radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2006
Ψηφιακή "αναβίωση" κομματιών από την Universal
Να κάνει διαθέσιμα στο Internet για download περισσότερα από 100.000 κομμάτια που δεν κυκλοφορούν πια, αποφάσισε η Universal Music.
Πρόκειται για μια επιχειρηματική πρωτοβουλία τηςUniversal Music Group International (UMGI), που βασίζεται στο concept "κάνουμε ξανά κομμάτια δυσεύρετα κομμάτια Ευρωπαίων καλλιτεχνών που δεν μπορεί κανείς να βρει στα δισκοπωλεία".
H πρώτη παρτίδα 3.000 κομματιών από Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι διαθέσιμη μέσα από το site επίσημων συνεργατών της Universal από τα μέσα του Φεβρουαρίου.
Το συγκεκριμένο ρεπερτόριο αποτελείται από σπάνια κομμάτια καλλιτεχνών όπως οι Marianne Faithfull, Chris DeBurgh, Eddy Mitchell, Bridgitte Bardot, Noir Desir αλλά και της Νάνας Μούσχουρη.

Mέχρι το τέλος της χρονιάς, όπως υπολογίζεται, ακόμα μία συλλογή δυσεύρετων κομματιών θα διατίθεται σε on-line μουσικά καταστήματα.

"Μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια φιλοδοξούμε να επανεκδώσουμε περίπου 10.000 albums για download, που ισοδυναμούν με περισσότερους από 10.000 τίτλους," όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος της UMGI στο τμήμα του Λονδίνου, Barney Wragg.

Η κίνηση αυτή συμβαδίζει με τη νέα εποχή της αλματώδους εξέλιξης της ψηφιακής μουσικής βιομηχανίας και αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της, αφού θα καλύψει τους "ψηφιακούς αγοραστές" που ψάχνουν να αγοράσουν από το διαδίκτυο κομμάτια και albums από μια πιο διευρυμένη γκάμα από αυτήν που συναντούν συνήθως.

πηγή: mad
posted by Panos @ 02:27  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .