radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2006
Παγκόσμια γιορτή για τον Μότσαρτ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου μια παγκόσμια τηλεοπτική γιορτή με θέμα τη ζωή και το έργο μίας από τις μεγαλύτερες μουσικές φυσιογνωμίες, που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Η ΕΤ-1 έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για αυτό το μαραθώνιο, και θα μεταδώσει ζωντανά τις "24 Ώρες Μότσαρτ". Το πρόγραμμα της καινούργιας αυτής υπερπαραγωγής διαμορφώνεται με βάση μεγάλες συμπαραγωγές θεάτρων και τηλεοπτικών σταθμών και αντιπροσωπεύει το κορυφαίο τηλεοπτικά γεγονός του Έτους Μότσαρτ 2006. Η παγκόσμια αυτή συμπαραγωγή θα μεταδοθεί στις 27 Ιανουαρίου με κέντρο συντονισμού την πόλη του Μότσαρτ, τη Βιέννη.
Στη διάρκεια της 24ωρης μετάδοσης, η ΕΤ1 θα συνδεθεί με διάσημες αίθουσες συναυλιών από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Κίνα. Συναυλίες, ρεσιτάλ, παραστάσεις όπερας και χορού, ντοκιμαντέρ, "ειδήσεις Μότσαρτ", στιγμιότυπα κ.ά. συμπληρώνουν το φιλόδοξο 24ωρο πρόγραμμα αφιερωμένο στη μεγάλη αυτή προσωπικότητα της μουσικής. Η παγκόσμια απήχηση και η μοναδική γοητεία της μουσικής του μεγάλου συνθέτη θα αντικατοπτριστεί σε όλες τις πτυχές της με αποσπάσματα από όπερες, ορατόρια, συμφωνίες, μουσική δωματίου και θρησκευτική μουσική. Το ρόλο του παρουσιαστή για την Ελλάδα θα έχει ο Αλέξης Κωστάλας. Στη ζωντανή μετάδοση, που ξεκινά στις 08:00 το πρωί της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 09.00 το πρωί του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου δε θα περιληφθούν τα κομμάτια: MOZART FROM RAMMALAH, INTERMISSION, TESTING MOZART, MOZART’S VIOLIN SONATAS-GIL and ORLI SHAHAM.
Στη θέση των προγραμμάτων, που δε θα μεταδοθούν θα υπάρχει ζωντανή σύνδεση με το στούντιο Δ' της Κατεχάκη, όπου ο Αλέξης Κωστάλας θα συνομιλεί με επιφανείς καλεσμένους, ενώ θα μεταδοθεί και μαγνητοσκοπημένη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ με έργα Μότσαρτ (δ/νση ορχήστρας Νίκος Χριστοδούλου, διδασκαλία χορωδίας Αντώνης Κοντογεωργίου).

(το άρθρο αποτελεί δελτίο τύπου που μας έστειλε η ΕΡΤ)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σερφάροντας στο www.24hoursmozart.com
posted by Panos @ 02:18  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .