radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Σάββατο, Ιουλίου 26, 2008
Πες μου το πρόγραμμά σου να σου πω ποιος είσαι
Ξεκίνησε στις αρχές του μήνα από το ΕΣΡ η διαδικασία συλλογής στοιχείων για το χαρακτήρα του προγράμματος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών ολόκληρης της χώρας. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 30 Μαΐου, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ζητάει από όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ανά την επικράτεια να αποστείλουν τη 24ωρη ροή προγράμματος κατά τη διάρκεια των ημερών 27/5 - 30/5, την οποία οι σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να αρχειοθετούν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου έχει ξεκινήσει η διαδικασία προσδιορισμού του χαρακτήρα του προγράμματος των σταθμών. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, κατά την οποία όλοι οι σταθμοί της χώρας υποχρεούντο να αποστείλουν στην αρχή στοιχεία για το περιεχόμενο των εκπομπών τους, ενώ η νέα ανακοίνωση αποτελεί το δεύτερο βήμα, με στόχο να σκιαγραφηθεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Η λίστα του ΕΣΡ περιλαμβάνει 798 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Τα στοιχεία προγράμματος που έχουν ήδη αποσταλεί στο ΕΣΡ, θα διασταυρωθούν ούτως ώστε να επιβεβαιωθεί ότι πληρούνται οι όροι που θέτει η νομοθεσία: ο δηλωμένος χαρακτήρας προγράμματος πρέπει να συμπίπτει με το καταγεγραμμένο πρόγραμμα των σταθμών, τους σταθμούς με τους οποίους πραγματοποιείται δικτύωση καθώς και με τις απαραίτητες ποσοστώσεις στο δηλωθέν προσωπικό. Τα στοιχεία που θα συλλεγούν αναμένεται να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα στην επερχόμενη (ακόμη άγνωστο πότε) αδειοδότηση, αφού ως γνωστόν το περιεχόμενο προγράμματος θα αποτελέσει ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτούντων ραδιοσταθμών.

πηγή: radiofono.gr

posted by Panos @ 21:56  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .