radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2005
Πόσο πληρώνετε για τα κομμάτια που κατεβάζετε?
Mετά τις έρευνές του σχετικά με το Pay For Play, ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Eliot Spitzer, διεξάγει νέες έρευνες για τις τιμές των μουσικών κομματιών που διατίθενται για νόμιμο downloading.
Ο Eliot Spitzer καλεί δικαστικά τις εταιρείες Warner, Sony BMG και EMI να καταθέσουν στοιχεία για την τιμολογιακή τους πολιτική σχετικά με τα μουσικά κομμάτια που διαθέτουν για downloading μέσω του Internet.
H έρευνα αυτή διεξάγεται ενόψει των επαναδιαπραγματεύσεων των δισκογραφικών εταιρειών με την Apple και το online μουσικό της κατάστημα, iTunes, που θα ξεκινήσουν σύντομα. Οι δυο πλευρές πρόκειται να συζητήσουν για την ανανέωση της χορήγησης άδειας των δισκογραφικών εταιρειών στο iTunes, αφού οι δισκογραφικές ζητρούν την αύξηση των τιμών πώλησης των κομματιών τους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, αποκάλεσε "άπληστη" τη μουσική βιομηχανία που ζητάει να αυξηθούν οι τιμές των μουσικών κομματιών που οι χρήστες κατεβάζουν νόμιμα από το iTunes, ενώ, μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία αύξηση στις τιμές των ψηφιακών τραγουδιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Warner, Edgar Bronfman, δήλωσε, όμως, ότι υπάρχουν τραγούδια για τα οποία οι καταναλωτές θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερο και κάποια άλλα για τα οποία θα πλήρωναν λιγότερο.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, και οι τρεις δισκογραφικοί κολοσσοί συνεργάζονται πλήρως με τον Spitzer για τις ανάγκες της έρευνάς του.

πηγή:rolingStone.com
posted by Panos @ 18:16  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .