radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τρίτη, Ιουλίου 12, 2005
Θεαματική άνοδος των νόμιμων downloads
Τα νόμιμα μουσικά downloads έχουν ήδη ξεπεράσει τα δέκα εκατομμύρια κατά το πρώτο μισό του 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύσε η British Phonographic Industry.
Σχολιάζοντας τον αριθμό-ρεκόρ των music downloads, ο Peter Jamieson, διευθυντής της British Phonographic Industry (BPI), είπε: "H μουσική βιομηχανία έχει αγκαλιάσει με ενθουσιασμό τις νέες νόμιμες υπηρεσίες download από τότε που άρχισαν να εξαπλώνονται στο mainstream κοινό, έναν χρόνο πριν, και τώρα ανταμοιβόμαστε. Η μάχη εναντίον του παράνομου file sharing θα συνεχιστεί, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτήν την αλματώδη εξέλιξη."Εκτός όμως από τα downloads, αύξηση έχει παρατηρηθεί και στις "φυσικές" πηγές μουσικές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της BPI οι πωλήσεις βινύλίων των επτά ιντσών έχει αυξηθεί κατά 87% σε σχέση με το 2004, με την limited edition επανακυκλοφορία του "Number Of The Beast" των Iron Maiden να βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων. "Υπάρχει ακόμα τεράστια ζήτηση για συλλεκτικές φυσικές πηγής μουσικής. Οι δισκογραφικές εταιρείες έχουν δεσμευτεί να πλησιάσουν τους καταναλωτές, με οποιαδήποτε μορφή θέλουν εκείνοι να ακούνε τη μουσική τους."Ο Jamieson δεν παρέλειψε να τονίσει την επιτυχία της βρετανικής μουσικής σκηνής, αναφέροντας χαρακτηριστικά τους Coldplay, που είναι το πρώτο βρετανικό συγκρότημα που έχει φτάσει ταυτόχρονα στην κορυφή τόσο του UK όσο και του US chart, εδώ και πέντε χρόνια: "Δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια. Από τους Coldplay μέχρι τους Oasis, από την Dido μέχρι τους Gorillaz και από τους Lostprophets μέχρι τους Franz Ferdinard, η βρετανική μουσική είναι στο προσκήνιο."
posted by Panos @ 22:52  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .