radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2007
Πλήρης εξαγορά του Village FM από το συγκρότημα Λυμπέρη
Η εταιρία των Εκδόσεων Λυμπέρη ανακοίνωσε την εξαργορά του 100% των μετοχών της εταιρίας που κατέχει το ραδιοφωνικό σταθμό Village FM 88.3 Νομού Αττικής, έναντι 4.500.000 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά την εξαγορά αυτή, πρακτικά ο όμιλος Λυμπέρη ελέχγχει τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς (μαζί με τους Best Radio, Εν Λευκώ)
Όπως προβλέπει η οικονομική εφημερίδα Ναυτεμπορική "μέχρι το τέλος του έτους, η ραδιοφωνική αγορά του νομού Αττικής θα μοιραστεί σε πέντε με έξι μεγάλα συγκροτήματα, το κάθε ένα από τα οποία θα κατέχει από 2 έως και 5 ραδιοσταθμούς, χωρίζοντας ουσιαστικά την αγορά σε πεδίο δύο ταχυτήτων.
Στην πρώτη ταχύτητα θα βρίσκονται οι σταθμοί με ακροαματικότητες και έσοδα ικανά να εξασφαλίσουν βιωσιμότητα, -και άρα να διεκδικήσουν και άδεια όταν θα γίνει η διαδικασία αδειοδότησης- ενώ στη δεύτερη ταχύτητα, θα βρίσκονται οι λεγόμενοι μικροί, με μερίδιο ακροαματικότητας, το πολύ έως 3% και ανάγκη συνεργασιών τουλάχιστον σε εμπορικό επίπεδο για να επιβιώσουν.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ραδιοφωνικό πεδίο θα αργήσει αρκετά για να ξεκαθαρίσει -αυτή την περίοδο η τηλεόραση, εν όψει της αναγκαιότητας μεταπομπής στην ψηφιακή μέχρι το 2012, έχει προτεραιότητα στις αδειοδοτήσεις- θα είναι για μια ακόμη φορά η «κανονιστική δύναμη του πραγματικού» εκείνη που θα ρυθμίσει την αγορά."

Πηγή: radiofono.gr
posted by Panos @ 22:25  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .