radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2005
"My Number One" στο Eurovision Top 14!
Η ψηφοφορία για τα καλύτερα τραγούδια των 50 χρόνων της Eurovision ολοκληρώθηκε και ανάμεσα στο τελικό Top 14 βρίσκεται και το "My Number One" της Έλενας Παπαρίζου!
Από τις 20 Μαϊου μέχρι τις 12 Ιουνίου, οι Eurovision fans ψήφιζαν τα αγαπημένα τους τραγούδια από τα 50 χρόνια του Διαγωνισμού, μέσα από μια λίστα που περιελάμβανε όλα τα τραγούδια που έχουν συμμετάσχει από το 1956 μέχρι το 2005 αλλά και από μια ειδική λίστα με 101 επιλεγμένα τραγούδια, χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες (ανα δεκαετία).
Στην τελευταία, μάλιστα, περιλαμβάνονταν και τα "Μόνο Η Αγάπη" της Αννας Βίσση, "Die For You" των Antique και το "My Number One" της Έλενας Παπαρίζου, το οποίο κατάφερε να μπει και στην τελική λίστα!
Η τελική λίστα με τα καλύτερα Eurovision songs περιλαμβάνει 14 τραγούδια, εκ των οποίων τα δέκα είναι αυτά που ψήφισαν περισσότερο οι επισκέπτες του επίσημου site του Διαγωνισμού, Eurovision.tv, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα επιλέχθηκαν από ειδική επιτροπή (δεν διευκρινίζεται ποια είναι αυτά).
Τα 14 τραγούδια είναι τα εξής (με χρονολογική σειρά):
-"Nel Blu Di Pinto Di Blu (Volare)"
- Domenico Modugno, Ιταλία, 1956
-"Poupée de cire poupée de son"
- France Gall, Λουξεμβούργο, 1965
-"Congratulations"
- Cliff Richard, Ηνωμένο Βασίλειο, 1968
-"Eres Tu" - Mocedades, Ισπανία, 1973
-"Waterloo" - Abba, Σουηδία, 1974
-"Save Your Kisses For Me" - Brotherhood Of Man, Ηνωμένο Βασίλειο, 1976
-"What's Another Year"
- Johny Logan, Ιρλανδία, 1980
-"Ein bißchen Frieden" - Nicole, Γερμανία, 1982
-"Hold Me Now" - Johny Logan, Ιρλανδία, 1987
-"Ne partez pas sans moi" - Celine Dion, Ελβετία, 1988
-"Diva" - Dana International, Ισραήλ, 1998
-"Fly On The Wings Of Love"
- Olsen Brothers, Δανία, 2000
-"Everyway That I Can" - Sertab, Τουρκία, 2003
-"My Number One", Έλενα Παπαρίζου, Ελλάδα, 2005

Στις 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, στην Κοπεγχάγη, ένα επετειακό show, με τίτλο "Congratulations", κατά το οποίο οι ερμηνευτές των παραπάνω τραγουδιών θα τραγουδήσουν (playback, σύμφωνα με τους κανονισμούς) και οι τηλεθεατές, από τις 25 χώρες που θα παρακολουθήσουν live το event, θα αποφασίσουν μέσω televoting το καλύτερο Eurovision song ever!
Φαβορί για την πρωτιά θεωρούνται δύο από τα πιο χαρακτηριστικά Eurovision-ίστικα τραγούδια, το "Volare" και το "Waterloo".
H συμμετοχή της Έλενας στο επετειακό show, πάντως, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της στο εξωτερικό, ενώ, δεν αποκλείεται να την δούμε να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της τελικής ψηφοφορίας.
posted by Panos @ 18:50  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .