radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2007
Οριστική διακοπή λειτουργίας για το ραδιόφωνο του Planet
Oριστικό τέλος στην υπόθεση Planet έβαλε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ύστερα από δυο χρόνια εξονυχιστικής μελέτης και ακόμα περισσότερα χρόνια ταλαιπωρίας για τους εργαζομένους.
Οπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, Ιωάννης Λασκαρίδης, το Συμβούλιο αποφάσισε να επιβάλει κατά πλειοψηφία, την κύρωση της οριστικής διακοπής λειτουργίας του ραδιοσταθμού.

Υπέρ της κύρωσης αυτή ψήφισαν ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Χαραλάμπη, και τα μέλη Εύη Δεμίρη, Ίρις Αυδή και Γιάννης Παπακώστας, ο πρόεδρος υποστήριξε την κύρωση της τρίμηνης διακοπής λειτουργίας και τα μέλη Νέστορας Κουράκης και Κώστας Τσουράκης, υποστήριξαν την κύρωση της διακοπής λειτουργίας ενός μηνός.
Κατόπιν αυτού, ο Planet, ο οποίος την περίοδο αυτή απασχολούσε περισσότερους από 30 εργαζόμενους -σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει στο ΕΣΡ, η ιδιοκτησία του- γίνεται ο πρώτος αδειοδοτημένος σταθμός που χάνει το δικαίωμα νομίμου λειτουργίας.

Βεβαίως δεν θα σταματήσει να λειτουργεί «από αύριο», αφού εκτός από τις 15 ημέρες που χρειάζεται για την κοινοποίηση της απόφασης από το ΕΣΡ -προκειμένου αυτή να τεθεί σε ισχύ- εκτιμάται ότι σίγουρα θα υπάρξει «αίτησης θεραπείας» (αίτηση αναθεώρησης της απόφασης) από τους επιχειρηματίες και εάν αυτή δεν κριθεί θετικά και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα προσωρινής αναστολής της απόφασης της αρχής.

Σε κάθε περίπτωση η Οδύσσεια των εργαζομένων στο ραδιοσταθμό, οι οποίοι διεκδικούν αποζημιώσεις, αναμένεται να τραβήξει τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια.

Ναυτεμπορική
posted by Panos @ 17:59  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .