radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Δευτέρα, Μαΐου 04, 2009
Όλα τα FM σε έναν ιδιοκτήτη
Το ΕΣΡ – χρειάστηκαν δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις – θεώρησε ότι οι, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, εταιρείες μπορούν να κατέχουν όσα μέσα ενημέρωσης επιθυμούν (ανάλογα με τα πόσα σηκώνει η τσέπη τους). Συγκεκριμένα, «η εξαίρεση που εισάγει το άρθρο 5 παρ. 10 του Ν.3592/2007 για τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΟΟΣΑ επιχειρήσεις, αυτονοήτως ισχύει και τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες». Αυτά στην πρώτη συνεδρίαση. Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση το ΕΣΡ «έκρινε ότι οι μέτοχοι των προαναφερθέντων εισηγμένων εταιρειών εξαιρούνται κατ΄ αρχήν από τον έλεγχο “πόθεν έσχες” με βάση το άρθρο 5 του ν3592/2007 και υπόκεινται μόνο σε έλεγχο για την τυχόν συνδρομή ασυμβιβάστων ιδιοτήτων και κωλυμάτων».

Τι σημαίνει απλά αυτό; Ότι στον υπάρχοντα «νόμο Ρουσόπουλου» προστίθεται και η γνωμοδότηση του ΕΣΡ και έτσι επιτρέπεται στις εταιρείες που έχουν εισαχθεί στο ΧΑΑ, να έχουν όσα ΜΜΕ επιθυμούν. Ταυτόχρονα, κανείς δε θα μπορεί να ελέγξει το πού βρήκαν τα χρήματα. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι – βάσει νόμου Ρουσόπουλου - ένας επιχειρηματίας δύναται να κατέχει 5+1 ραδιοφωνικούς σταθμούς και 1+1 τηλεοπτικούς. Από τη στιγμή, όμως, που θα μπει στη Σοφοκλέους, κανείς δεν τον περιορίζει από το να αγοράσει ολόκληρη την μπάντα των FM.

πηγη: e-tetradio.gr
posted by Panos @ 09:32  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .