radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Σάββατο, Μαρτίου 29, 2008
691 φιάλες αίματος από τους ακροατές του Ράδιο Θεσσαλονίκη
Εκατοντάδες ακροατές του Ράδιο Θεσσαλονίκη ανταποκρίθηκαν και σήμερα στο κάλεσμα για την τακτική πλέον εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός. Μόνο στη σημερινή διοργάνωση συλλέχθηκαν 691 φυάλες αίματος, από όσους αφιλοκερδώς προσήλθαν να συνεισφέρουν σε μια προσπάθεια που έχει πλέον καθιερωθεί στις συνειδήσεις των ακροατών της Θεσσαλονίκης, καθώς πραγματοποιείται τακτικά στους χώρους της ΔΕΘ, έξω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού.
posted by Panos @ 18:12  
Ναυάγησε και ο Captain Jack
Το ναυάγιο του Captain Jack στις ακροαματικότητες οδήγησε σε οριστική στροφή στο περιεχόμενο του προγράμματος. Από σήμερα, ο Captain Jack, που μας είχε συνηθίσει σε επιλεγμένα κομμάτια από την ξένη δισκοθήκη, μπήκε κι αυτός στο χορό των ραδιοσταθμών της ελληνικής μουσικής. Τεράστια η απογοήτευση των λίγων αλλά πιστών ακροατών του.

Ο σταθμός άντεξε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Εμεις δεν έχουμε παρά να σχολιάσουμε την έλλειψη υπομονής, αλλά και στρατηγικής προσέγγισης ακροατών, από πλευράς των υπευθύνων του σταθμού. Αν οι υπεύθυνοι προγράμματος περιμένουν να βρουν τη συνταγή της επιτυχίας στο σωστό playlist, δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί βαδίζουμε σταδιακά προς την πλήρη ομογενοποίηση του ραδιοφωνικού προγράμματος.

radiofono.gr

posted by Panos @ 18:11  
Από Σεπτέμβρη οι αδειοδοτήσεις στο ραδιόφωνο

Οι πολυπόθητες άδειες για τη λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών φαίνεται ότι δεν είναι τόσο μακριά όσο φοβόμασταν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΣΡ. Ο Ι. Λασκαρίδης είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ότι "το καλοκαίρι αναμένεται να εκδοθούν τελικά οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις για να αρχίσει η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις στο ραδιόφωνο, αφού τελικά για την τηλεόραση εκτιμάται ότι θα επιλεγεί η λύση της απευθείας ψηφιακής αδειοδότησης".

Με τις υπουργικές αποφάσεις αυτές, ενεργοποιούνται οι διατάξεις του πρόσφατου νόμου Ρουσόπουλου για τα ΜΜΕ, που σημαίνει ότι πιθανότατα η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοσταθμών θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Αναμένουμε να δούμε αν και κατά πόσο θα επαληθευτούν οι πληροφορίες του προέδρου του ΕΣΡ (είναι μακριά το καλοκαίρι και πολλές οι πολιτικές εξελίξεις) αλλά και το εύρος της αδειοδότησης.
posted by Panos @ 18:09  
"Φυσικά... Μπορείς"
"Φυσικά... Μπορείς" είναι το σύνθημα για το περιβάλλον που επέλεξαν οι ακροατές του ΣΚΑΪ 100,3 ανάμεσα από τα 10 επικρατέστερα των συνολικά 25.000 μηνυμάτων που έλαβε ο σταθμός.

Οι νικητές επελέγησαν με ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μέσω αποστολής SMS από το ακροατήριο του σταθμού από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σήμερα.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 25 Μαρτίου. Επιτροπή αποτελούμενη από το ΣΚΑΪ και τη WWF επέλεξε τα πρώτα 500 σε σύνολο 25.000. Από τα 500 επιλέχθηκαν τα 10 επικρατέστερα και από αυτά οι ακροατές ξεχώρισαν τα πέντε καλύτερα.

Οι πέντε νικητές με τα καλύτερα συνθήματα για το περιβάλλον ανακοινώθηκαν μέσα από μία εδική εκπομπή του ραδιοφώνου με οικοδεσπότες τον Άρη Πορτοσάλτε, τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου, τον Θύμιο Καλαμούκη και τον υπεύθυνο επικοινωνίας της WWF Γιώργο Βελλίδη.

Οι τυχεροί είναι οι εξής:

1ο "Φυσικά... Μπορείς" της Αθηνάς Παρμπή, με ποσοστό 50,29% και παίρνει ένα υβριδικό αυτοκίνητο TOYOTA PRIUS.

2o "Το Πράσινο έφτασε στο Κόκκινο" της Γεωργίας Φώτου με ποσοστό 20,60% που κερδίζει ένα επταήμερο ταξίδι για δύο άτομα στη Σρι Λάνκα.

3ο "Ήρθε η ώρα να καθαρίσεις" του Σπυρίδωνα Θαλασσινού, με ποσοστό 5% που θα ταξιδέψει με ακόμα ένα άτομο για τέσσερις ημέρες στο Βόρειο Πόλο και συγκεκριμένα στο Ice Hotel.

4ο "Το περιβάλλον χρειάζεται ατομική ενέργεια" της Νίκης Μητσιοπούλου, με ποσοστό 4,10% ,η οποία κέρδισε μια δωροεπιταγή 10.000 Ευρώ.

5ο "Η Γη προηγείται" του Αναστάσιου Καμπόλη, με ποσοστό 3,97% ,ο οποίος παίρνει μια δωροεπιταγή 5.000 Ευρώ.
posted by Panos @ 18:08  
O Γιάννης Νικολάου στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
Ο Γιάννης Νικολάου, ήμισυ των θρυλικών Λαθρεπιβατών, έρχεται στο Δεύτερο Πρόγραμμα την Πέμπτη 3 Απριλίου, στις 10 το βράδυ στην εκπομπή του Χρήστου Καρυώτη.
Αφορμή η κυκλοφορία της αναδρομικής συλλογής «Δε Φταίω Εγώ Που Μεγαλώνω» που περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια που έχει γράψει τόσο για τους Λαθρεπιβάτες όσο και για άλλους καλλιτέχνες αλλά και τέσσερα καινούργια τραγούδια.
posted by Panos @ 18:07  
Συνέδριο για τα ΜΜΕ από τον ΣΕΒ
Με θέμα τα ΜΜΕ οργανώνεται το φετινό Ανοιχτό Φόρουμ του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Όπως γράφει το δελτίο τύπου του ΣΕΒ "Τα ΜΜΕ αποτελούν επιχειρήσεις και όπως όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος. Παράλληλα όμως οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν και κέντρα εξουσίας στο βαθμό που επηρεάζουν την κοινή γνώμη", ενώ θέτει και κάποια ερωτήματα:

- Ποιες ισορροπίες επικρατούν τελικά στην όλη λειτουργία των ΜΜΕ, τα οποία άλλοι τείνουν να θεοποιούν και άλλοι να δαιμονοποιούν;

- Υπάρχει μια «ελληνική ιδιαιτερότητα» των Μέσων ή η παγκόσμια αγορά προδιαγράφει και το πεδίο εξέλιξης των καθ΄ ημάς ΜΜΕ;

Η εκδήλωση με θέμα: Ανοικτό Φόρουμ 08 «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Δεοντολογία, Κέρδος και Εξουσία» θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου 2008, στο Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ.

Αιτήσεις συμμετοχής, αλλά και σχόλια στην ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση μπορείτε να υποβάλλετε στο:

http://www.anoiktoforum.gr

posted by Panos @ 18:06  
Άνοδος για τον Real Fm!
Συνεχίζεται απρόσκοπτη η άνοδος της ακροαματικότητας του Real FM 97,8 αφού στο διάστημα 18 Φεβρουαρίου - 16 Μαρτίου 2008, όπως ανακοίνωσε η Focus, ο σταθμός των Χατζηνικολάου - Κουρή έφτασε τη δέυτερη θέση των ενημερωτικών αφήνοντας πίσω του τον ΑΝΤ1!

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό του Real FM στο σύνολο των ακροατών της Αττικής έφτασε στο 6,1%, πάνω από τον ΑΝΤ1 ο οποίος βρέθηκε στο 5,9%!

Από εκεί και κάτω ακολουθούν οι υπόλοιποι ενημερωτικοί που είναι η ΝΕΤ με 4,1%, ο Flash με 3,9%, o Alpha Radio που όλο και χάνει ακροατές με 3,8% ενώ, τελυεταίος και καταιδρωμένος, έρχεται ο City FM της Γιάννας Αγγελοπούλου με 0,9%!

Η τελευταία (μεταφορικά και... κυριολεκτικά) περίπτωση, του City Fm, αποδεικνύει πως όσα χρήματα και να ξοδεύεις για την προβολή του σταθμού σε τηλεόραση, outdoor, περιοδικά και ότι άλλο βάλει ο νους σου, αν δεν έχεις καλό προιόν, ο κόσμος σου γυρίζει την πλάτη.

πηγή: medianews
posted by Panos @ 18:04  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .