radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 08, 2008
Συνεχίζει σε τροχιά ανόδου το ενημερωτικό ραδιόφωνο

Σε τροχιά ανόδου -εν όψει και της νέας σεζόν- βρίσκεται το ενημερωτικό ραδιόφωνο στο νομό Αττικής, αφού το μήνα Αύγουστο -παρά το ότι η εποχή «παραδοσιακά» δεν ευνοεί τους ραδιοσταθμούς του είδους και για λόγο αυτό αποτελεί διάστημα δοκιμασίας νέων προσώπων εν όψει της χειμερινής περιόδου- παρουσίασε σχετική σταθερότητα και σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις εντυπωσιακά ποσοστά -ειδικότερα εάν συγκριθούν σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο- τόσο από τη θετική αλλά και από την αρνητική πλευρά.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας Focus και της έρευνας Bari, για το ραδιόφωνο στο διάστημα από 21.07.2008 έως 31.08.2008, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΑΕΜΑΡ.

Μεγαλύτερο μερίδιο

Το συνολικό (αθροιστικά) μερίδιο ακροαματικότητας των ενημερωτικών ραδιοσταθμών στο λεκανοπέδιο, κινήθηκε στο 16,6% το φετινό μήνα Αύγουστο, ενώ πέρυσι, το ποσοστό των σταθμών του είδους, έφτανε στο 16%.

Επισημαίνεται βέβαια ότι φέτος οι ενημερωτικοί σταθμοί είναι περισσότεροι, ωστόσο η αύξηση του μεριδίου τους παράλληλα με τον αριθμό τους, υποδεικνύει ότι υπάρχει μερίδιο αγοράς για τους ενημερωτικούς σταθμούς, το οποίο είναι ακόμα ανεκμετάλλευτο και αυτό παρά τον κατακερματισμό που επικρατεί τόσο στον τομέα ενημέρωση όσο και συνολικά στα ερτζιανά της Αττικής.

Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα ότι η αύξηση του μεριδίου των ενημερωτικών βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο και όχι σε υψηλότερο, λόγω της σημαντικής πτώσης, σε σχέση με πέρυσι, που παρουσιάζει το μερίδιο πάλαι ποτέ «ισχυρών δυνάμεων» του ενημερωτικού ραδιοφώνου.

Η ισχύς της ενημέρωσης στο ραδιόφωνο, αναδεικνύεται με εύγλωττο τρόπο στα νούμερα που παρουσιάζει ο πρώτος σε ακροαματικότητα ραδιοσταθμός στην Αττική, ο ΣΚΑΪ, ο οποίος βέβαια είναι και ο πρώτος στον επιμέρους τομέα της ενημέρωσης και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Οι κερδισμένοι

Ειδικότερα τον Αύγουστο, ο ΣΚΑΪ παρουσίασε μέσο ημερήσιο ποσοστό επί των ακροατών 11,2% (έναντι 11,1% τόσο του προηγούμενου μήνα, όσο και του περσινού Αυγούστου) και μερίδιο ακροαματικότητας 6,8% (έναντι 6,5% του προηγούμενου μήνα και 6,6% του περσινού Αυγούστου).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2007, ο ραδιοσταθμός παρουσίασε πωλήσεις ύψους 7,8 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 23,16% και καθαρά προ φόρων κέρδη, ύψους 1,31 εκατ. ευρώ, αυξημένα επίσης κατά 9,25%.

Εξάλλου και σε ό,τι αφορά το μήνα Αύγουστο, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το οποίο παρουσίασε επίσης σημαντικές αυξήσεις, αφού το μέσο ημερήσιο ποσοστό επί των ακροατών ανήλθε στο 3,3% (έναντι 2,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 2,7 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2007) και το μερίδιο ακροαματικότητας του στο 1,7% (έναντι 1,3% του προηγουμένου μήνα και 2% του περσινού Αυγούστου).

Πηγή: Εφημερίδα Ναυτεμπορική

posted by Panos @ 16:23  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .