radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2007
Tο φετινό ραδιοερασιτεχνικό Field Day το Σάββατο και την Κυριακή (6-7 Οκτωβρίου)
H Ένωση Ελλήων Ραδιοερασιτεχνών ενημερώνει ότι η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Ελληνικού Field Day είναι στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2007. Το Σαββατοκύριακο αυτό συμπίπτει με το Field Day της περιοχής 1 της IARU (Διεθνούς Ραδιοερασιτεχνικής Ένωσης) στα UHF & SHF.
Το Field Day είναι μια ετήσια ραδιοερασιτεχνική άσκηση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη μεγάλων ραδιοερασιτεχνικών ενώσεων προκειμένου να ενισχυθεί η ετοιμότητα των τηλεπικοινωνιών για καταστάσεις ανάγκης. Προκειμένου να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητα της άσκησης και οι προσπάθειες καθενός από τους συμμετέχοντες, η άσκηση περιλαμβάνει διαγωνισμό, ενώ πολλές λέσχες πραγματοποιούν παράλληλες δραστηριότητες, όπως camping και συνεστιάσεις για τους συμμετέχοντες. Η δραστηριότητες συνήθως κρατούν 24 ώρες, απαιτώντας βάρδιες χειριστών ασφαλείας προκειμένου να συνεχίσουν οι σταθμοί να εκπέμπουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπρόσθετες διαγωνιστικές διαδικασίες επιβραβεύουν ασυνήθιστες μορφές επικοινωνίας, επαφές μέσω διαστημικών δορυφόρων και συμμετοχή νέων στην όλη διαδικασία.
posted by Panos @ 22:21  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .