radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2005
MAΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!

Οργή, απογοήτευση, πολιτικές αναλύσεις, συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και κάλεσμα για μποϊκοτάζ. Kάπως έτσι αντέδρασαν οι οι εκατοντάδες χρήστες που συμμετείχαν σε διάφορα Forum, όπως εκείνο του in.gr για τις αυξήσεις στο Internet. Ενδιαφέρουσα η σχετική ψηφοφορία.
Οι περισσότεροι χρήστες χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την απόφαση του ΟΤΕ, ασκούν κριτική στον μονοπωλιακό χαρακτήρα σκέψης του ΟΤΕ, ενώ δεν λείπουν τα σχόλια για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για φθηνό Internet.
Παράλληλα, εκφράζεται η άποψη ότι όλο αυτό έγινε για να χρηματοδοτηθεί το κόστος της εθελουσίας εξόδου από τον Οργανισμό.
Πολλοί αναφέρονται στο γεγονός ότι δεν καλύπτεται όλη η χώρα με ADSL: « Εύχομαι απλά να τολμήσουν οι ιδιωτικοί φορείς να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους σε κάλυψη ADSL πανελλαδικά, έτσι ώστε μέσω των οικονομιών κλίμακας να καταφέρει ο μέσος Έλληνας της επαρχίας να έχει πρόσβαση ADSL σε πολύ λογικές τιμές» γράφει ένας χρήστης.
Ένας άλλος μεταφέρει την προσωπική του περιπέτεια: «Μένω στο Καματερο. Προσπαθώ έτη επί ετών να κατοχυρώσω μια κανονική τηλεφωνική σύνδεση, πριν καν βάλω Internet. Τελικά, 5 μήνες πριν, ήλθε συνεργείο του ΟΤΕ, πέρασε τις παροχές σε όλο το δρόμο όμως... έχει ακόμη τα καλώδια να κρέμονται. Υποθέτω πως θα περιμένω άλλα τόσα χρόνια για να έχω μια κανονική σύνδεση που θα μπορεί να μου παρέχει, είτε isdn ή dsl ταχύτητες για να μπορέσω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ανοίξω ένα mail σε χρόνο λιγότερο από 15 ΛΕΠΤΑ.

» ΕΛΕΟΣ!!!!! Και φυσικά τώρα πρέπει να πληρώσω και πολλαπλάσια για τις 'υπηρεσίες' που μου προσφερει ο (ΤΙΠ)ΟΤΕ...»

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει ένας χρήστης από το Ηράκλειο: «Δυστυχώς στο Ηράκλειο που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, δεν υπάρχει δεύτερος φορέας Internet παντού. Επίσης, άτομο που μένει 1χλμ από το ΙΤΕ -εκεί φτιάχτηκε ο πρώτος κόμβος Ιnternet από τη forthnet και ακόμα υπάρχει- δεν μπορεί να έχει ευρυζωνική γραμμή γιατί δεν του την παρέχει είτε ο ΟΤΕ είτε κάποια άλλη εταιρεία.
Αλλα σχόλια: «Είναι αίσχος και ντροπή το μονοπώλιο του OΤΕ να ανάγεται σε καθαρό εκβιασμό. Και λέω μονοπώλιο γιατί κρατάει το μαχαίρι και το πεπόνι στο δίκτυο της Ελλάδας.

» Το Internet ήταν ένας τρόπος με τον οποίο οι άνεργοι έβρισκαν δουλειά. Μετά την αύξηση αυτή, οι άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να επιβαρύνονται καθημερινά με 1,5 ευρώ που κοστίζει μια εφημερίδα αγγελιών.»

Πολλοί καλούν για μποϊκοτάζ: αποστολή e-mails στον ίδιο τον πρωθυπουργό στο διακτυακό τόπο primeminister.gr, μη χρήση του Internet στις 6 Δεκεμβρίου, μποϊκοτάζ των προϊόντων του ΟΤΕ και μεταφορά της σταθερής τηλεφωνίας σε άλλες εταιρείες.

Τέλος, χαρακτηριστικά είναι και τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας στο in.gr. Τουλάχιστον 5.500 επισκέπτες ψήφισαν σε διάστημα 48 ωρών στο ερώτημα: Τι πιστεύετε για τις προαναγγελθείσες αυξήσεις στα τέλη του ΕΠΑΚ;

Το 62,1% δηλώνει ότι θα υπονομεύσουν τη διάδοση του Internet στην Ελλάδα, το 15% εκτιμά ότι θα πληρώσουμε την επιβάρυνση και δεν θα αλλάξει τίποτα άλλο, ενώ το 13,5% λέει οτι θα οδηγήσουν του χρήστες στις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Μόλις το 1% των επισκεπτών θεωρεί λογικές τις αυξήσεις...

Η κατακραυγή που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η απόφαση του ΟΤΕ να αυξήσει το κόστος πρόσβασης στο Διαδίκτυο έφερε την αναδίπλωση με κυβερνητική πρωτοβουλία. Ο Οργανισμός, πάντως, μιλά για αυξήσεις σε βάθος χρόνου. Δέσμευση Γ.Παπανδρέου για φθηνό Internet.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Βήματος της Παρασκευής, καθοριστικό ρόλο στην υπαναχώρηση έπαιξαν τόσο οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης όσο και του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, αλλά και οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Κώστα Καραμανλή περί «φθηνού Ιnternet».
Υπέρ της αναστολής των αυξήσεων τάχθηκε και ο γραμματέας της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος δέχθηκε παράπονα από στελέχη της OΝΝΕΔ. Oι νεολαίοι του κόμματος εξήγησαν στον γραμματέα της ΚΕ ότι η κίνηση του OΤΕ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς ακυρώνει ένα από τα βασικά συνθήματα της OΝΝΕΔ στις φοιτητικές εκλογές.
Τελικά, ο κ. Μεϊμαράκης μετέφερε τις ενστάσεις στον Κ.Καραμανλή, αλλά και στον διοικητή του ΟΤΕ κ. Βουρλούμη.
Έτσι, και αφού ενημερώθηκε από τους υπουργούς Oικονομίας Γ.Αλογοσκούφη και Μεταφορών Μ.Λιάπη, ο πρωθυπουργός ζήτησε να δοθεί εντολή στον OΤΕ να «παγώσουν» τα τιμολόγια του Internet.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του προέδρου του OΤΕ, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει για την πρωτοβουλία του αυτή την κυβέρνηση, χωρίς να υπάρξουν αντιρρήσεις ή ενστάσεις.
Πάντως, ο Οργανισμός δηλώνει ότι οι αυξήσεις στο κόστος πρόσβασης δεν ματαιώνονται, απλώς αναστέλλονται και θα εφαρμοστούν σε βάθος χρόνου...

Δείτε και κάτι έξυπνο: http://www.contra.gr/Columns/Paparazzi/106801.html
posted by Panos @ 15:09  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .