radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2006
Διημερίδα για τα ΑΜΕΑ και τα ΜΜΕ
Με τη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας, αρχίζει την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ευρέως αποδεκτού λεξιλογίου αναφορικά με τα Άτομα με Αναπηρία, προς χρήση από τα ΜΜΕ, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, εκπληρώνοντας τη δέσμευση του υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου, η οποία ανελήφθη κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διεθνούς Διημερίδας 2006 με θέμα «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Ειδικότερα, η προσπάθεια αυτή αρχίζει με το άνοιγμα δημόσιου διαλόγου στην ιστοσελίδα αυτή όπου θα καταχωρίζονται και θα συζητούνται οι προτεινόμενοι όροι για τα άτομα με αναπηρία.

Από το διάλογο αυτό θα προκύψει ένα εγχειρίδιο με χρηστικές οδηγίες για τους δόκιμους (και αδόκιμους) όρους που πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ όταν καλύπτουν θέματα που έχουν σχέση με άτομα με αναπηρία.

Σε συνεργασία με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις, το εγχειρίδιο θα προωθηθεί σε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου και των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΓΕ - ΓΓΕ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο διάλογο αυτό υποβάλλοντας τις προτάσεις τους με συγκεκριμένο λεξιλόγιο στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί στον ιστότοπο www.minpress.gr, μέχρι τις 30/11/2006.

Πάρα πολύ καλή κίνηση, η οποία πρέπει να μας κινητοποιείσει όλους...!
posted by Panos @ 01:56  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .