radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Μαΐου 16, 2007
Ελπίδες για το διαδικτυακό ραδιόφωνο
Με σήμα ένα τσαλαπατημένο κουτάκι μπίρας, συνεχίζεται η εκστρατεία για τη "διάσωση" του διαδικτυακού ραδιοφώνου, και την αποτροπή επιβολής των αυξημένων χρεώσεων για τα μεταδιδόμενα τραγούδια, που αποφάσισε η Αμερικανική Εταιρία Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων. Ήδη, η εκστρατεία βλέπει τις πρώτες τις νίκες, που είναι η αυξημένη δημοσιότητα, η ευαισθητοποίηση μιας μεγάλης μερίδας του κοινού, αλλά και η ενεργοποίηση αρκετών πολιτικών εκπροσώπων της χώρας, που φαίνεται να στηρίζουν τη διατήρηση των χρεώσεων σε χαμηλά επίπεδα.

Οι ελπίδες για τους διαδικτυακούς DJ έρχονται από την πολιτική εξουσία και το Κογκρέσο, όπου στις 26 Απριλίου κατατέθηκε πρόταση για την "Ισότητα στο Διαδικτυακό Ραδιόφωνο", προκειμένου να μην επιτραπεί η αύξηση των χρεώσεων που τυπικά ενεργοποιούνταν στις 15 Μαΐου. Ταυτόχρονα αρκετά μέλη του Κογκρέσου έχουν ξεκινήσει προσπάθειες προκειμένου η πρόταση να τα τύχει αποδοχής κατά την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Οι υποστηρικτές της πρότασης πραγματοποίησαν επίσης πορεία έξω από το Κογκρέσο, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών στο ίντερνετ πραγματοποιούν τακτικά συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Ανάμεσα στους υποστηρικτές και μεγάλες ιστοσελίδες που φιλοξενούν διαδικτυακές εκπομπές, όπως η Shoutcast (της ίδιας εταιρίας που "τρέχει" το Winamp) και η Live365.com .

Στις 2 Μαΐου ανακοινώθηκε ότι η προθεσμία υποβολής των χρεωστούμενων (και αναδρομικών) ανακοινώθηκε ότι μετακινείται για τις 15 Ιουλίου, μια κίνηση που θα δώσει χρόνο στην καμπάνια να ενημερώσει περαιτέρω και να κινήσει τις διαδικασίες για την απόσυρση της διάταξης. Στόχος της καμπάνιας είναι μεταξύ άλλων και οι καλλιτέχνες, δημοφιλείς και μη, των οποίων τα κομμάτια βγαίνουν μέσα από τους διαδικτυακούς ραδιοσταθμούς.

Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις ΗΠΑ σε κάλεσμα διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών για προώθηση Σχεδίου κατάργησης των επιμισθωμάτων για αναπαραγωγή μουσικής μέσω Internet.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών στις ΗΠΑ για την προώθηση Σχεδίου (Internet Radio Equality Act) κατάργησης της ισχύος του Copyright Royalty Board, το οποίο επιβάλει δυσβάστακτο κόστος για τη ραδιοφωνική αναπαραγωγή τραγουδιών μέσω διαδικτύου. Με τηλεφωνήματα, γράμματα, fax και email, ο κόσμος πιέζει τη Βουλή των Αντιπροσώπων να υπερψηφίσει το Σχέδιο. Μέχρι στιγμής 74 Αντιπρόσωποι (από τους συνολικά 435) έχουν συμφωνήσει, αριθμός σχετικά μικρός, ο οποίος ωστόσο προέκυψε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ανεβαίνει.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες και εδω


SaveNetRadio.org
posted by Panos @ 19:28  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .