radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2006
Νέα από την επαρχία...του ραδιοφώνου..!
  • Ξαναβγαίνει στον αέρα μετά από μισό καλοκαίρι ο ραδιοφωνικό σταθμός Super FM των Κυκλάδων. Ο ραδιοσταθμός είχε οδηγηθεί σε διακοπή της λειτουργίας του στα τέλη Ιουλίου μετά από απόφαση του ΕΣΡ. Η αρχική απόφαση τότε είχε αποφασίσει να «πάρει» τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού, λόγου του ότι εξέπεμπε σε δύο συχνότητες (107,0 και 107,2 από ένα κέντρο εκπομπής στον Πύργο Σύρου κι ένα εκτός) ενώ υπήρχαν έντονα παράπονα για παρεμβολές στην αεροναυτιλία. Ο σταθμός, αφού προέβη στις απαραίτητες ρυθμίσεις διόρθωσης του σήματος προσέφυγε στο ραδιοτηλεοπτικό και τελικά τη γλύτωσε φτηνά ξαναβγαίνοντας στον αέρα, με μονο… 3.000 πρόστιμο.
  • Τα 3.000 ευρώ όμως δεν ήταν καθόλου ευχάριστη έκπληξη για έναν άκρως επαρχιακό ραδιοσταθμό, το Μουσικό Παλμό που εκπέμπει στους 94,5 με πολύ μικρή εμβέλεια στη Νεάπολη Λακωνίας (δεν ακούγεται ούτε στο γειτονικό Γύθειο). Στην περιοχή, όπου κατοικούν πολλοί λίγοι κάτοικοι, το ραδιοφωνικό τοπίο διαμορφώνεται από λίγους ραδιοσταθμούς που εδρεύουν… πολύ μακριά (η πρωτεύουσα του νομού, Σπάρτη, απέχει περίπου 2 ώρες) και φτάνουν στο σημείο με αναμεταδότη, συν δύο τοπικούς ραδιοσταθμούς και κάποιους ερασιτέχνες. Οι δύο τοπικοί σταθμοί, ένας από τους οποίους και ο Μουσικός Παλμός, όπως είναι φυσικό έχουν πολύ μικρό εργατικό δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ πολλές φορές κάνουν και αναμεταδόσεις σταθμών από Αθήνα, καθώς το τοπίο είναι πολύ «φτωχό». Αιτία λοιπόν του προστίμου ήταν η καταγγελία (κάποιος… κάρφωσε) ότι ο Μουσικός Παλμός αναμετέδωσε τον Σκάι χωρίς να έχει άδεια, ο ραδιοσταθμός ισχυρίστηκε ότι δεν βρήκε ηχογραφημένο αρχείο για να αποδείξει την αθωότητά του. Τελικά, μετά από ένα καλοκαίρι αγωνίας, το πρόστιμο των 3.000 ευρώ ανακλήθηκε, μιας και το παράπτωμα ήταν ένα «περιστασιακό γεγονός»
  • Μετά από 15 χρόνια το Ραδιοτηλεοπτικό και η ΕΕΤΤ… ανακάλυψαν την Αμερική, ή μάλλον ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Λάρισας ακούγονται σε ολόκληρο το θεσσαλικό κάμπο, δηλαδή και στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Γι’ αυτό και ζήτησαν από τους Sports Radio, Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, Fresh Radio και Ρυθμός 98,8 να μαζέψουν το σήμα τους στα όρια της περιοχής που δικαιούνται να εκπέμπουν. Μάταια προσπαθούσαν να τους πείσουν οι τεχνικοί ότι ο κάμπος είναι ένα επίπεδο πράγμα και ότι από το κέντρο εκπομπής που είναι στα όρια της Λάρισας με την Καρδίτσα είναι αναπόφευκτο να συγκρατήσουν το σήμα τους.
  • Εξίσου αμείλικτο ήταν το ΕΣΡ στο νομό Έβρου. Ένας δύσκολος νομός, όπου εδώ και χρόνια η μπάντα στα βόρεια είναι τελείως διαφορετική από αυτήν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και σε άλλες περιοχές. Προκειμένου να ξεπεράσουν το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο, πολλοί ραδιοσταθμοί τοποθέτησαν δεύτερους αναμεταδότες, σε συχνότητα πλησίον της αρχικής, προκειμένου να καλύψουν το σύνολο του νομού, όπως δικαιούνται. Εν τούτοις, το Ραδιοτηλεοπτικό, αγκιστρωμένο στο νόμο που θέλει τα πράγματα να «παγώνουν» στο καθεστώς το οποίο βρίσκονταν το Νοέμβρη του ‘99, μετά από αιφνιδιαστική επιθεώρηση της ΕΕΤΤ ζήτησε από τους ραδιοσταθμούς Εβροσκάι, Μεθόριος, Σκάι Τριγώνου, Σφαιρικούς, High FM, Δίαυλος Έβρου, Ράδιο Έβρος, Maximum FM και Play FM να μαζεύουν τους δεύτερους αναμεταδότες. Κι έτσι απλά… οι μισοί σταθμοί του Έβρου δεν μπορούν να εκπέμπουν στον ίδιο τους το νομό!

(με την πολύτιμη βοήθεια και ενημέρωση απο radiofono.gr)
posted by Panos @ 22:56  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .