radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2005
DURAN DURAN POWER!!!
Η μεγάλη ώρα πλησιάζει...ο Simon Le Bon και μια από τις διασημότερες συμμορίες στην ιστορία της Pop,οι Duran Duran, θα βρεθούν σε λίγες ώρες στη σκηνή για να προκαλέσουν ντελίριο στους ορκισμένους οπαδούς τους. Την Πέμπτη 23 Ιουνίου οι Duran Duran θα παίξουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τους.
Οι Duran ξεκίνησαν την καριέρα τους στο Birmingham της Αγγλίας στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και προκάλεσαν την παγκόσμια προσοχή με το πρώτο κιόλας single τους "Planet Earth"(Φλεβάρης 1981), παντρεύοντας τον ηλεκτρονικό ήχο με το μετά punk στοιχείο της εποχής. Με την κυκλοφορία του δεύτερου album τους "Rio" αναδείχθηκαν σε mega stars και προκάλεσαν μεγάλη υστερία στους οπαδούς τους με τα πρωτοποριακά video-clips και τον προσωπικό ήχο τους. Στα επόμενα δύο χρόνια (83-84), η επιτυχία τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κερδίζοντας αμέτρητους νέους φίλους αλλά και πολλούς εχθρούς, που τους χτυπούσαν με την πρώτη ευκαιρία. Το 1985 έγραψαν το soundtrack για την ταινία του James Bond "A view to a kill", το μοναδικό τραγούδι ως και σήμερα που έφτασε στο νούμερο 1 των charts της Αμερικής.
Η επόμενη όμως χρονιά ήταν καταστροφική για το group. Ο Andy Taylor εγκατέλειψε το συγκρότημα για να κάνει σόλο καριέρα και ο Roger Taylor αποσύρθηκε με τη γυναίκα του σε μια φάρμα της αγγλικής επαρχίας, κουρασμένος από την Duranmania των προηγούμενων χρόνων. Οι Duran, ως τρίο πια, επιστρέφουν με το LP "Notorious", του οποίου το ομώνυμο single σημειώνει τεράστια επιτυχία, όμως το album δεν πουλάει όπως τα προηγούμενα. Μετά από δύο ημι-πετυχημένα album, (1988-Big thing, 1990-Liberty), το group επιστρέφει το 1993 με ένα δίσκο έκπληξη που τους ξαναφέρνει στην επικαιρότητα. Το 1997, το ιδρυτικό μέλος John Taylor εγκαταλείπει κι αυτός το συγκρότημα μα ξαφνικά το 2001(προς τέρψιν των οπαδών τους) επανασυνδέονται με την αρχική τους σύνθεση.
Οι Duran Duran περιοδεύουν με αφορμή το τελευταίο τους album "Astronaut", πραγματοποιώντας sell out συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Η τουρνέ τους ξεκίνησε το Φλεβάρη στις HΠΑ και θα τελειώσει στο τέλος της χρονιάς στην Αυστραλία. Στην περσινή «έκτακτη» τουρνέ τους γέμισαν 5 φορές το Wembley Arena ενώ για τη συναυλία τους στο Τόκιο πουλήθηκαν 13.500 εισιτήρια μέσα σε μισή ώρα. Οι Duran Duran θα εμφανιστούν στην Αθήνα με την αρχική τους σύνθεση (John, Andy και Roger Taylor, Simon Le Bon ,Nick Rhodes).
posted by Panos @ 00:58  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .