radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2007
Τα 5 προγράμματα της ΕΡΑ, ελεύθερα στο δορυφόρο

Στην ελεύθερη (Free to Air) μετάδοση των 5 ραδιοφωνικών προγραμμάτων της μέσω δορυφόρου, προχώρησε στην αρχή της εβδομάδας η Ε.ΡΑ.. Πλέον η ΝΕΤ, ΕΡΑ2, ΕΡΑ3, ΕΡΑ-Σπορ και ΕΡΑ5 μεταδίδονται στερεοφωνικά από το δορυφόρο Hotbird στις 13 μοίρες ανατολικά , στη συχνότητα των 11642 MHz, με οριζόντια πόλωση και S.R. 27500 - FEC 3/4.

Παρότι το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ERT World εκπέμπει και από το δορυφόρο Hellas Sat, η ΕΡΤ (της οποίας τα συμφέροντα στα δορυφορικά είναι γνωστό ότι δεν συμβαδίζουν με αυτά του ΟΤΕ, ιδιοκτήτη του Hellas Sat) επέλεξε να εκπέμψει τα ραδιοφωνικά προγράμματα από τον Hotbird. Είναι γνωστό άλλωστε η τροχιακή του θέση είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους κατόχους δορυφορικών πιάτων, λόγω των προγραμμάτων της Nova και των άλλων ευρωπαϊκών δικτύων.

Σημαντική και απαραίτητη η κίνηση της Ε.ΡΑ. Σίγουρα όμως περιμένουμε όμως κι άλλα βήματα από τον κρατικό φορέα, όπως την εξασφάλιση της ελεύθερης μετάδοσης του σήματος προς τις άλλες ηπείρους όπου ζουν Έλληνες αλλά και τη σταδιακή ένταξη στη δορυφορική πλατφόρμα περιφερειακών προγραμμάτων (τουλάχιστον αυτών της ΕΡΤ3, που διαφημίζει εδώ και μια δεκαετία ότι μπορεί να παράγει "ψηφιακό" ραδιοφωνικό πρόγραμμα).

ΕΡΤ
posted by Panos @ 20:15  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .