radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2005
7,6% έπεσαν οι πωλήσεις των άλμπουμ το πρώτο μισό του 2005!
7,6% έπεσαν οι πωλήσεις των άλμπουμ το πρώτο μισό του 2005, συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι, παρά τα blockbusters των 50 Cent, Mariah Carey και Coldplay. Την περσινή χρονιά, όπως ίσως θα θυμάστε από τα σχετικά reports, οι πωλήσεις είχαν ανέβει 2%, κάνοντας τη μουσική βιομηχανία να ανασάνει και να ελπίζει για κάτι καλύτερο.
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ένα κλίμα φόβου, αλλά μπορώ να το κρίνω μόνο από την δική μας εταιρία", δήλωσε ο Doug Morris, πρόεδρος του Universal Music Group. "Η περσινή χρονιά ήταν μία από τις καλύτερές μας και αυτή τη χρονιά τα πάμε καλά". Οι πωλήσεις της εταιρίας του πράγματι δεν πάνε άσχημα: 10% αύξηση και 36% των πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η εικόνα όμως στις άλλες εταιρίες, σύμφωνα με τη Nielsen SoundScan δεν είναι και τόσο φωτεινή. Μετά την συγχώνευση Sony BMG πέρσι, το (ενωμένο) ποσοστό της αγοράς έπεσε από 34% σε 27% φέτος, ενώ η EMI έπεσε από το 12 στο 10%. Επωφελημένη ήταν η Warner Music που είδε το ποσοστό της να σκαρφαλώνει από το 14% στο (κάτι παραπάνω από) 16%.
Το Billboard πάντως αναφέρει ως αιτία του προβλήματος και την περικοπή προσωπικού. Η ένωση Sony BMG είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 2.000 εργασιών, ενώ η Universal έκοψε σταδιακά 1.300 υπαλλήλους τα τελευταία χρόνια. Ακόμα λιγότερα χρήματα ξοδεύονται και στο marketing.
H λύση αναζητειται πάλι στο αγκάλιασμα της τεχνολογίας, τα ringtones και τα ψηφιακά downloads. Ο συνολικός τζίρος από πέρσι έχει τριπλασιαστεί (146 εκατομμύρια δολλάρια στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε) και όλα δείχνουν ότι τα κινητά και τα stores αλά iTunes θα δώσουν τη λύση και θα φέρουν την αισιοδοξία στις δισκογραφικές.
posted by Panos @ 22:26  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .