radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Σάββατο, Σεπτεμβρίου 13, 2008
Ραδιόφωνα wi-fi για να ακούτε ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς!
Έντεκα χιλιάδες είναι πλέον οι σταθμοί που εκπέμπουν το πρόγραμμά τους στο Ίντερνετ, αποκλειστικά ή παράλληλα με την εκπομπή τους στα ερτζιανά. Για να τους ακούσετε στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ασύρματα ραδιόφωνα Wi-Fi. Αυτά συνδέονται αυτόματα με το Ίντερνετ μέσω του ασύρματου δικτύου στον χώρο σας. Για καλύτερο ήχο μπορείτε να τα συνδέσετε μέσω καλωδίου στο στερεοφωνικό σας. Τα περισσότερα ραδιόφωνα λειτουργούν με μπαταρίες και μεταφέρονται εύκολα. Το κόστος τους κυμαίνεται από 130 έως 260 ευρώ και θα τα βρείτε εύκολα στο Ίντερνετ.

Εκτός από τους μουσικούς σταθμούς μπορείτε να ακούσετε εκπομπές λόγου, stream και podcast.

Ροή ειδήσεων
Επίσης, μπορείτε να βλέπετε στην οθόνη του ραδιοφώνου τα ειδησεογραφικά RSS feeds, δηλαδή τη ροή των ειδήσεων που εκπέμπουν οι σταθμοί. Στα αθλητικά θα έχετε πρόβλημα, καθώς υπάρχει θέμα με τα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών αγώνων στο Ίντερνετ. Μερικά ραδιόφωνα μπορούν να παίξουν και τη μουσική που έχετε αποθηκευμένη στον υπολογιστή μέσω USΒ ή Wi-Fi σύνδεσης. Δεν παίζουν όμως τα τραγούδια που έχετε αγοράσει από το Ίντερνετ και φέρουν ψηφιακές κλειδαριές.

Αυτόματη εύρεση

Από τη στιγμή που θα συνδεθούν με το WiFi, οι συσκευές βρίσκουν αυτόματα τους σταθμούς. Μερικά μοντέλα διαθέτουν δεκάδες σταθμούς προγραμματισμένους στη μνήμη. Όσο πιο εύκολη είναι η πλοήγηση της συσκευής, τόσο πιο γρήγορα θα εντοπίσετε τους σταθμούς που σας ενδιαφέρουν.

Η ποιότητα ήχου είναι πολύ καλή χωρίς παρεμβολές, ειδικά αν δεν υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα στη συσκευή και το ασύρματο router. Η εμβέλεια του δικτύου είναι γύρω στα 30 μέτρα.

Δυνατότητες
Αν το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι σας είναι προστατευμένο με κωδικό, πρέπει να τον περάσετε στο ραδιόφωνο, κάτι που ίσως απαιτήσει λίγο χρόνο. Αρκετά μοντέλα διαθέτουν επίσης υποδοχή για iΡod και άλλα ΜΡ3 players, ξυπνητήρι ή τηλεχειριστήριο. Στα μειονεκτήματα συγκαταλέγεται η καθυστέρηση απόκρισης όταν αλλάζετε σταθμό.

Το κόστος τους κυμαίνεται από 130 έως 260 Ευρώ.

πηγή: Εφημερίδα "Τα νέα"
posted by Panos @ 14:25  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .