radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2006
Αναρχο το τοπίο στα ερτζιανά της Αττικής (επαναλαμβανόμαστε;)
ΤΟΠΙΟ αναρχίας επικρατεί στα ερτζιανά της Αττικής τα οποία μοιάζουν να «κινούνται» πέρα και πάνω από κάθε έλεγχο. Τα παράνομα ραδιόφωνα, παραδοσιακών αλλά και νεόκοπων ραδιοπειρατών κάθε είδους, έχουν κατακλύσει την μπάντα των FM, προκαλώντας σημαντική ζημία στους νόμιμους, που προσπαθούν να επιβιώσουν στην ούτως ή άλλως, κατακερματισμένη ραδιοφωνική αγορά των Αθηνών.

Το μέγεθος της ραδιοφωνικής αγοράς της περιοχής της πρωτεύουσας, από διαφημιστικής απόψεως, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Media Services, στα οποία περιλαμβάνονται στοιχεία για τους 19 -τους σημαντικότερους βέβαια- από τους 39 νομίμως λειτουργούντες ραδιοφωνικούς σταθμούς, το 2005, ξεπέρασε τα 113,92 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη στο 8μηνο του τρέχοντος έτους έχει φτάσει τα 75,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 8,98% σε σχέση με πέρυσι.

«Ανώνυμοι» με όνομα

Ένας πρόχειρος έλεγχος στο φάσμα, με ένα απλό ραδιοφωνάκι, έδειξε ότι η κατάσταση στη ραδιοφωνική αγορά της Αττικής σήμερα, είναι όμοια με την περίοδο πριν την πρώτη αδειοδότηση των «20», αφού οι ραδιοσταθμοί του λεκανοπεδίου καταλαμβάνουν περισσότερες από 87 συχνότητες.

Στους παράνομους των ερτζιανών της Αττικής, συγκαταλέγονται αρκετοί «ανώνυμοι», οι περισσότεροι ωστόσο έχουν όνομα -προκειμένου να μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα- ενώ κάποιοι άλλοι, έχουν και «επώνυμο» και μάλιστα πολιτικό.

Παράλληλα υπάρχουν και κάποιοι που παρά το ότι συγκαταλέγονται στους νομίμως λειτουργούντες, παρανομούν καταλαμβάνοντας και δεύτερη συχνότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι νομίμως λειτουργώντες ραδιοσταθμοί, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΣΡ ανέρχονται σε 39 -καταλαμβάνοντας ισάριθμες συχνότητες-, ενώ στο πλαίσιο μιας «ιδιότυπης νομιμότητας», με «άδεια» απευθείας από το υπουργείο Μεταφορών -και χωρίς τη σχετική έγκριση του Συμβουλίου- λειτουργεί ο ξενόγλωσσος ραδιοσταθμός του Δήμου Αθηναίων, ως 40ός σταθμός της μπάντας των FM της Αττικής.

Με κρατική ανοχή

Υπό την ανοχή της Πολιτείας εξάλλου -χωρίς μάλιστα να έχουν εξασφαλίσει κανενός είδους άδεια από κάποιο υπουργείο ή κρατικό φορέα- λειτουργούν ο σταθμός «Στο Κόκκινο» του Συνασπισμού και ο σταθμός «Ράδιο Άστυ» του ΛΑΟΣ.

Παρά τις επανειλημμένες επιχειρήσεις εντοπισμού παρανόμων από την ΕΕΤΤ και παρά τις επιτυχίες που είχε η ανεξάρτητη αρχή πριν από μερικούς μήνες, λίγα πράγματα φαίνεται τελικά να έχουν γίνει, σε ένα χώρο που μοιάζει να ισχύει ο «νόμος της ζούγκλας».

Και σε αυτή την περίπτωση, οι ανεξάρτητες αρχές, «θεωρούν κάποιους πιο ίσους από κάποιους άλλους». Και αυτό όχι μόνο γιατί η ΕΕΤΤ δεν έκλεισε τους προαναφερθέντες σταθμούς με «ονοματεπώνυμο»-οι οποίοι εκπέμπουν από συγκεκριμένα σημεία και σε συγκεκριμένη συχνότητα αδιαλείπτως, πράγμα που καθιστά εύκολο τον εντοπισμό τους- αλλά γιατί ακόμα και οι... «ραδιοπειρατές με τη βούλα» που έκλεισαν, μετά από λίγο καιρό εμφανίστηκαν εκ νέου δριμύτεροι, στα ερτζιανά.

Τη θέση των νομίμων επιχειρηματιών που συμμορφώθηκαν με τις επιταγές της Πολιτείας και έκλεισαν μετά την πρώτη αδειοδότηση επειδή δεν εξασφάλισαν άδεια λειτουργίας, έχουν σήμερα καταλάβει διάφοροι παράνομοι, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ολιγωρία της Πολιτείας, θησαυρίζουν εις βάρος των νομίμων.

(από την Ναυτεμπορική)
posted by Panos @ 23:12  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .