radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2008
Ξεκινάει η ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα - Πόσες οι νέες άδειες στα ραδιόφωνα
Νέα εποχή για την τηλεόραση, η ψηφιακή εποχή, ανακοινώνεται αύριο από τυος αρμόδιους υπουργούς Κ. Χατζηδάκη και Θ. Ρουσόπουλο στο Κέντρο Τύπου της ΓΓΕ με την παρουσίαση των νέων χαρτών ψηφιακών συχνοτήτων για την τηλεόραση και αναλογικών για το ραδιόφωνο.

Μετά παό διαβουλεύσεις πολλών μηνών με την ομάδα του καθηγητή Καψάλη και των αρμοδίων φορέων μπορούμε να πούμε ότι επιτέλους η ψηφιακή τηλεόραση θεσμοθετείται επίσημα από το κράτος και οι πρώτες ψηφιακές εκπομπές από τα ελληνικά κανάλια είναι θέμα λίγων μηνών, ίσως και εντός του 2008!

Σϋμφωνα με πληροφορίες η ένωση των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών και η Πολιτεία συμφώνησαν στον αριθμό των συχνοτήτων και κάθε κανάλι θα ξεκινήσει να μεταδίσει άλλο ένα ψηφιακό πρόγραμμα με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που μεταδίδει σήμερα ενώ η επίγεια αναλογική μετάδοσει προβλέπεται να σταματήσει το 2012.

Οσον αφορά στα ραδιόφωνα, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα αφού ο καθηγητής Καψάλης φέρεται να έχει καταλήξει ότι ο ανώτατος αριθμός ραδιοφωνικών συχνοτήτων είναι 40 συν αυτές της ΕΡΤ ενώ στις 40 περιλαμβάνονται καί οι δημοτικοί αλλά καί οι κομματικοί σταθμοί.

Ετσι, αν αναλογιστεί κάποιος την υπάρχουσα κατάσταση με τους 42 σημερινούς "νομίμως λειτουργώντες", 2 σταθμοί θα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν ή να συγχωνευτούν με άλλους. Η ένωση των αθηναικών σταθμών (ΕΙΙΡΑ) πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί λύση και να προστεθούν άλλες 2 συχνότητες αλλά κανείς δεν ξέρει αν το υπουργείο θα δεχθεί να εξετάσει αυτήν την τροποποίηση.

Οτι και να γίνει βέβαια, κανείς δεν ξέρει πότε θα κινηθεί από το ΕΣΡ η ραδιοφωνική διαγωνιστική διαδικασία αφού έιναι κοινό μυστικό για πολλούς λόγους πως "προηγείται" η τηλεόραση και το Συμβούλιο δεν έχει τη δυνατότητα να τρέχι περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα.

πηγή: medianews
posted by Panos @ 19:22  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .