radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Κυριακή, Ιουλίου 10, 2005
Υποψήφιος για Νόμπελ ο Bob Geldof
Ο Bob Geldof, βασικός διοργανωτής του Live 8, προτάθηκε για το Νόμπελ ειρήνης, που απονέμεται κάθε χρόνο από την Νορβηγική Επιτροπή Βραβείων Νόμπελ.
Ο 54χρονος Bob Geldof, που στο παρελθόν ήταν frontman των Boomtown Rats, έχει αφιερώσει τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του στις προσπάθειες για να αφυπνίσει τον κόσμο ώστε να αντιδράσει για τις εξαθλιωμένες συνθήκες ζωής στην Αφρική που οδηγούν σε χιλιάδες θανάτους κάθε μέρα. Το 1985 ο Geldof πρωτοστάτησε στο ιστορικό Live Aid και συγκέντρωσε τους μεγαλύτερους stars των 80s (Duran Duran, David Bowie, Sting, U2, Wham! και πολλούς άλλους, που αποτέλεσαν το "Band Aid") για τo single "Do They Know It's Christmas?", που πούλησε πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Μεγάλη Βρετανία, με τα έσοδα να προσφέρονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Με πιο πρόσφατο "κατόρθωμά" του το Live 8, ο Geldof προτάθηκε από τον Νορβηγό βουλευτή Jan Simonsen για το Νόμπελ ειρήνης του 2006, επειδή "πήρε την πρωτοβουλία, τον Ιούλιο του 2005, για τη διοργάνωση μιας σειράς από rock συναυλίες για να στρέψει τα βλέματα του κόσμου στα προβλήματα των φτωχών εθνών και να πιέσει τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου να δράσουν για την καταπολέμηση της φτώχιας."
posted by Panos @ 00:25  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .