radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Πέμπτη, Μαΐου 12, 2005
Τελευταία νέα απο την Γιορτή της Μουσικής
Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την Ευρωπαϊκή μέρα της μουσικής που θα γίνει από τις 21 –23 Ιουνίου. Όσο αναφορά το πρόγραμμα στο τέλος του άρθρου δημοσιεύουμε αυτό που έχουμε ως τώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι το τελικό. Απ΄ ότι μας έχουν ενημερώσει θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, μικρές αλλά θα υπάρξουν.

Μας ζητήσατε με e-mail λεπτομέρειες και διευκρινήσεις για όσα γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο μας για την Ευρωπαϊκή μέρα μουσικής. Καταρχήν Μ.Ε.Σ.Ο. είναι το ελληνικό συντονιστικό γραφείο που έχει αναλάβει το κύριο μέρος της διοργάνωσης, τα αρχικά σημαίνουν Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση. Η Μ.Ε.Σ.Ο. είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της οργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής. Ιδρύθηκε το 1999 με την υποστήριξη του Γαλλικού υπουργείου πολιτισμού και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές των ευρωπαϊκών γραφείων. Μεταξύ άλλων, βασική της απασχόληση αποτελεί η οργάνωση, ο συντονισμός, εξεύρεση χορηγιών, η εκτέλεση, η προβολή και η επικοινωνία της Γιορτής της Μουσικής για τον Δήμο Αθηναίων.
Η Γιορτή της Μουσικής ήταν μια πρωτοβουλία του Γάλλου τότε υπουργού πολιτισμού Jack Lang από το 1982. Η Αθήνα 1η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη είναι η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η γιορτή. Από μια απλή γιορτή του Παρισιού έφτασε να είναι σήμερα ένα ευρωπαϊκό κοινωνικό γεγονός που διεξάγεται σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία έως το Καζακστάν και τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο. Ενδεικτικά πέρυσι στις 21 Ιουνίου στη Γαλλία έγιναν περισσότερες από 12.000 εκδηλώσεις, ενώ στο σύνολο τους σε όλη την Ευρώπη ξεπέρασαν τις 25.000.
Την μεγάλη επιτυχία της γιορτής προσδίδουν οι δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διεξάγονται παράλληλα σε διάφορα σημεία κάθε πόλης. Εκείνη την ημέρα όλα λειτουργούν για χάρη της μουσικής. Μεταξύ άλλων, η αστυνομία και τα δημοτικά συμβούλια επιτρέπουν την ηχορύπανση, οι συγκοινωνίες διαμορφώνουν ειδικά δρομολόγια με ημερήσιο εισιτήριο που συνδέουν όλες τις κεντρικές εκδηλώσεις κ.α.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η Γιορτή της μουσικής. Το πρόγραμμα χωρίς τους καλλιτέχνες ακόμα, είναι το παρακάτω (με κάποιες ενδεχόμενες αλλαγές):

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΗΧΟΙ
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ: ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: ΡΟΡ

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ: ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ: ΤΖΑΖ

AΛΛΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
ΠΛ. ΚΛΑΥΘΩΝΟΣ: ΣΥΓΧΟΡΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ: ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ
ΠΛ. ΑΣΩΜΑΤΩΝ: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ.

Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε και άλλα νέα από την διοργάνωση της Γιορτής της Μουσικής, για ότι νεότερο πάντως θα σας κρατάμε ενήμερους όπως πάντα. Ελπίζω να σας καλύψαμε προς το παρών. Οι απαιτητικοί αναγνώστες, κάνουν το site μας καλύτερο, γι΄ αυτό μη διστάζετε να μας στέλνεται mail με τις προτάσεις σας.
posted by Panos @ 19:47  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .