radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τρίτη, Ιουνίου 14, 2005
Μηνύσεις σε χρήστες internet για παράνομο download!..Kανένα αποτέλεσμα έως σήμερα!
Τον Σεπτέμβριο του 2003 η RIAA (Recording Industry Association of America) ξεκίνησε μια σειρά 11.456 μηνύσεων εναντίον χρηστών του Internet που έχουν κατεβάσει copyrighted υλικό παράνομα...Πόσο έχει βοηθήσει αυτό στην αποδυνάμωση της πειρατείας?

Εννέα μήνες μετά τη μήνυση που της έκανε η RIAA για τα 1.200 mp3s που είχε κατεβάσει η κόρη της από το Διαδίκτυο, η Αμερικάνα κομμώτρια Vickey Sims επιμένει ότι είναι αθώα και αρνείται να πληρώσει τα 75.000 δολάρια, την ελάχιστη, δηλαδή, αποζημίωση που απαιτείται για τα παράνομα downloads. "Είμαστε κάπως 'Μα γιατί διάλεξαν εμάς? Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που το κάνουν'. Έρχονται άνθρωποι στο μαγαζί μου και λένε ότι το κάνουν και τα παιδιά τους και οι φίλοι των παιδιών τους", όπως λέει η Sims. Η Sims είναι μία από τους 11.456, συνολικά, που μηνύθηκαν για παράνομα downloads και όλοι αναρωτιούνται για τα κριτήρια με τα οποία η RIAA επιλέγει το ποιους θα μηνύσει. Οι εκπρόσωποι της RIAA δηλώνουν πως μηνύουν όσους έχουν κατεβάσει πάνω από 100 τραγούδια, χωρίς να διευκρινίζουν περισσότερα. Οι μηνύσεις απαιτούν εκατοντάδες χιλιάδες δολαρίων ως αποζημίωση και ακόμα και εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα, προτιμούν να συμβιβαστούν με ένα ποσοστό της τάξεως των 3.000 ή των 4.0000 δολαρίων, παρά να ξεκινήσουν μια δικαστική διαμάχη εναντίον της μουσικής βιομηχανίας, που θα τους κοστίσει πολλά χρήματα. Οδηγούν σε κάποιο αποτέλεσμα όλα αυτά?"Η επιβολή είναι ένας σκληρός τρόπος για επιμόρφωση. Αλλά έχει αποτελέσματα. Η αντίληψη και η συνειδητοποίηση του κόσμου για το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη βελτιωθεί από τότε που ξεκίνησαν οι μηνύσεις", σύμφωνα με τον Cary Sherman, Πρόεδρο της RIAA, που αμφισβητεί τις έρευνες της BigChampagne, σύμφωνα με τις οποίες οι Αμερικάνοι χρήστες που κάνουν παράνομα dowloads έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 100%, από τον Σεπτέμβριο του 2003, μέχρι τον Απρίλιο του 2005.Όπως λέει ο Charli Johnson, 21χρονος φοιτητής που, το καλοκαίρι του 2004, πλήρωσε 3.000 δολάρια ως αποζημίωση στη μουσική βιομηχανία, "Εγώ, προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα κάνει κανέναν να σταματήσει να κατεβάζει τραγούδια παράνομα. Όλοι μου οι φίλοι ξέρουν ότι μηνύθηκα και ακόμα κατεβάζουν μουσική. Δεν είναι πραγματικότητα γι' αυτούς".Η καμπάνια της RIAA εναντίον της παράνομης πειρατείας μέσω Internet, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2003, οπότε και κατέθεσε 261 μηνύσεις εναντίον χρηστών του Internet που κατέβαζαν τραγούδια μέσα από το Kazaa, το Grokster και άλλα παρόμοια προγράμματα.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί, όπως προαναφέραμε, συνολικά 11.456 μηνύσεις, ενώ 2.484 έχουν επιλυθεί εκτός Δικαστηρίου, με αποζημιώσεις που ξεκινούν από τα 3.000 και φτάνουν μέχρι τα 4.000 δολάρια-η RIAA χρησιμοποιεί όλα τα χρήματα για την αντιπειρατική της καμπάνια. Και μπορεί τον μήνα που ξεκίνησε η καμπάνια, οι πωλήσεις CD να ξεκίνησαν να αυξάνονται και τα νόμιμα downloads, μέσω του Apple iTunes Store, να έφτασαν τα 400 εκατομμύρια δολάρια, τον Απρίλιο του 2003, αλλά τα στατιστικά δείχνουν πως η τακτική της RIAA έχει αποτ'υχει πλήρως: οι χρήστες που κατέβαζαν τραγούδια μέσω Internet τον Αύγουστο του 2003 ήταν 3.85 εκατομμύρια, ενώ τον Απρίλιο του 2005 και μετά τις χιλιάδες των μηνύσεων, έφτασαν τα 8.63 εκατομμύρια.

Το άρθρο αυτό παρουσιάζει στοιχεία που αντλήσαμε απο δεδομένα του rollingstone.com
posted by Panos @ 20:30  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .