radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2005
Έκλεισε έτσι όπωw δεν του άξιζε το G-FEST! Διέκοψαν την συναυλία τους οι White Stripes!
Ας δούμε όμως τι έγινε απο την αρχή προχθές κατα τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του G-FEST.
Οι πόρτες άνοιξαν λίγο μετά τις 19:00, και ενώ το πρώτο προγραμματισμένο live ήταν αυτό της Sunny Μπαλτζή και των Santa Filla, τα τεχνικά προβλήματα δεν τους επέτρεψαν να εμφανιστούν. Οι Sons & Daughters ανέβηκαν στη σκηνή κατά τις 20:00 και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις με το 45λεπτο, περίπου, set τους, με κομμάτια από τα "Love The Cup" και "The Repulsion Box". Πολύ καλοί ήταν και οι Βρετανοί The Coral, που ανέβηκαν on stage λίγο μετά τις 21:00 και έπαιξαν για μία, περίπου, ώρα, βασισμένοι στο τελευταίο album τους, "The Invisible Invasion".
Ο Jack και η Meg White ανέβηκαν στη σκηνή που είχε στηθεί στο Ολυμπιακό Γήπεδο Beach Volley του Φαλήρου ακριβώς στις 23:00 με τους πάνω από 5.000 θεατές να τους αποθεώνουν. Αφού έπαιξαν για περίπου 20 λεπτά ("Hotel Yorba", "Blue Orchid", "Black Math" κ.α.) εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα...Οι White Stripes αποχώρησαν από τη σκηνή και οι τεχνικοί ανέβηκαν για να κατεβάσουν το κοκκινόμαυρο πανό με το τεράστιο μήλο, που είχε στηθεί στο πίσω μέρος του stage για τις ανάγκες του live.
Αφού μας ενημέρωσαν ότι η μπάντα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων, οι White Stripes επέστρεψαν για να παίξουν δύο κομμάτια και να αποχωρήσουν, οριστικά αυτή τη φορά, με τον Jack White να ανακοινώνει αρκετή ώρα μετά (και ενώ οι τεχνικοί σχεδόν ξήλωσαν τη σκηνή ) ότι "Η Meg και εγώ πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, το show πρέπει να ακυρωθεί. Ένα μέλος του crew μας τραυματίστηκε και δεν θέλουμε να τραυματιστεί κάποιος άλλος", εξηγώντας ότι οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούσαν φόβους για υποχώρηση της οροφής...Όπως ανακοίνωσε σήμερα το συγκρότημα, μέσα από το επίσημο site του, "Λόγω της μη ασφαλούς κατάστασης της σκηνής, οι White Stripes αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την παρουσίαση 13 τραγουδιών στο Ολυμπιακό Γήπεδο Beach Volley στην Αθήνα. Οι ισχυροί άνεμοι λύγισαν τις δοκούς που στήριζαν τους προβολείς, με κίνδυνο υποχώρησης των προβολέων αλλά και της ίδιας της σκηνής.
Μετά από δύο προσπάθειες για να ασφαλιστεί η σκηνή και αφού ένα πολύτιμο μέλος του crew τραυματίστηκε, οι White Stripes αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την εμφάνισή τους. Ζητάμε συγγνώμη από τους Έλληνες fans αλλά η ασφάλεια του κοινού, του crew και της μπάντας έχει τη μεγαλύτερη σημασία και δεν θα κάναμε τίποτα που θα την έθετε σε κίνδυνο."
Αδοξο το τέλος για το G Fest, που μετά από τρεις ακυρώσεις και μια...σχεδόν ακύρωση, μάλλον δεν είχε την τύχη που του άξιζε.

Κλείνουμε με ένα απόσπασμα του δελτίου Τύπου της Astra για τη συναυλία και...τα συμπεράσματα δικά σας:"(...)κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους και ενώ υπολείπονταν 20' για το τέλος της, το production management του συγκροτήματος έκρινε ότι το σκέπαστρο της σκηνής "κινδύνευε" δεδομένου, ότι, πάντα κατά την κρίση του(ς), έπνεαν "ισχυροί" άνεμοι! Ως εκ τούτου όλοι μας, βρεθήκαμε προς μιας ειλημμένης απόφασης.""Σημειωτέον, το production management των White Stripes δεν έκρινε σκόπιμο να συμβουλευτεί προηγουμένως ή να εισακούσει τους αρμόδιους τεχνικούς που είναι και οι υπεύθυνοι.""Η τραγική ειρωνεία είναι ότι, τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανακοίνωση, αρκετές ώρες μετά το πρόωρο τέλος της συναυλίας, το σκέπαστρο παραμένει ανέπαφο και μεγαλοπρεπές στη θέση του.
posted by Panos @ 00:10  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .