radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2005
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας «Αλκυονίδες Μέρες (Από Την Νυρεμβέργη Στην Παλιά Λευκωσία)»
Ο νέος δίσκος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως οδοιπορικό του μεγάλου αυτού Έλληνα καλλιτέχνη.
Παλιές και νεότερες επιτυχίες που είτε έγραψε, είτε πάντα ήθελε να τραγουδήσει ο Λαυρέντης, ξεδιπλώνονται σε έναν απόλυτα προσεγμένο δίσκο με 18 τραγούδια ερμηνευμένα απ' τον ίδιο και αρκετούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες, σε live ηχογραφήσεις και πρόβες σε διάφορα μπαρ της Ευρώπης.
Η παραγωγή είναι τέτοια που δεν μου προξένησε κανένα άλλο συναίσθημα πλην της ικανοποίησης. Ταξίδεψα για ώρα μαζί με τους Τσακνή, Πλιάτσικα, Λογαρίδη και όλους τους άλλους συμμετέχοντες από το Μόναχο, στο Λονδίνο και απ' τη Λευκωσία πίσω στην Αθήνα, χωρίς να κάνω διάλειμμα ούτε για καφέ και τσιγάρο. Η ατμόσφαιρα του εκάστοτε συναυλιακού χώρου πέρασε μέσα απ' το ηχοσύστημα μου αυτούσια και το μόνο που μου έλειψε είναι η ακόμα καλύτερη αίσθηση που θα είχα αν η συγκεκριμένη δουλειά υπήρχε σε βινύλλιο. Παλιομοδίτης είσαι, θα μου πείτε, αλλά τι να κάνουμε κάποιες δουλειές ακούγονται σαν να ηχογραφήθηκαν για να αποδώσουν όλες αυτές τις δυναμικές που μόνο ο δίσκος μπορούσε...
Η καλύτερη στιγμή του δίσκου είναι η εκτέλεση του «Ο Παλιός Στρατιώτης» από τον Χρήστο Θηβαίο και τον Μαχαιρίτσα, ενώ επίσης πολύ καλά είναι και τα «Άφησε Με Εδώ», «Έτσι Κι Αλλιώς» και «Ρίξε Κόκκινο Στη Νύχτα».
posted by Panos @ 18:41  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .