radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Παρασκευή, Μαΐου 25, 2007
Μεγαλώνει η ραδιοφωνική αγορά του νομού Αττικής
Το «πράσινο φως» για την περαιτέρω διεύρυνση της ραδιοφωνικής αγοράς του νομού Αττικής, ακόμα και σε εκείνους που εξέπεμπαν την 31/12/2004 χωρίς διακριτικό τίτλο, έδωσε χθες το ΕΣΡ το οποίο έδωσε βεβαίωση νομίμου λειτουργίας σε έναν ακόμα ραδιοφωνικό σταθμό, τον Athens Shock Radio 104,6, όπως επισημαίνουμε και πιο κάτω. Με την απόφαση αυτή το ΕΣΡ ανέβασε τον αριθμό των νομίμως λειτουργούντων ραδιοσταθμών στο νομό Αττικής σε 43, θέτοντας ουσιαστικό θέμα ομαλής λειτουργίας της ραδιοφωνικής αγοράς στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η κάθε νομιμοποιητική απόφαση του ΕΣΡ, πολλαπλασιάζει την οικονομική αξία του ραδιοσταθμού που παίρνει το πιστοποιητικό νομίμου λειτουργίας, ενώ παράλληλα του δίνει και προβάδισμα στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, όταν βεβαίως αυτή αρχίσει. Με τα σημερινά δεδομένα η αξία ενός τέτοιου ραδιοσταθμού με προσωρινή άδεια στην αγορά ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, όταν μόλις χθες -προτού δηλαδή να δοθεί το πράσινο φως από το ΕΣΡ- ήταν σχεδόν μηδενική ή εν πάση περιπτώσει περιοριζόταν στην αξία των μηχανημάτων εκπομπής.Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά νομιμοποίηση ραδιοσταθμού «από το παράθυρο», -τρεις με απόφαση του ΕΣΡ και μια με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών- ωστόσο μετά από αυτήν ανοίγει ο δρόμος και για τους όσους εξέπεμπαν την 31/12/2004 -σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο ν.3310/05 για το «βασικό μέτοχο»- ακόμα χωρίς διακριτικό τίτλο, πράγμα που αποτελεί την ειδοποιό διαφορά.

Με τη ρύθμιση Ρουσόπουλου για την νομιμοποίηση των ραδιοφωνικών σταθμών η οποία ήταν αποτέλεσμα της ακύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας των ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής από το ΣτΕ πήραν βεβαίωση νομίμου λειτουργίας οι ραδιοσταθμοί «Παρέα», «Ράδιο Βερόνικα» και τώρα ο «Athens Shock Radio» -ιδιοκτησίας Κυριάκου Καρτελιά-, ενώ με άδεια από το υπουργείο Μεταφορών -από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων- λειτουργεί ο ξενόγλωσσος ραδιοσταθμός του Δήμου Αθηναίων.

Μια ρύθμιση «παράθυρο»

Υπενθυμίζεται ότι όταν η ρύθμιση αυτή είχε γίνει νόμος, είχε επισημανθει το ενδεχόμενο να ανοίξει η πόρτα των νομιμοποιήσεων, πράγμα το οποίο πλέον αναμένεται να κλιμακωθεί.

Αυτό γιατί η χθεσινή απόφαση του ΕΣΡ, νομιμοποίησε σταθμό ο οποίος εξέπεμπε χωρίς διακριτικό σήμα. Επισημαίνεται ότι την ίδια περίοδο, σύμφωνα με παλαιότερη επίσημη έκθεση της ΕΕΤΤ προς το ΕΣΡ, με το ίδιο καθεστώς, χωρίς δηλαδή διακριτικό τίτλο, εξέπεμπαν περισσότεροι από 15 ραδιοσταθμοί στο νομό της Αττικής.

Εάν κάτι τέτοιο συμβεί έστω και για τους μισούς ραδιοσταθμούς που εξέπεμπαν ουσιαστικά πειρατικά, η ήδη κατακερματισμένη ραδιοφωνική αγορά θα κατακερματισθεί περαιτέρω.

Αίσθηση εξάλλου προκαλεί το ότι, όπως προκύπτει εκ της νομιμοποιήσεως, προφανώς δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα με τις συχνότητες και τις εκπομπές στην περιοχή της πρωτεύουσας, αφού υπενθυμίζεται ότι κατά την διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής πριν από μερικά χρόνια, πληθώρα ραδιοσταθμών, είχε κλείσει, εξαιτίας των παρεμβολών που υπήρχαν στην ραδιοναυτιλία.

Οικονομικός αντίκτυπος

Αξίζει εξάλλου να επισημανθεί ότι η κάθε νομιμοποιητική απόφαση του ΕΣΡ, πολλαπλασιάζει την οικονομική αξία του ραδιοσταθμού που παίρνει το πιστοποιητικό νομίμου λειτουργίας, ενώ παράλληλα του δίνει και προβάδισμα στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, όταν βεβαίως αυτή αρχίσει.

Με τα σημερινά δεδομένα η αξία ενός τέτοιου ραδιοσταθμού με προσωρινή άδεια στην αγορά ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, όταν μόλις χθες -προτού δηλαδή να δοθεί το πράσινο φως από το ΕΣΡ- ήταν σχεδόν μηδενική ή εν πάση περιπτώσει περιοριζόταν στην αξία των μηχανημάτων εκπομπής.

Και όλα αυτά όταν το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κρατά σε εκκρεμότητα την υπόθεση του ραδιοσταθμού Planet, του οποίου την άδεια λειτουργίας ανακάλεσε πριν από μερικές εβδομάδες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων σε αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των εργαζομένων, έχουν στείλει έγγραφο στο ΕΣΡ, ζητώντας του να αναθεωρήσει την απόφασή του, για τον Planet και να κάνει αποδεκτή την αίτηση θεραπείας που έχει υποβάλει η διοίκηση του σταθμού.

πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
posted by Panos @ 10:53  
O Kiss 92,9 Χορηγός Επικοινωνίας της Συναυλίας των O.M.D
O Kiss 92,9 είναι ο χορηγός επικοινωνίας της πρώτης μεγάλης συναυλίας του καλοκαιριού, του θρυλικού συγκροτήματος των O.M.D (Orchestral Manoeuvres in the Dark, όπως είναι το πλήρες όνομά τους).
Οι O.M.D είναι ένα από τα Διασημότερα συγκροτήματα των δεκαετιών ’80 και ‘90, δημιουργοί των τραγουδιών “Enola Gay” και “Electricity”. Έρχονται – για πρώτη φορά – στην Ελλάδα, την Παρασκευή 1η Ιουνίου, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στην Αθήνα.

kiss fm
posted by Panos @ 08:26  
Ξανά στον "αέρα" ο ΣΟΚ fm!
Στη παροχή βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας στο ραδιοφωνικό σταθμό Athens Shock Radio, συμφερόντων Κυριάκου Καρτελιά, προχώρησε στην τελευταία συνεδρίασή του το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για μια απόφαση που προκάλεσε αρκετά σχόλια στις στήλες των εφημερίδων που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και είναι βέβαιο ότι μπορεί να αποτελέσει την αρχή για ένα ντόμινο νομιμοποιήσεων πολλών από τους πειρατές που βρίσκονται στα ερτζιανά τα τελευταία τρία χρόνια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Shock Radio κάνει αίτηση για βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας. Ήταν από τους πρώτους σταθμούς που είχαν απορριφθεί μέσα στο 2005, ακριβώς επειδή δεν εξέπεμπε από τον Υμηττό και δεν μετέδιδε το διακριτικό σήμα με την ονομασία του σταθμού. Η απόφαση του ΕΣΡ δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη, για να έχουμε την ακριβή αιτιολόγηση της ανασκευής της προηγούμενης θεώρησης, το βέβαιο όμως είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, ότι αυτό πρακτικά δίνει το έρεισμα και σε άλλους ραδιοσταθμούς που δεν μετέδιδαν διακριτικό σήμα να διεκδικήσουν νόμιμη θέση στην μπάντα.

πηγή: radiofono.gr
posted by Panos @ 08:13  
Δευτέρα, Μαΐου 21, 2007
Επικοινωνία και ΜΜΕ
Το 5ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα την «Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 21 Μαΐου 2007 και αύριο Τρίτη 22 Μαΐου 2007 στο ξενοδοχείο Club Med Athenia, στο Μαραθώνα, με περισσότερους από 150 εισηγητές από διάφορες χώρες.
Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου θα κάνει στις 9 π.μ. της Δευτέρας ο Γρηγόρης Θ. Παπανίκος, πρόεδρος του Ινστιτούτου και ο Γιώργος Πασαδέος, καθηγητής, στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα των ΗΠΑ και υπεύθυνος του Ερευνητικού Τμήματος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του Αθηναϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας.
posted by Panos @ 17:29  
Κυριακή, Μαΐου 20, 2007
"Οι στίχοι του Δεύτερου στον ΙΑΝΟ": Τίτλοι τέλους!

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 ολοκλήρωσε μετά και τις πέντε επιπλέον Τετάρτες της Άνοιξης, την εφετινή σειρά εκδηλώσεων κατά τις οποίες φώτισε τον λόγο των τραγουδιών τιμώντας σπουδαίους, επιφανείς και αγαπημένους μάστορές του.
Αυτές οι συναντήσεις της Τετάρτης, μεταδίδονται ζωντανά από το Β΄Πρόγραμμα της ΕΡΑ, τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς και την ΕΡΑ5 (Ώρα έναρξης 19:30)
ΙΑΝOS : Σταδίου 24 Αθήνα, Τηλ. Κρατήσεων : 210 – 3217917 (εσωτ. 203
posted by Panos @ 19:05  
Απεργία στο Κανάλι 1 του Πειραιά
24ωρη απεργία στο ραδιοφωνικό σταθμό ΚΑΝΑΛΙ 1 του Δήμου Πειραιά αποφάσισε η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας, για την Παρασκευή που μας πέρασε (18 Μαΐου) και από τις 6 το πρωί, ζητώντας την πλήρη εξόφληση των χρωστούμενων δεδουλευμένων των μελών της που εργάζονται στον εν λόγω ραδιοσταθμό.

Το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, παρότι αποτέλεσε έναν ιστορικό ραδιοσταθμό από τους πρώτους που εξέπεμψαν στην Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια έχει πέσει σε παρακμή, με ακροαματικότητες που κινούνται στο 1%, πολύ ασθενές σήμα και κοινό που δεν ξεπερνά τα όρια του Πειραιά.

Ο σταθμός έχει συσσωρεύσει τεράστια χρέη και δυστυχώς, ούτε υπό τη διεύθυνση του προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ (που ειρήσθω εν παρόδω δεν έχει παραιτηθεί ακόμη από το ταμείο) κ. Δημήτρη Καπράνου δεν κατάφερε να τα ξεπεράσει με αποτέλεσμα να χρωστά πολλά λεφτά στους εργαζόμενους!

πηγή: mediablog
posted by Panos @ 18:40  
Τετάρτη, Μαΐου 16, 2007
Ελπίδες για το διαδικτυακό ραδιόφωνο
Με σήμα ένα τσαλαπατημένο κουτάκι μπίρας, συνεχίζεται η εκστρατεία για τη "διάσωση" του διαδικτυακού ραδιοφώνου, και την αποτροπή επιβολής των αυξημένων χρεώσεων για τα μεταδιδόμενα τραγούδια, που αποφάσισε η Αμερικανική Εταιρία Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων. Ήδη, η εκστρατεία βλέπει τις πρώτες τις νίκες, που είναι η αυξημένη δημοσιότητα, η ευαισθητοποίηση μιας μεγάλης μερίδας του κοινού, αλλά και η ενεργοποίηση αρκετών πολιτικών εκπροσώπων της χώρας, που φαίνεται να στηρίζουν τη διατήρηση των χρεώσεων σε χαμηλά επίπεδα.

Οι ελπίδες για τους διαδικτυακούς DJ έρχονται από την πολιτική εξουσία και το Κογκρέσο, όπου στις 26 Απριλίου κατατέθηκε πρόταση για την "Ισότητα στο Διαδικτυακό Ραδιόφωνο", προκειμένου να μην επιτραπεί η αύξηση των χρεώσεων που τυπικά ενεργοποιούνταν στις 15 Μαΐου. Ταυτόχρονα αρκετά μέλη του Κογκρέσου έχουν ξεκινήσει προσπάθειες προκειμένου η πρόταση να τα τύχει αποδοχής κατά την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Οι υποστηρικτές της πρότασης πραγματοποίησαν επίσης πορεία έξω από το Κογκρέσο, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών στο ίντερνετ πραγματοποιούν τακτικά συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Ανάμεσα στους υποστηρικτές και μεγάλες ιστοσελίδες που φιλοξενούν διαδικτυακές εκπομπές, όπως η Shoutcast (της ίδιας εταιρίας που "τρέχει" το Winamp) και η Live365.com .

Στις 2 Μαΐου ανακοινώθηκε ότι η προθεσμία υποβολής των χρεωστούμενων (και αναδρομικών) ανακοινώθηκε ότι μετακινείται για τις 15 Ιουλίου, μια κίνηση που θα δώσει χρόνο στην καμπάνια να ενημερώσει περαιτέρω και να κινήσει τις διαδικασίες για την απόσυρση της διάταξης. Στόχος της καμπάνιας είναι μεταξύ άλλων και οι καλλιτέχνες, δημοφιλείς και μη, των οποίων τα κομμάτια βγαίνουν μέσα από τους διαδικτυακούς ραδιοσταθμούς.

Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις ΗΠΑ σε κάλεσμα διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών για προώθηση Σχεδίου κατάργησης των επιμισθωμάτων για αναπαραγωγή μουσικής μέσω Internet.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών στις ΗΠΑ για την προώθηση Σχεδίου (Internet Radio Equality Act) κατάργησης της ισχύος του Copyright Royalty Board, το οποίο επιβάλει δυσβάστακτο κόστος για τη ραδιοφωνική αναπαραγωγή τραγουδιών μέσω διαδικτύου. Με τηλεφωνήματα, γράμματα, fax και email, ο κόσμος πιέζει τη Βουλή των Αντιπροσώπων να υπερψηφίσει το Σχέδιο. Μέχρι στιγμής 74 Αντιπρόσωποι (από τους συνολικά 435) έχουν συμφωνήσει, αριθμός σχετικά μικρός, ο οποίος ωστόσο προέκυψε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ανεβαίνει.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες και εδω


SaveNetRadio.org
posted by Panos @ 19:28  
Σάββατο, Μαΐου 12, 2007
Πολλά τα προβλήματα στον Alpha 98,9

Ψηφισμα για την κατάσταση που επικρατεί στο ραδιόφωνο του Alpha, με το οποίο μάλιστα ζητείται η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, εξέδωσε η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του σταθμού. Παραθέτουμε το ψήφισμα αυτούσιο: «Oι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου του Alpha 98,9 εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις εργασιακές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο σταθμό μας, ειδικά το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια ορισμένοι από εμάς να κινδυνεύουμε να βρεθούμε στο δρόμο, μετά από πολυετή εργασία." αναφέρεται, μεταξύ άλλων...

posted by Panos @ 17:56  
O "νέος" Rock Fm 969
Έρχεται, όπως μας πληροφορεί το ανάλογο ραδιοωνικό σποτ, ο "νέος" Rock FM 969. Ας ελπίσουμε να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο και λιγότερο προβλέψιμος (playlist) από αυτούς που ακούμε τώρα στα fm.

Καλή αρχή.
posted by Panos @ 17:48  
Ραδιοφωνική αυλαία
Μπορεί το θέατρο στο ραδιόφωνο να μη διαθέτει πια την αίγλη του παρελθόντος, κάποιες εκπομπές επιμένουν να ανεβαίνουν ακόμα, και παρά το αναπόφευκτο τρακ, στο ραδιοφωνικό σανίδι.

«Δεύτερο 103,7»
«Η Μαγεία της Αυλαίας» - Κυριακή στη 1 μετά το μεσημέρι.
Ενα ραδιοφωνικό μαγκαζίνο για ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό θέατρο σήμερα, με τον Βασίλη Δημητρίου. Ειδήσεις και πληροφορίες από τις θεατρικές σκηνές, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, μικρές σκηνές και αποσπάσματα.

«Αθήνα 9.84»
«Το Θέατρο στο Μικρόφωνο» - Δευτέρα, 11 με 12 το βράδυ.
Ο Δημήτρης Πιατάς φέρνει στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης ένα νοσταλγικό άρωμα αλλοτινών εποχών. Οι μεγάλες θεατρικές ραδιοφωνικές στιγμές ξαναζούν. Αποσπάσματα από κλασικά αλλά και σύγχρονα θεατρικά έργα.

«Τρίτο 90,9»
«Το θέατρο της Κυριακής» - Κυριακή, 10 με 12 το βράδυ
Από το αρχείο της ΕΡΤ μεταδίδονται μεγάλες ραδιοφωνικές θεατρικές παραγωγές του παρελθόντος. Η επιμέλεια ανήκει στην Αιμιλία Κτενά, που επίσης, τις καθημερινές, στις 5 το απόγευμα, παρουσιάζει τις «Θεατρικές Ερμηνείες», με μικρά, δεκάλεπτα συνήθως, θεατρικά αποσπάσματα.

Το «Δεύτερο 103,7» την Τετάρτη στις 8 μ.μ., παρουσιάζει στον Ιανό αφιέρωμα στα τραγούδια του θεάτρου. Από την «Ομορφη Πόλη» έως και την «Κυριακή των Παπουτσιών». Τραγουδούν οι ηθοποιοί Γιώργος Κιμούλης, Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Μπέζος, Αννα Παναγιωτοπούλου και ο Χρόνης Αηδονίδης

Πηγή: "Τετράδιο" - Ελευθεροτυπία
posted by Panos @ 17:46  
Πανελλήνια Ραδιοερασιτεχνική Συνάντηση

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου 2007 η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών διοργανώνει για 15η χρονιά την Πανελλήνια Ραδιοερασιτεχνική Συνάντηση 2007, η οποία έχει πλέον καθιερωθείκαι προσελκύει εκατοντάδες ραδιοερασιτέχνες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Η φετινή διοργάνωση μάλιστα θα πραγματοποιηθεί σ’ έναν από τους ομορφότερους εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας και συγκεκριμένα στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, στο Γκάζι.

Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος ως εκθέτες αντιπρόσωποι, έμποροι και κατασκευαστές με συσκευές, κατασκευές, παρελκόμενα και άλλα υλικά τηλεπικοινωνιών, επιστημονικές εκδόσεις και άλλα συναφή προϊόντα με σκοπό την ενημέρωση των ραδιοερασιτεχνών αλλά και των φίλων της ασύρματης επικοινωνίας καθώς και την επίδειξη, προώθηση και διάθεση τηλεπικοινωνιακού και λοιπού εξοπλισμού νέας τεχνολογίας. Ειδικός χώρος έχει προβλεφθεί για τη λειτουργία «Ραδιοερασιτεχνικής Αγοράς Μεταχειρισμένων», που απευθύνεται σε συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και διαλέξεις με σκοπό την ενημέρωση και επιμόρφωση σε ραδιοερασιτεχνικά θέματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: «Ιονοσφαιρική διάδοση στους 50 και 70 MHz από την Αθήνα κατά την διάρκεια των 3 τελευταίων ηλιακών κύκλων 1978-2006” και «Η επικοινωνία από το Α μέχρι το Ω».

posted by Panos @ 17:41  
Απεργία στις 15/5 σε όλα τα ΜΜΕ για τα ομόλογα
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 15 Μαΐου 2007 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με την ζητούν την άμεση επιστροφή των χρημάτων των ομολόγων στα Ταμεία με τους τόκους.

Η Συντονιστική Επιτροπή κήρυξε απεργία την Τρίτη, 15 Μαΐου 2007 από ώρα 6.00' π.μ. έως 6.00’ π.μ. της Τετάρτης, 16 Μαΐου 2007 όλων των συντακτών, τεχνικών, υπαλλήλων που εργάζονται σ’ όλα τα ΜΜΕ (Τύπος, ειδησεογραφικά sites και Portals, Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς Σταθμούς), στα Γραφεία Τύπου, την ΕΡΤ τα Ν.Δ. τις επιχειρήσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, στο Ελληνικό Δημόσιο και στα Πρακτορεία Διανομής.
posted by Panos @ 17:39  
Δευτέρα, Μαΐου 07, 2007
Σχέδια για αγορές ραδιοφωνικών σταθμών από μεγάλους ομίλους

Συνεχίζονται οι επαφές για την απόκτηση ραδιοφωνικών σταθμών. Η Γιάννα Αγγελοπούλου εκτιμάται ότι μέχρι και τον Μάιο -και αφού βγει πρώτα η εφημερίδα- θα αποκτήσει σταθμό, έχοντας στόχο τη δημιουργία ενημερωτικού ραδιοφώνου. Για τον ραδιοφωνικό σταθμό υπάρχει πρόβλεψη για έναν όροφο στο νέο κτίριο του «Ελεύθερου Τύπου» στο Μαρούσι. Παράλληλα και ο Θ. Αναστασιάδης έχει επαφές για την απόκτηση σταθμού ή έστω της διαχείρισής του και ίσως καταφέρει να πείσει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για την παραχώρηση, έναντι μικρότερου τιμήματος, του Flash. Έναν ακόμη σταθμό στη συλλογή του θέλει να προσθέσει ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, ο οποίος έχει ήδη 4, ενώ οι επαφές της SBS με την οικογένεια Γεωργάκη για τον Oasis δεν είχαν αποτέλεσμα. Η SBS, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξής της, θέλει να δημιουργήσει και μουσικό τηλεοπτικό σταθμό. Ο Π. Κωστόπουλος, έχοντας πλέον την υποστήριξη του Β. Ρέστη, θα εξετάσει το ενδεχόμενο απόκτησης όλων των μετοχών των σταθμών Derti και Sfera και, τέλος, μεταξύ των σεναρίων που εξετάζει ο ΑΝΤΕΝΝΑ είναι και η ανάληψη του μάνατζμεντ ενός ακόμη σταθμού.

Πηγή: το Παρόν

posted by Panos @ 20:23  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .