radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2008
Η Three Dee AE εξαγόρασε τον Village FM!
Από το δελτίο τύπου που παραλάβαμε σήμερα.

"Η ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε ανακοινώνει σε συνέχεια των σχετικών από 26-9-2007 και 28-9-2007 ανακοινώσεών της, ότι στις 14 Ιανουαρίου 2008, ολοκληρώθηκε η εξαγορά από την εξ ολοκλήρου θυγατρική της εταιρεία THREE DEE A.E. του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Village FM A.E., η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του μουσικού ραδιοφώνου. Οι πωλήτριες εταιρίες ήταν η Austereo Entertainment Europe Ltd (κάτοχος του 75% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι 33.975 μετοχές) και η Austereo Group Ltd (κάτοχος του 25% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι 11.235 μετοχές). Η εξαγορά ολοκληρώθηκε κατόπιν διενέργειας του σχετικού νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου της εταιρίας.

Το τίμημα για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Village FM A.E. (45.300 μετοχές που εκπροσωπούν το 100% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου) ανήλθε σε € 4.130.000 και καταβλήθηκε τοις μετρητοίς από την αγοράστρια εταιρία. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι η κεφαλαιακή επάρκεια της εξαγορασθείσας εταιρίας είναι ικανοποιητική και δεν θα απαιτηθούν πρόσθετα κεφάλαια για την περαιτέρω λειτουργία της στο άμεσο μέλλον.

Συνεπεία της εξαγοράς αυτής, ο όμιλος ΛΥΜΠΕΡΗ και μέσω της 100% θυγατρικής του Three Dee A.E., ελέγχει και λειτουργεί τρεις μουσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (BEST 92.6FM, ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87.7FM, Village 88.3FM) διαδραματίζοντας πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο.

Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι στις προθέσεις της διοίκησης είναι η άμεση ενσωμάτωση του συνόλου των λειτουργιών της εξαγορασθείσας εταιρίας στην υπάρχουσα υποδομή και για τον σκοπό αυτό έχει δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση του σταθμού Village FM στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Three Dee A.E. στο Νέο Ψυχικό.

Τέλος, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρίας εκτιμά ότι η εξαγορά αυξάνει σημαντικά την συνολική αξία των επενδύσεων του ομίλου στον κλάδο του μουσικού ραδιοφώνου, θέτει τις βάσεις για ουσιαστική αύξηση της κερδοφορίας του εν λόγω business unit και δίνει την δυνατότητα στον όμιλο να επιδιώξει την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας μέσω νέων εξαγορών ή/και άλλων εμπορικών συμφωνιών."

Ευχόμαστε καλή αρχή!

posted by Panos @ 23:48  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .