radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Σάββατο, Ιουλίου 26, 2008
Δικαιώνεται στα δικαστήρια και ο Ατλαντίς
Επτά χρόνια και τέσσερις μήνες μετά ήρθε η δικαίωση για τον ραδιοφωνικό σταθμό ATLANTIS FM. Μετά τις δικαστικές αποφάσεις των Πειραϊκών Δικαστηρίων που έκριναν ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πειραιά πληροί και τις 3 προϋποθέσεις του νόμου Ρουσόπουλου, αθωώνοντάς τον κατ’ επανάληψη, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθ.704/2008 απόφασή της έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσαν οι νομικοί του σύμβουλοι κατά της υπ’ αριθ. 310/24.8.2005 απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η Επιτροπή Αναστολών, αφού μελέτησε τα σχετικά έγγραφα, διατάσσει να μην εκδοθεί πράξη διακοπής λειτουργίας του σταθμού. Υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΡ είχε απορρίψει την αίτηση του ATLANTIS ερμηνεύοντας τον νόμο και προβάλλοντας ως λόγο την εκπομπή του από το όρος Αιγάλεω αναφέροντας μάλιστα, «ότι δεν ήταν πρόθεση του νομοθέτου η νομιμοποίηση ραδιοφωνικών σταθμών στον νομό Αττικής που εξέπεμπαν από οικίες, αγρούς και θέσεις εκτός του ως άνω κέντρου (Υμηττός) με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανελέγκτου και επικίνδυνου για τις επικοινωνίες και την αεροπλοΐα καταστάσεως. Όπως προκύπτει εκ του 8195/Φ.386/22-3-2005 εγγράφου της ΕΕΤΤ, ο εν λόγω ραδιοφωνικός σταθμός εξέπεμπε κατά την 29.12.2004 όχι από το ως άνω νόμιμο κέντρο εκπομπής αλλά από τα πυροβολεία. Επομένως δεν υφίσταται νόμιμη προϋπόθεση για να θεωρηθεί ο ραδιοφωνικός σταθμός ότι λειτουργεί νομίμως».

Να σημειωθεί ότι οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος Ρουσόπουλου δεν αναφέρουν κέντρο εκπομπής, ενώ το όρος Αιγάλεω προβλεπόταν ως προσωρινή θέση εγκατάστασης κεραιών στην Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ.14114/769/28.2.2001 και η θέση αυτή δεν καταργήθηκε ως κέντρο εκπομπής με τη νεότερη απόφαση οικ.47717/2759/23.7.2001. «Δεδομένου ότι η διοίκηση δεν επικαλείται τη συνδρομή λόγων υπερτέρου δημοσίου συμφέροντος, αναγομένων στην ασφάλεια πτήσεων, οι οποίοι σταθμιζόμενοι με τη βλάβη της αιτούσης, να μην επιτρέπουν την αποδοχή της υπό κρίση αιτήσεως, η Επιτροπή Αναστολών κρίνει ότι η αίτηση αυτή πρέπει να γίνει δεκτή» αναφέρει η απόφαση του ΣτΕ.

Πηγή: Εν Πειραιεί

posted by Panos @ 22:00  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .