radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Σάββατο, Μαρτίου 21, 2009
Πιέσεις ασκούν οι βρετανικές αρχές στους πειρατικούς σταθμούς

Έχει αυξηθεί σημαντικά η πίεση των βρετανικών αρχών στους πειρατικούς σταθμούς της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τις επίμαχες αναφορές, ο αριθμός των σταθμών που εντοπίστηκαν και έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο, ανέβηκε από τους 707 που ήταν το 2007, στους 881.

Οι αρχές σημειώνουν επίσης ότι οι επιδρομές τους επιτυγχάνουν την καταδίκη των υπεύθυνων σε ένα ποσοστό 100 %. Σύμφωνα με το Ofcom, η αυξημένη προσοχή που δείχνει η αστυνομία στην καταδίωξη των πειρατικών σταθμών, οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές φορές τα ραδιοκύματα τους εισχωρούν και δημιουργούν παράσιτα στις συχνότητες των ασθενοφόρων ή της πυροσβεστικής.

Μέσα στο 2008 καταγράφηκαν μάλιστα 41 καταγγελίες σχετικά με αυτό το θέμα. Παρόλα αυτά ο Ray Gambeno του Supreme FM, έσπευσε να υποστηρίξει τους πειρατικούς σταθμούς, τονίζοντας ότι μπορούν να προσεγγίσουν το κοινό με έναν τρόπο που το κανονικό ραδιόφωνο δεν είναι σε θέση.

Στην Ελλάδα φυσικά ούτε λόγος για τους παράνομους σταθμούς, αφού οι τοπικοί άρχοντες ανά περιοχή ευλογούν στο όνομα των υποτιθέμενων θέσεων εργασίας ( 300 ευρώ το μήνα κι αν ) αλλά και των προσωπικών συμφερόντων την υπάρχει δεκάδων πειρατικών σταθμών που φυτοζωούν σε βάρος των νομίμων λειτουργούντων.

posted by Panos @ 12:53  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .