radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Δευτέρα, Μαΐου 23, 2005
ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ!
Εκτενείς αναφορές κάνει ο σημερινός ολλανδικός Τύπος στην κατάκτηση από την Ελλάδα της πρώτης θέσης στον 50ο διαγωνισμό της Eurovision. Όπως σημειώνεται, επρόκειτο, κατά κοινή ομολογία, για το καλύτερο τραγούδι του διαγωνισμού, το οποίο δίκαια έφτασε στην κορυφή φέρνοντας για μια ακόμα φορά την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Όλες σχεδόν οι ανταποκρίσεις συνοδεύονται από μεγάλες φωτογραφίες, που δείχνουν την Έλενα Παπαρίζου να πανηγυρίζει ανεμίζοντας την ελληνική σημαία. "Την πατέντα για την επιτυχία φαίνεται να έχει βρει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια", υποστηρίζει η Telegraaf σε ανταπόκριση, που υπογράφει ο Jan-Jaap de Kloet με τίτλο "Η επιτυχία χαμογέλασε στους Έλληνες". Προς επίρρωση του ισχυρισμού αυτού, η εφημερίδα παραπέμπει στην περυσινή, επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που βρίσκουν άξιο συνεχιστή στην πανηγυρική κατάκτηση της πρώτης θέσης σε ένα ακόμα μεγάλο θεσμό πανευρωπαϊκής εμβέλειας, αυτόν του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Από την πρώτη στιγμή, παρατηρεί ο συντάκτης, φαινόταν ότι, η Έλενα Παπαρίζου θα επέστρεφε τροπαιούχος στην Ελλάδα.

"Εμπρός, πάμε για ούζο και συρτάκι"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτός από το τραγούδι, στη μεγάλη ελληνική επιτυχία συνέβαλαν η υπέροχη χορογραφία αλλά και η σημαντική προώθηση του τραγουδιού με τη διάθεση χιλιάδων ευρώ.

Τέλος, παρατίθενται δηλώσεις της Έλενας Παπαρίζου, η οποία εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι, η ελληνική διοργάνωση του χρόνου θα στεφθεί με επιτυχία, καθώς η Ελλάδα ήδη έχει αποδείξει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρυσι ότι, είναι σε θέση να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο στις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Με τη σειρά της η Algemeen Dagblad σε ανταπόκρισή της με τίτλο "Εμπρός, πάμε για ούζο και συρτάκι" σημειώνει ότι, ο ελληνικός θρίαμβος στο διαγωνισμό τραγουδιού δίνει την καλύτερη απάντηση στους επικριτές του διαγωνισμού, οι οποίοι εκφράζουν την άποψη ότι, το όλο γεγονός αποτελεί πλέον μια προσωπική υπόθεση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που αλληλοϋποστηρίζονται.

Κατά την εφημερίδα, η ελληνική επιτυχία απέδειξε ότι, ένα καλό τραγούδι και μια καλή σκηνική παρουσία αποτελεί την καλύτερη συνταγή για την κατάκτηση της πρώτης θέσης ανεξάρτητα από περιφερειακές συμμαχίες. Δεν είναι τυχαίο, παρατηρεί, ότι χώρες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης έδωσαν υψηλή βαθμολογία στο ελληνικό τραγούδι.

Ως εκ τούτου, η εφημερίδα αποδίδει την ολλανδική αποτυχία στο διαγωνισμό όχι σε ανίερες συμμαχίες διαφόρων χωρών, που πριμοδοτεί η μία την άλλη, αλλά στο γεγονός ότι,ο όλος διαγωνισμός δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά στην Ολλανδία, και κατά συνέπεια απουσιάζει σε μέριμνα για την αποστολή ενός τραγουδιού με τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Στη νίκη της Ελλάδας αναφέρεται η Trouw σε άρθρο του Peter van der Lint με τίτλο "Η Ελληνίδα επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό του φαβορί".

Στο άρθρο σημειώνεται ότι, η Παπαρίζου ήταν για πολλές εβδομάδες το φαβορί στα γραφεία των στοιχημάτων. Επίσης υπογραμμίζεται το γεγονός ότι, οι μεγάλες χώρες όπως η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, και η Γερμανία κατατάχθηκαν τελευταίες, αν και μέχρι τώρα ήσαν αυτές, που εξασφάλιζαν μια θέση πάντα στον τελικό λόγω του ύψους των χρηματικών τους εισφορών προς το διαγωνισμό.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Volkskrant με άρθρο του Kim van Kelen με τίτλο "Ανατολικοευρωπαϊκή γιορτή μέχρι και τη βαθμολογία", όπου τονίζεται ότι, παρά τον παραδοσιακά αδιαφανή τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό της Eurovision η Ελλάδα κατέκτησε πανάξια την κορυφή, για πρώτη φορά από το 1974.
πηγή ΕΡΤ
posted by Panos @ 20:00  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .