radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Κυριακή, Ιουλίου 10, 2005
Δωρίζουν τα χρήματα που τους απέφερε το Live 8
Πολλοί από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο Live 8, είδαν τις πωλήσεις των δίσκων τους να αυξάνονται χαρακτηριστικά αμέσως μετά το μεγάλο event-παρ' όλα αυτά, αποφάσισαν να μην κρατήσουν οι ίδιοι τα extra έσοδά τους, αλλά να τα δωρίσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με την αλυσίδα δισκοπωλείων HMV, οι καλλιτέχνες που τραγούδησαν για να "make poverty history", σημείωσαν τεράστια αύξηση στις πωλήσεις των albums τους, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των Pink Floyd, που είδαν το "Echoes: The Greatest Hits" album τους να σημειώνει αύξηση της τάξεως του 1.400%, ενώ οι πωλήσεις των albums της Madonna, της Dido και της Joss Stone διπλασιάστηκαν!Παρ' όλα αυτά, οι Pink Floyd απάντησαν στις κατηγορίες που ήθελαν όσους τραγούδησαν στο Live 8 να συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική τους προβολή, προσφέροντας τα χρήματα από τις extra πωλήσεις ως δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ το ίδιο έκαναν music stars όπως ο Paul McCartney, η Annie Lennox και οι the Who. O βασικός διοργανωτής του event, Bob Geldof, δήλωσε ενθουσιασμένος για τις κινήσεις των καλλιτεχνών: "Αυτό είναι εντελώς στο κλίμα της ημέρας. Είναι μια καταπληκτική κίνηση και αν θελήσουν και άλλοι να το κάνουν, θα είναι φανταστικό."Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου των the Who, "Η μπάντα ενθουσιάστηκε από αυτό που κάνει ο Dave Gilmour. Αν σημειωθεί σημαντική αύξηση των πωλήσεων, σκέφτονται να κάνουν το ίδιο με τα extra έσοδά τους." Ο manager της Annie Lennox προσθέτει: "Νιώθει ότι οι δωρεές είναι σωστές. Σίγουρα θα επιστρέψει κάτι από αυτά που κέρδισε."
posted by Panos @ 00:25  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .