radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2006
Ο συμβιβασμός της Sony BMG
H εταιρεία Sony BMG, μετά τις γνωστές δικαστικές περιπέτειες λόγω του προβληματικού XCP copy-protection software, πρότεινε συμβιβασμό σε 15 φορείς που κατέθεσαν μήνυση εναντίον της.
Θυμίζουμε ότι τo επίμαχο XCP software μερικών τίτλων της Sony BMG εγκαθίσταται στον υπολογιστή που τρέχει το CD και μαζί με αυτό και κάποια άλλα προγράμματα, που μπλοκάρουν τη λειτουργία του PC.
Αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας ήταν να προκληθούν ομαδικές μηνύσεις από διάφορους καταναλωτικούς φορείς καθώς και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Texas, δεδομένου ότι μερικά copy-protected CDs εγκαθιστούσαν επίσης και spyware προγράμματα (βλέπε MediaMax Software).
Οσο για τους πρώτους φορείς η Sony πρότεινε έναν συμβιβασμό την έγκριση του οποίου αναμένει σήμερα, μάλιστα, από το δικαστήριο.

Η δισκογραφική εταιρεία υποσχέθηκε, σαν μέρος της συμφωνίας, να δώσει το ποσό των 7,5 δολαρίων σε κάθε καταναλωτή-θύμα του ΧCP software ή- αντί του ποσού αυτού- το δικαίωμα να κατεβάσει ο τελευταίος από το διαδίκτυο τρία κομμάτια δωρεάν, ενώ επιπλέον μπορεί να κατεβάσει δωρεάν και ένα ολόκληρο album.
H Sony δεσμεύτηκε ακόμη να σταματήσει την παρασκευή των copy-protected CDs τόσο με το ΧCP όσο και με το MediaMax software, ενώ συμφώνησε να αποσύρει μελλοντικά οποιαδήποτε αντι-πειρατικά μέτρα χρησιμοποιεί.
Ωστόσο, ο συμβιβασμός της Sony δεν καλύπτει τα θύματα του MediaMax software που εγκαθιστούν spyware προγράμματα στο PC τους.

Θυμίζουμε ότι η Sony, από τότε που έγινε γνωστό το πρόβλημα με το ΜediaMax software παρέχει μέσα από το site της ένα patch στους καταναλωτές που με την εγκατάστασή του, απενεργοποιεί τη λειτουργία του ανεπιθύμητου προγράμματος, κάτι που αποτελεί τη μοναδική προς το παρόν κάλυψη γι' αυτήν την μερίδα των θυμάτων.

πηγή: mad
posted by Panos @ 15:02  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .