radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Σάββατο, Σεπτεμβρίου 13, 2008
Nέες εκπομπές στο Αθηναϊκό ραδιόφωνο
Από την Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και τον Δημήτρη κανελλόπουλο

Ένα μεταλλαγμένο ράδιο

«Real 97,8» ένας σταθμός που παρουσιάζει μεγάλο σημειολογικό ενδιαφέρον. Μια παρέα τηλεοπτικών αστέρων, με επικεφαλής τον Νίκο Χατζηνικολάου, έφτιαξε τον «Real», έναν κατ' επίφασιν ενημερωτικό ραδιοσταθμό, χωρίς αναλυτικά δελτία ειδήσεων, ρεπορτάζ ή ανταποκρίσεις, αλλά μόνο με γνώμες και σχόλια. Και με μπόλικο χαβαλέ. Ο σταθμός έπιασε γρήγορα ένα 5% αποτελώντας την έκπληξη της περσινής ραδιοφωνικής σεζόν. Οσο περνούσε ο καιρός όμως, το όλο πράγμα έφθινε και δεν αναφέρομαι απαραιτήτως στις πεσμένες ακροαματικότητες (τελευταία:3,6%). Η ευκολία, κάποιοι θα την έλεγαν και προχειρότητα, ήταν πλέον φανερή. Γι' αυτό και κανείς δεν γύριζε τη βελόνα του στον «Real» την ώρα που συνέβαιναν μεγάλα γεγονότα. Λογικό. Ο ακροατής ήθελε να πληροφορηθεί ειδήσεις, για τις οποίες ο σταθμός είχε μαύρα μεσάνυχτα. Από απόψεως ρεπορτάζ εννοώ.

Ενας ολόκληρος ραδιοσταθμός σε τηλεοπτικά παράθυρα

So... Real fm

Μήπως είναι τυχαίο που τον Αύγουστο κατέβασε ρολά και πήγε σύσσωμος για διακοπές, βάζοντας στους έρμους τους ακροατές του να ακούν τραγουδάκια στη σειρά; Ενας original ενημερωτικός σταθμός δεν θα είχε διανοηθεί ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο. Ασε δε τη μουσική που επιλέγει. Προχθές η Βάσια Λόη στη βραδινή της εκπομπή έβαζε ένα άθλιο κομμάτι που το λες σκυλάδικο, τραγούδι πάντως δεν το λες με καμία Παναγία. Αλλα έτσι είναι ο «Real». Ντόκτορ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ. Διότι αν το πρωί ο Χατζηνικολάου μιλάει για πολιτική, το απόγευμα ο Λιάγκας ασχολείται με την Ψαρρού. Το πρωί σοβαρές πρωινές εκπομπές και μετά λαϊκισμός και α λα «Esspreso» θεματολογία. Μένει να δούμε πόσοι ακροατές θα ανεχθούν αυτά ΚΑΙ στο ραδιόφωνο. Γιατί, αν η τηλεόραση είναι μύλος που όλα τα αλέθει, το ραδιόφωνο είναι πιο εκλεπτυσμένο. Αρα και πιο εκλεκτικό.

Φορτσάτος μπούκαρε ο Τζίμης Πανούσης στον «City 99,5» (κάθε πρωί 12-12.30).

Καλή η εκπομπή του, έστω κι αν δεν είναι πάντοτε εύστοχος. Την ίδια ώρα ο «Σκάι 100,3» διασκεδάζει τους ακροατές του με τον Pitsiriko. Σαν να έχεις από τη μία μεριά τον Θανάση Βέγγο και από την άλλη τον Μάρκο Σεφερλή. Πέραν του χιούμορ, είναι πάνω απ' όλα θέμα αισθητικής. Υστερεί παρασσάγγας ο «Σκάι» αυτό το μισάωρο και παλεύουν κατόπιν η Γκίζα (το Γκιζάκι) και η Ελληνοφρένεια (Καλαμούκης και σία), δύο από τις πιο έξυπνες εκπομπές στα ερτζιανά, να συμμαζέψουν την κατάσταση.

Νέες εκπομπές (μέρον 2ον)

Μάκης Προβατάς και Δημήτρης Δανίκας
«Arrena 89,2»-καθημερινά 8-10
Ο πρώτος πολύ καλός, το (κατ) έχει το σπορ. Ο δεύτερος, αν και για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο, λύνεται σιγά σιγά και αρχίζει να εκτοξεύει ατάκες.

Μάρα Ζαχαρέα
«Real 97,8»- καθημερινά 1-2
Πολύ τρακαρισμένη. Ηταν άλλωστε δύο δύσκολες εβδομάδες γι' αυτήν οι προηγούμενες. Δεν θα έλεγα βέβαια πως είναι η εκπομπή που έλειπε από το ραδιόφωνο..
posted by Panos @ 14:39  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .