radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Τετάρτη, Μαΐου 25, 2005
Το παράπονο της Javine για την Eurovision
Η Javine, που εκπροσώπησε το Ηνωμένο Βασίλειο στον φετινό Διαγωνισμό της Eurovision, δήλωσε πως οι συμμετέχουσες χώρες δεν ψηφίζουν αξιοκρατικά, αλλά με βάση τις συμπάθειες και τα πολιτικά τους συμφέροντα.
Μπορεί η εμφάνισή της στη σκηνή του Palats Sportu του Κιέβου να ήταν άψογη και να τραγούδησε το "Touch My Fire" καλύτερα από ποτέ, παρότι είχε κάποια μόλυνση στο λαιμό, αλλά η Javine συγκέντρωσε -μετά βίας- 18 βαθμούς και τερμάτισε στην 22η θέση (τρίτη από το τέλος).Η sexy τραγουδίστρια (και πρώην υποψήφια του βρετανικού "Popstars: The Rivals") σοκαρίστηκε, αφού, ενώ θεωρούσε δεδομένη μια θέση στη δεκάδα, είδε το Ηνωμένο Βασίλειο να ψηφίζεται από τέσσερις, μόλις, χώρες (Ιρλανδία, Μάλτα, Τουρκία και Κύπρος)..."Δεν ένιωσα ότι οι χώρες ψήφισαν με βάση τις εμφανίσεις και τα τραγούδια. Ήμουν πραγματικά ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου", όπως είπε η ίδια.Ο Βρετανός σχολιαστής της Eurovision, Terry Wogan, δήλωσε πεπεισμένος για το τελικό αποτέλεσμα εξαρχής, αφού ήταν βέβαιος πως δεν βραβεύεται η χώρα με το καλύτερο τραγούδι, αλλά η χώρα με τους περισσότερους συμμάχους και γειτονικές χώρες. "Τα Βαλτικά και τα Βαλκανικά κράτη έχουν μόλις απαλλαγεί από την επιρροή της Ρωσίας και δεν έχουν συνηθίσει να ψηφίζουν, οπότε ψηφίζουν ως μπλοκ", όπως είπε. Το ζήτημα απασχολεί τόσο πολύ τους Βρετανούς, που το Πανεπιστήμιο του Oxford έκανε ειδική έρευνα, κατά την οποία εξέτασε τα αποτελέσματα της Eurovision, από το 1992 μέχρι το 2003, και κατέληξε στο ότι οι χώρες που ψηφίζουν με βάση τις "συμπάθειές" τους είναι πολλές-πρώτη στην λίστα ήρθε η Ελλάδα και η Κύπρος και δεύτερη, με μικρή διαφορά, η Σκανδιναβία.
posted by Panos @ 16:53  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .