red Wine," UB40
28. "American Idiot," Green Day (Βερολίνο)
29. "Signs," Snoop Dogg
30. "Who Am I (What's My Name)?," Snoop Dogg
31. "Livin' on a Prayer," Bon Jovi
32. "Why," Annie Lennox
33. "Sweet Dreams," Annie Lennox

Disc Two
1. "Survivor," Destiny's Child
2. "Girl," Destiny's Child
3. "Somewhere Else," Razorlight
4. "Golden Touch," Razorlight
5. "All for Love," Bryan Adams (Τορόντο)
6. "Diamonds From Sierra Leone," Kanye West
7. "Like a Prayer," Madonna
8. "Ray of Light," Madonna
9. "Music," Madonna
10. "Getting' Jiggy Wit It," Will Smith
11. "Switch," Will Smith
12. "The Fresh Prince of Bel Air," Will Smith
13. "Good Vibrations," Brian Wilson (Βερολίνο)
14. "Run," Snow Patrol
15. "Stays in Mexico," Toby Keith
16. "All These Things That I've Done," The Killers
17. "American Baby," Dave Matthews Band
18. "Bad Day," Daniel Powter (Βερολίνο)
19. "In the End," Linkin Park
20. "Numb," Linkin Park - Jay-Z
21. "Super Duper Love," Joss Stone
22. "Some Kind of Wonderful," Joss Stone
23. "Show You Love," Jars of Clay
24. "Laura," Scissor Sisters
25. "Take Your Mama," Scissor Sisters
26. "For All We Know," Alicia Keys
27. "Fall to Pieces," Velvet Revolver
28. "Pour Some Sugar on Me," Def Leppard
29. "Are You Gonna Be My Girl?," Jet (Τορόντο)
30. "Angel," Sarah McLachlan - Josh Groban
31. "Message in a Bottle," Sting
32. "Driven to Tears," Sting
33. "Every Breath You Take," Sting




Disc Three
1. "Make It Happen," Mariah Carey
2. "Hero," Mariah Carey
3. "When You Come Back," Vusi Mahlasela (Γιοχάνεσμπουργκ)
4. "Do the Strand," Roxy Music (Βερολίνο)
5. "This Love," Maroon 5
6. "She Will Be Loved," Maroon 5
7. "Four Strong Winds," Neil Young (Τορόντο)
8. "Go West," Pet Shop Boys (Μόσχα)
9. "We Will Rock You," Robbie Williams
10. "Let Me Entertain You," Robbie Williams
11. "Feel," Robbie Williams
12. "Angels," Robbie Williams
13. "Somebody Like You," Keith Urban
14. "Twenty Years," Placebo (Παρίσι)
15. "Lonely No More," Rob Thomas
16. "We Come 1," Faithless (Βερολίνο)
17. "Master Blaster (Jammin')," Stevie Wonder
18. "Higher Ground," Stevie Wonder - Rob Thomas
19. "Signed Sealed Delivered," Stevie Wonder - Adam Levine
20. "So What the Fuss," Stevie Wonder
21. "Superstition," Stevie Wonder
22. "Who Are You?," The Who
23. "Won't Get Fooled Again," The Who
24. "Speak to Me," Pink Floyd
25. "Breathe," Pink Floyd
26. "Money," Pink Floyd
27. "Wish You Were Here," Pink Floyd
28. "Comfortably Numb," Pink Floyd
29. "Get Back," Paul McCartney
30. "Drive My Car," Paul McCartney - George Michael
31. "Helter Skelter," Paul McCartney
32. "The Long and Winding Road," Paul McCartney
33. "Hey Jude," Finale




Disc Four
1. Highlights from the July 6th Murrayfield concert in Edinburgh
2. "All About You," McFly (Tόκυο)
3. "Lifestyles of the Rich and Famous," Good Charlotte (Tόκυο)
4. "Love Love Love," Dreams Come True (Tόκυο)
5. "All Is Full of Love," Bjork (Tόκυο)
6. "Who Are You?"(film), The Who
7. "Why Does It Always Rain on Me?"(film), Travis
8. "Enjoy the Day," Ricky Gervais
9. Behind the Scenes at Hyde Park
10. Pink Floyd rehearsa

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!!!!
posted by Panos @ 23:15  
Νέο Bob Marley & The Wailers compilation στα δισκοπωλεία
Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την γέννηση του Bob Marley, ένα νέο best-of album, με τα singles του θρύλου της reggae, αλλά και ακυκλοφόρητο υλικό, βρίσκεται από σήμερα στα δισκοπωλεία.
Από τον θάνατο του Bob Marley μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες albums με τις θρυλικές επιτυχίες του reggae legend και της μπάντας του, The Wailers. To "Africa Unite: The Singles Collection", όμως, είναι το πιο πλήρες, κι αυτό γιατί συγκεντρώνει όλα τα hits του Bob Marley, από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, μέχρι τα hits που έκανε στην Island Records.

Στο "Africa Unite: The Singles Collection", εκτός από τα 17 hit singles του Bob Marley και των The Wailers, θα βρείτε και το "Slogans", το πρώτο επίσημο νέο κομμάτι του Marley εδώ και 10 χρόνια. Πρόκειται για ένα τραγούδι που ηχογράφησε ο Marley το 1979, στο Miami και το δωμάτιο του σπιτιού του. Το 2004 οι γιοι του, Stephen και Ziggy, ξεκίνησαν να δουλεύουν με το acoustic demo και, με τη βοήθεια του Eric Clapton στην κιθάρα και τα αυθεντικά φωνητικά του πατέρα τους, έφτιαξαν το "Slogans".

Εκτός από τα παραπάνω, το album περιλαμβάνει ένα remix του "Africa Unite" από τον Will.I.Am των Black Eyed Peas, που δέχτηκε την αντίστοιχη πρόταση που του έκανε η σύζυγος του Bob, Rita Marley, αλλά και το Ashley Beedle remix "Stand Up VS Jamrock", που μιξάρει το κλασικό "Get Up, Stand Up" με το "Welcome To Jamrock", του μικρότερου γιου του Bob Marley, Damian.

Κάποιοι από εσάς, βέβαια, γνωρίζετε όλα τα παραπάνω, αφού κερδίσατε το album μέσα από το Funked της περασμένης Παρασκευής...Οι υπόλοιποι ας οδηγηθούν από σήμερα στα δισκοπωλεία!
posted by Panos @ 23:11  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .