radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2008
Έληξαν όλες οι ραδιοφωνικές άδειες

Έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου οι άδειες όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις αδειοδοτήσεις των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Πρόκειται ουσιαστικά για την λήξη της τέταρτης κατά σειρά (!) παράτασης των αδειών, που τυπικά θα είχαν λήξει ήδη από το 2005.

Η ιστορία των ραδιοφωνικών αδειών της Αττικής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα καλοστημένο ανέκδοτο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι πρώτη κι όλας περίοδο μετά τη χορήγησή τους 2001: η αδειοδότηση έγινε “σταδιακά”, με τον αριθμό των συχνοτήτων να αυξάνει κατά βούληση, ραδιοσταθμούς να μπαινοβγαίνουν στη τελική λίστα από το παράθυρο και τα Συμβούλια της Επικρατείας να ακυρώνουν αποφάσεις για τα κριτήρια βαθμολόγησης των υποψηφίων. Έτσι, η μπάντα της Αττικής, όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε πλήρως ανεξέλεγκτη, χωρίς το κράτος να καταφέρει ποτέ να ασκήσει νομότυπα ουσιαστικό έλεγχο.

Η παρατάσεις των αδειών ήταν η εύκολη κίνηση της εκάστοτε κυβέρνησης, μπροστά στην αδυναμία της να εφαρμόσει τον οποιοδήποτε προγραμματισμό, σε ένα θέμα που “καίει”: Οι πρώτες άδειες, που έληγαν μέσα στο 2005, παρατάθηκαν μέχρι τέλη Νοέμβρη του ίδιου έτους (ν. 3310/2005), στη συνέχεια μέχρι το καλοκαίρι του 2006 (ν. 3444/2006), μέχρι το καλοκαίρι του 2007 (ν. 3548.2007) για να καταλήξουν στην 31η Δεκεμβρίου 2007 (ν. 3592/2007), την οποία και αφήσαμε πίσω μας προχτές, μαζί με κάθε ίχνος νομιμότητας στα FM.

Το βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει απλώς άλλη μια εσπευσμένη, πρόχειρη (έστω κι εκ των υστέρων) παράταση των αδειών. Παρά τις αρχικές φαινομενικά τουλάχιστον προσπάθειες Ρουσούπουλου να προχωρήσει το θέμα, οι εξελίξεις δεν αναμένονται άμεσες, ενόψει δυο αντικειμενικών συνθηκών: ολόκληρο το “πλάνο” των αδειοδοτήσεων αυτή τη στιγμή βρίσκεται πολύ πίσω, καθώς δεν έχουν δοθεί καν οι τηλεοπτικές άδειες των μεγάλων καναλιών, που βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητα. Αφετέρου, το ΕΣΡ που είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για χορήγηση αδειών, βρίσκεται πλέον σε αδράνεια, λόγω της λήξης της θητείας αρκετών μελών του και της ανικανότητας των μελών του να συμφωνήσουν στην επίλυση του θέματος.

Πηγή: radiofono.gr
posted by Panos @ 00:31  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .