radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Δευτέρα, Απριλίου 30, 2007
Στο πειρατικό ραδιόφωνο στρέφεται το μουσικό ακροατήριο στην Μεγάλη Βρετανία

Το πειρατικό ραδιόφωνο κερδίζει έδαφος στη Βρετανία, καθώς οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν διαθέτουν αρκετά ευρύ μουσικό φάσμα, σύμφωνα με έρευνα της ρυθμιστικής αρχής Ofcom. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 16% των ενηλίκων συντονίζεται στους πειρατές λόγω του "μοναδικού μουσικού περιεχομένου" και της "άμεσα τοπικής απεύθυνσης".

Περίπου 150 παράνομοι ραδιοφωνικοί σταθμοί λειτουργούν αυτή τη στιγμή στη Βρετανία, με τους παραπάνω από τους μισούς να εδρεύουν στο Λονδίνο. Η Ofcom πρόκειται να ξεκινήσει μελέτη για την αποπομπή των πειρατικών ραδιοσταθμών, των οποίων το σήμα μπορεί να επηρεάσει τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

"Η αντίληψη τόσο των ακροατών όσο και των παραγωγών των παράνομων εκπομπών είναι ότι οι αδειοδοτημένοι σταθμοί αδυνατούν να ικανοποιήσουν επιμελώς τις ανάγκες του κοινού" αναφέρει η Ofcom, στην αναφορά της για τις παράνομες εκπομπές στη Βρετανία.

Το παράνομο ραδιόφωνο θεωρείται από πολλούς η καλύτερη επιλογή για να ακούσει κανείς νέα μουσική, αλλά και μουσική του δρόμου, από DJs και ράπερς.

"Οι παράνομοι σταθμοί επίσης τυγχάνουν εκτίμησης για την άμεσα τοπική τους απεύθυνση, υπό τη μορφή πληροφόρησης και διαφημίσεων για τοπικά δρώμενα, επιχειρήσεις και νυχτερινά κέντρα".

Κάποιοι ακροατές "υποφέρουν"

Αλλά η Ofcom προειδοποιεί ότι οι πειρατικοί ραδιοσταθμοί στερούν από τους νόμιμους σταθμούς κομμάτι του ακροατηρίου, των διαφημιστών και των χρημάτων. Η έρευνα βρήκε ότι το 30% των ακροατών πιστεύουν ότι οι εκπομπές που ακούν έχουν δεχτεί παρεμβολές από άλλους σταθμούς. "Από αυτούς που δέχονται παρεμβολές, το 14% πιστεύει ότι προκαλούνται από παράνομους πομπούς", λέει. Στο Λονδίνο, το νούμερο φτάνει στο 27%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Ofcom, πάνω από το 40% των ερωτηθέντων θα άλλαζε σταθμό σε περίπτωση παρεμβολής, κάτι που κλέβει από τους νομίμως εκπέμποντες το ακροατήριο, και κατά συνέπεια το διαφημιστικό κέρδος.

Εντούτοις ο κόσμος που ακούει πειρατικό ραδιόφωνο φαίνεται να μην ενοχλείται από το πρόβλημα. "Πολλοί πιστεύουν ότι οι ισχυρισμοί αυτό είναι προπαγάνδα που στήνουν οι αρχές προκειμένου να ελέγξουν την ιδιοκτησία των ΜΜΕ", λέει η Ofcom. Ωστόσο, μόνο το 2% από όσους λένε ότι είχαν πρόβλημα από παρεμβολές, προέβει στην κατάθεση καταγγελίας.

Πηγή: BBC

posted by Panos @ 16:34  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .