radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις
Τα πάντα για το ραδιόφωνο! Ενημέρωση ~ Ειδήσεις ~ Σχόλια | Όλα τα τελευταία ραδιο-φονικά νέα! Τα σχόλια και οι προτάσεις σας στο: myradiourgies@gmail.com
Παρασκευή, Μαΐου 06, 2005
Ο Bono και ο Bill!
Τι κοινό μπορεί να έχουν ο ιδρυτής και frontman των U2 με τον ιδρυτή του κολοσσού των υπολογιστών, της Microsoft;
Η απάντηση είναι απλή και είναι οι προσπάθειες που καταβάλλουν για την ανακούφιση του τρίτου κόσμου από την πείνα και τις ασθένειες που σκοτώνουν καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους και, κυρίως, μικρά παιδιά.
Ο Bill Gates θαυμάζει τον Bono για τις προσπάθειες που κάνει τα τελευταία χρόνια να ευαισθητοποιήσει το κοινό, αλλά, κυρίως, για την επιμονή του να συμμετέχει σε διεθνείς συναντήσεις και να παροτρύνει τους πολιτικούς των πλουσίων χωρών να δίνουν μεγαλύτερα ποσά βοήθειας στις υποανάπτυκτες χώρες. Ο Bono, άλλωστε, θα είναι προτεινόμενος για το φετινό Νόμπελ ειρήνης, λόγω της μεγάλης φιλανθρωπικής του δράσης.
Ο Bill Gates έχει εμπνευστεί από τον Bono και έχει δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το μεγαλύτερο στον κόσμο με περιουσία 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από αυτά, τα 4 δισεκατομμύρια δόθηκαν στον αγώνα κατά του AIDS και της ελονοσίας. "Είμαστε θερμοί υποστηρικτές της άποψης ότι πρέπει να δοθούν περισσότεροι πόροι στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο Bono ήταν ο άνθρωπος που μας ενέπνευσε και μας επηρέασε ώστε να ασχοληθούμε με τις ανάγκες του τρίτου κόσμου", δηλώνει ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, στο Reuters.
Οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι πολύ φιλικές και σε πρόσφατη συναυλία του Bono στο Σηάτλ, ο καλλιτέχνης φιλοξενήθηκε από τον Gates, αφού προηγουμένως είχαν διασκεδάσει παρέα.
Ο Gates, πάντως, και παρά τις φιλικές του σχέσεις με τον Bono, δεν προδίδει την εταιρεία του. Σε ερώτηση που του έγινε, αν θα έμπαινε στον πειρασμό να αγοράσει την "U2 έκδοση" του iPod, ήταν κατηγορηματικός : "Αναμφίβολα όχι"!
posted by Panos @ 15:44  
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Αρχείο
Links
Google
© radiourgies | ραδιο-φoνικές ειδήσεις & σκέψεις .