radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τρίτη, Αυγούστου 02, 2005
Νέοι καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει η παρουσιάση των νέων καλλιτεχνών και των τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης.
Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1959 από την τότε ΕΙΡ, ενώ από το 1962 μέχρι το 1997 υπεύθυνη για τη διοργάνωσή του ήταν η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αννα Βίσση, Σάκης Ρουβάς, Ευρυδίκη, Μανώλης Λιδάκης, Σοφία Βόσσου, Χρήστος Νικολόπουλος, Ελένη Δήμου και πολλοί άλλοι ξεκίνησαν την καριέρα τους από το "ιστορικό" φεστιβάλ.
Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, το Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού επιστρέφει, και πάλι στην Θεσσαλονίκη, στις 6 Οκτωβρίου. Ειδική 17μελής επιτροπή (στην οποία ανήκουν οι Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλης Φάμελλος, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιάννης Σπανός, Μάνος Ξυδούς κ.α.) επέλεξε 12 από τα 442, συνολικά, τραγούδια που συμμετείχαν στην πρώτη φάση, όλα γραμμένα και ερμηνευμένα από πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι καλλιτέχνες αλλά και τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στις 6 Οκτωβρίου, από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλο, και τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΔΕΘ, Νίκο Κασσιμάτη.
posted by Panos @ 15:53  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .