radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Δευτέρα, Απριλίου 23, 2007
26 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Η 26η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς, ως ημέρα αφιερωμένη στους πνευματικούς δημιουργούς, στα έργα τους και στα πνευματικά τους δικαιώματα.

Από φέτος, συναποφασίστηκε από τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, μετά από πρωτοβουλία του κρατικού Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, επίσημα και στην Ελλάδα ο κοινός εορτασμός της ημέρας αυτής, ως ημέρας ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης του κοινού και των χρηστών πνευματικών έργων, για τη σημαντικότητα της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας στη χώρα μας.

Σε εποχές που οι κοινωνικές αξίες αναδιατάσσονται σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, το πνευματικό δικαίωμα δεν μένει ανεπηρέαστο. Η κρίση στη μουσική βιομηχανία, η γενικότερη τάση για υποβάθμιση έως και αμφισβήτηση αυτής της ίδιας της πνευματικής ιδιοκτησίας, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οικονομικά τα συμφέροντα ισχυρών παραγόντων εκμετάλλευσης των μουσικών έργων, σε διεθνές επίπεδο και όχι μόνο, βρίσκει τους δημιουργούς και κυρίως τους νεότερους, αμήχανους και σε καθεστώς ανασφάλειας για το μέλλον της επαγγελματικής και καλλιτεχνικής τους πορείας.

Η ΑΕΠΙ συμμετέχει ενεργά σ’ αυτό τον διήμερο εορτασμό -25 και 26 Απριλίου – που θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων (Μουσική, Θέατρο, Χορός, Έκθεση φωτογραφίας, Εικαστικά κλπ) στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ στο Γκάζι, που οργανώνουν από κοινού οι συμμετέχοντες Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης διάφορων κατηγοριών δικαιωμάτων, με τις παρακάτω εκδηλώσεις
# Την παραγωγή ενός DVD με δηλώσεις για τα πνευματικά δικαιώματα και μηνύματα προς το κοινό και την Πολιτεία μεγάλων δημιουργών καταξιωμένων για την προσφορά τους στον ελληνικό μουσικό πολιτισμό και τα Γράμματα, αλλά και νεότερων που ήδη διαγράφουν αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία (Ιάκωβος Καμπανέλλης, Κώστας Γεωργουσόπουλος Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Μαρκόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Μάνος Ελευθερίου, Κώστας Τριπολίτης, Νότης Μαυρουδής, Μανώλης Ρασούλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Ανδρέου, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Νίκος Ζούδιαρης, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Φίλιππος Γράψας, Χρήστος Θηβαίος, Οδυσσέας Ιωάννου, David Lynch, Κώστας Λειβαδάς, Θοδωρής Γκόνης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Τσακνής, Κώστας Τουρνάς, Ηλίας Κατσούλης, Κώστας Φασουλάς, PALLYRIA, Γιώργος Μυλωνάς) που θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους συνεργαζόμενους με την ΑΕΠΙ τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας δωρεάν για αναμετάδοση ( εφ όσον το επιθυμούν) όλου ή μέρους τόσο των δηλώσεων, όσο και των μουσικών έργων που συμπεριλαμβάνει. Επιπλέον, το συγκεκριμένο dvd θα αποσταλεί στους 300 βουλευτές καθώς και σε στελέχη της Κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου. Τέλος, το DVD θα μεταδίδεται τις παραπάνω ημέρες και στο χώρο των εκδηλώσεων.

# Την παραγωγή ενός CD, με το ίδιο περιεχόμενο, που θα διανεμηθεί σε όλους τους συνεργαζόμενους με την ΑΕΠΙ ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας για τον ίδιο λόγο.
# Διήμερη παρουσία 25 και 26 Απριλίου από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα στελεχών της στο χώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ, με stand και υλικό ενημερωτικό για το κοινό και τους ενδιαφερόμενους, σε κοινή και με τους άλλους Οργανισμούς συνύπαρξη και συνεργασία.
# Δύο μεγάλες συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, των οποίων είναι αποκλειστική χορηγός :

- την 25η στις 9.00 το βράδυ, συναυλία έκπληξη με τον αγαπημένο στο ελληνικό κοινό σπουδαίο μουσικό David Lynch και το νέο του group The Μissing Lynch και με καινούργιο μουσικό υλικό/ μια rock πρόταση του καλλιτέχνη που δεν έχει ακόμη δισκογραφηθεί και κυκλοφορήσει

- την 26η στις 9.00 το βράδυ, συναυλία με το αγαπημένο rock συγκρότημα Μπλέ, που μετά από αισθητή απουσία από τα μουσικά δρώμενα της Αθηναϊκής μουσικής σκηνής, κατεβαίνει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ειδικά για την ημέρα της γιορτής.
# Αφίσες και t- shirts θα διανεμηθούν τις μέρες αυτές και στο χώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ και σε μουσικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα με μηνύματα ευαισθητοποίησης υπέρ της μουσικής του τραγουδιού και των πνευματικών δικαιωμάτων.

ΑΕΠΙ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ, 25-26 Απριλίου 2007
Για επικοινωνία με το Γραφείο Τύπου της ΑΕΠΙ: 211 1029291-3
posted by Panos @ 16:06  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .